186064 ALV5186064 ALV2186064 ALV6186064 ALV4

Svenskt företag bäst i världen på luftvärmeväxlare

Cooling your daily life – är den slogan utifrån vilken en av Sveriges internationellt starkaste verkstadsindustrier verkar.

– AIA är vårt varumärke som har funnits sedan 60-talet. Det står för hög kvalitet och hög funktion gällande de produkter vi tillverkar, som är värmeväxlare, säger Paul Falck, vd för LU-VE Sweden AB. Vi är en av de största aktörerna i världen på den här marknaden och erbjuder marknadens mest omfattande produktsortiment med moderna, effektiva och resurssnåla produkter. Vi är en gammal svensk hederlig verkstadsindustri där tillverkningsprocessen är ganska enkel men där ingenjörskonsten och know-how bakom tillverkningen är väldigt omfattande. En stor del av vår produktion är hantverksmässig då mycket löds för hand. Alla anslutningar sätts för hand. Det finns ingen industrirobot som klarar av den komplexiteten. 


AIA har således över 50 års erfarenhet av att utveckla och tillverka kundunika luftvärmeväxlare som möter extremt högt ställda krav avseende prestanda, funktion, kvalitet, design, miljö och ekonomi till såväl kraftverksindustrin som livsmedelsindustrin. I branschen talas det om ”AIA-kvalitet”. En unik bredd i sortimentet ger kunden en oslagbar möjlighet att hitta luftvärmeväxlare som passar just deras applikation. Företaget erbjuder ”rätt temperatur för människor, varor och industriprocesser” 


– Den finns ingen annan som har alla de fördelar som vi har idag. Vi har egen projektering, egen tillverkning och en direktlinje in i vår egen utvecklingsdel i företaget. Vi har ett utav världens största laboratorier för luftvärmeväxlare, både kyla- och värmeprodukter, i Italien. 


186064 ALV1


I en liten industriort utanför Milano ligger AIA LU-VE:s huvudkontor, eller högkvarter, som Paul kallar det. Där sker utvecklingen av LU-VE:s, och delar av AIA:s, produktsortiment. Produktionen är spridd över olika länder, alltifrån Sverige till USA och Indien, för att möta de krav som produktionen ställer i form av mindre serier eller specialenheter. 


Företaget är inne i en stark expansionsfas och har investerat hårt på tjänstemannasidan. Orderingången ser bra ut för det kommande året och företaget kommer att leverera kylutrustning till ett irländskt whiskydestilleri samt till ett stort österrikiskt telekomcenter. 


– Med vår djupa tekniska kompetens ihop med den förstärkning vi har i form av projektkompetens kommer vi att bli den absolut starkaste partnern i Norden, med representation och tillverkning på plats, för industriprojekt när det gäller värmeväxling. 

Läs mer...

2018-11-14 15:15

191048 RESCURED4

Frukträddarna

Artikel En tredjedel av all frukt och alla grönsaker som odlas kasseras. Trots att det mesta är fullt perfekt. Rescued är företaget som räddar frukten och grönsakerna samt omvandlar dem till härliga och hälsosamma...
42826101832_84c596947e_o

Det svenska spelundret

Artikel Sverige är med i toppen bland de nationer som utvecklar flest, och bäst, dataspel. Den svenska spelsektorn är ständigt växande och den årliga tillväxttakten har sedan 2006 legat på 35 procent. Förutom...

  Faktaruta

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Arkiv