182105 AC2182105 AC1

ATRIMA Consulting – IT-kommunikationsexperter

Thomas Dietmann har närmare 20 års branschvana inom IT. Om den dagen kommer då hans passion för IT försvinner kan han falla tillbaka på måleriyrket. Ett yrke som blev infarten till arbetslivet men som tidigt övergavs för IT-branschen.

Thomas har tjänstgjort som IT-tekniker på Örebro Universitet samt spenderade ett par-tre år hos IT-Hantverkarna. Sedan tio år tillbaka driver han ATRIMA Consulting AB. Ett fullserviceföretag inom IT/data och kameraövervakning. Kontoret finns i Örebro, men företaget är verksamt över hela Sverige.


– Vi projekterar utifrån kundernas behov. Vi monterar, installerar samt sköter drifterunderhåll av de produkter vi levererar, berättar Thomas. Idag kan det vara svårt att veta exakt vad en IT-konsult gör, det är ett så pass brett begrepp. Alltifrån det tekniska arbetet att dra fram fiber, installera servrar, till mjukvaran i form av operativsystemet och att få kommunikationen att fungera. Vi driver dessutom ett eget serverrum som är övervakat 24-7 för kunder som har behov av att lagra data i molnet.


Företaget är inne i en expansionsfas. För att kunna inhysa fler medarbetare håller Thomas på att bygga ett kontor med serverrum och verkstad på cirka 120 kvadratmeter. Bygget beräknas stå färdigt till hösten 2018.  


Thomas specialintresse inom IT är kameraövervakning. En produkt som utvecklats i en rasande fart och idag har en mängd olika andvändningsområden.


182105 AC4


– Förut var integritet frågan i fokus när det handlade om kameraövervakning, säger Thomas. Idag har kamerorna fått även helt andra funktioner och det handlar mer om vilken funktion som behöver sin lösning. Du kan montera upp kameror i syfta att räkna folk, samla information, läsa av nummerplåtar eller läsa av ansikten. Det är oerhört smarta och intelligenta system.


Han berättar vidare om en kameraövervakningsinstallation han gjort som övervakar specifika lastkajer, där det lastas hälsovådliga ämnen. Enligt svensk lag ska alltid två personer vara närvarande vid lastning för att trygga säkerheten. Med en övervakningskamera så har du en övervakning på betryggande avstånd och skulle det gå så illa att exempelvis ammoniak börjar läcka, så skickar man direkt ett larm till räddningstjänsten.


– Efterfrågan på kamerainstalleringar ökar stort, säger Thomas. Betydligt snabbare än vad arbetsmarknaden fylls på med utbildade tekniker.


ATRIMA Consulting kan också leverera nya flexibla 4G-lösningar för kameraövervakning. Dessa kan användas där det normalt är svårt att få fram internet exempelvis till byggbodar eller till bondgårdar där man vill övervaka sina djur, eller intill stora industriytor där kabel kan vara svårt att dra fram.


182105 AC3


För dig med intresse utöver det normala vad gäller IT berättar Thomas om sin egendesignade router. Han förklarar:


– Denna industriella 4G/3G/2G-routern kan drivas med vanlig PoE. Vilket är väldigt smidigt för exempelvis teknikkonsulter. Sätt in routern i kundens nätverk på en PoE Switchport och du är uppkopplad. Denna produkt är den sista biten i ett komplett litet smidigt apparatskåp för utomhusbruk. Snart kommer den finnas i två utföranden. Det är en komplett lösning för larminsamling plus kameraövervakning samt för den som vill kommunicera med bland annat RS232 över radiolänk. Denna LTE-router kommer med WiFi och GPS-spårning.


Det händer mycket kring Thomas och ibland träffar man på de där människorna där arbetet är så mycket mer än ett jobb. Det är en passion. För att förtydliga sin plats på på IT-marknaden så säger han:


– Jag vill inte sätta mig själv i en nisch för då blir det så lätt fokus på just den biten. Jag är så bred inom IT. Min kunskap är bred. Det handlar om infrastruktur, kablar och switchar, för att prata lite internspråk, skrattar Thomas. Men det är där jag hamnar och det jag landar i. För jag ser det som en väldigt spännande bransch.


Läs mer...

2018-04-11 16:15

184073 NA1

Niana & Curando för optimal hälsoinsats

Artikel Ohälsan ökar och det drabbar inte bara individen utan också våra svenska företag och i förlängningen hela vårt svenska samhälle. Niana AB står på tå för att vara en aktör att räkna med inom svensk företagshälsa.
184094 FB3

FRU BOHLIN – en One Stop Shop

Artikel FRU BOHLIN finns på Gästrikegatan 6 i Vasastan. Där huserar Anna Broström och Ulrika Karlgren som startade FRU BOHLIN – en komplett inredningsbyrå - en one stop shop!

  Faktaruta

  • ATRIMA Consulting AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Brevduvegatan 37
   703 78 Örebro
  • Telefon: 019-179 179
  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  Welcome Webb3

  Welcome App

  Digitaliserad integration

  Arkiv