186009 A1

Experter på framgångsrika förändringsprocesser

AS3 Transition är ett karriärrådgivningsföretag ledande i Norden inom job transition management. Som specialister på bland annat rådgivning och coaching fungerar konsulterna från AS3 som aktiva samarbetspartners och bollplank till sina uppdragsgivare på den ofta utmanande resan som det innebär att ta en verksamhet genom en förändringsprocess.

Alla företagsledare är alldeles säkert medvetna om att förändringar och omorganisationer på arbetsplatser är komplicerade och utmanande. Dock är det kanske inte alla som känner till vilka enorma konsekvenser en misslyckad förändringsprocess. Undersökningar visar att endast är 30 procent av de företag som genomfört en förändring av något slag i efterhand uppfattar process och resultat som framgångsrika.  För sent inser man hur komplicerat det är att genomföra förändring och hur kostsam den ofta blir i form av bland annat kapacitet, produktion och medarbetare.


– Redan i den stund man informerar sina medarbetare om att omställningar är på gång börjar ett enormt produktbortfall, vilket är en helt naturlig konsekvens av den oro som ovisshet inför på vilket sätt man kommer att drabbas personligen av omställningen, berättar Katarina Moberg som är CEO på AS3 Svenska AB.


AS3 särskiljer sig från andra managementbolag genom bland annat det praktiska arbetssätt företaget tillämpar. Man deltar aktivt i processen och fokuserar på den mänskliga aspekten av förändringar.


– Genom att ge rätt information till medarbetare, låta dem vara delaktiga och hela tiden hålla dem uppdaterade stillar man oro och kan på så sätt genomföra förändringsprocessen utan produktionsbortfall, förklarar Katarina.


Hon betonar vidare vikten av att våga hålla de obekväma samtalen och inser hur viktigt det är att finnas närvarande för att kunna svara på medarbetares frågor.


AS3 har fyra verksamhetsområden vilka är omställning, förändringsledning, karriärfrågor samt stress och välmående.  Inom dessa områden ingår bland annat dialogträning, ledarskaps- och medarbetarträning samt outplacement-program.


– Sedan 1989 har över 80 000 chefer och medarbetare i Norden hittat nya jobb genom våra karriärrådgivnings- och outplacement-program, berättar Katarina.


AS3 Svenska AB har 50 medarbetare i Sverige och har fasta kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Kunderna finns över hela Sverige och inom alla branscher.


– Det som utmärker oss lite extra är vårt engagemang. Vi brinner för att hjälpa företag att växa sig igenom förändringar, avslutar Katarina. Och vårt motto är: ”Vi är där”!

Läs mer...

2018-10-18 10:15

192036 TGG2

Snabbt och naturligt – to go

Artikel Togogo är den tidsoptimistiska Göteborgarens favorithak. Snabbmat som är sund, hälsosam och supergod.
enterprisemag1

Möjligheterna efter omregleringen av spelmarknaden

Artikel Den svenska spelmarknaden har varit attraktiv under hela 2010-talet. Spelandet är utbrett över landet, bland annat tack vare ett starkt mobilnät. Internet har gjort det möjligt för spelbolagen att nå ut...
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv