171045 MA

Han brinner för god smak

Hjärta och känsla är huvudingredienserna till Albrektsson Gastronomic. Lägg sedan till en rejäl dos hårt arbete, otaliga smakprov och en kock som verkligen älskar sitt arbete och du får ett framgångsrecept som smakar bättre för varje år.

Matlagningskurserna har tagit Magnus Albrektsson över världen. Hans CV är fyllt av flera välkända restauranger och hans bolag, Albrektsson Gastronomic, går bättre än någonsin. För en utomstående råder det ingen tvekan om att Magnus själv har både det driv och den kunskap som krävs för att lyckas inom restaurangbranschen. Men själv är han ganska modest. 


– När något är roligt blir man bra på det, konstaterar han med ett leende. 


Albrektsson Gastronomic erbjuder, privata middagar, konsultuppdrag, catering och matlagningskurser till privatpersoner och företag. Han arbetar också med det Magnus kallar för ”matutveckling” då han framställer helt nya recept, bland annat för Kronfågel. 


171045 MA0


Hjärtat klappar lite extra för matlagningskurserna, berättar Magnus. Här får han möjlighet att, med utgångspunkt i sin djupa kunskap och passion för mat, utforma kursmaterial och innehåll efter eget huvud. Målet är att deltagarna ska lära sig mycket mer än att laga en specifik rätt.


– Jag vill verka för en större medvetenhet om råvarorna och försöker alltid att få in sådana element under kursen, berättar han. 


171045 MA1


Matlagning är ett hantverk och bra råvaror är en förutsättning för att det ska bli gott, menar Magnus, som brukar jämföra matlagning med att bygga hus: 


– Du kan inte bygga ett hus utan en solid grund, precis som du inte kan göra en bra sås utan god buljong. 


Vi är många som vill haka på matlagningstrenden. Men var ska man börja? Bra redskap, svarar Magnus, som villigt erkänner att han tagit för vana att ta med egen kniv när han besöker andra. Kvalitativa råvaror är andra viktiga steg på vägen. 


– Till exempel har jag alltid en bra parmesan och olivolja hemma. Sedan handlar det kort och gott om känsla. Var inte rädd för att våga lita på ditt eget omdöme. Framför allt, glöm inte att provsmaka innan du serverar.

Läs mer...

2017-02-09 10:45

172057 F1

Frasiga belgiska influenser i Karlstad

Artikel Belgiska baguetter mitt i Karlstad? Hos Frasigt, som ligger i kontorshotellet Karolinen, har man plockat det bästa från två världar. Här hittar du krispiga baguetter med hemmagjorda röror på belgiskt vis,...
173001 M2

Detaljer för alla personligheter

Artikel I butiken Mejeri1 i Halmstad möter vi Camilla Slinga som älskar sitt arbete med heminredning, kläder och presentartiklar. Hon brinner för att matcha varje kund mot det som passar personen bäst. Det är...

Faktaruta

  • Albrektsson Gastronomic AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Sandhamnsgatan 39
    115 28 Stockholm
  • Telefon: 070-5883503
DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

Träning_puff_webb

Kom i form – vid en sten

Fem enkla övningar för en finare figur.

DSC_7374_webb_puff

Går mot strömmen

All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

Arkiv