175063 AN2175063 AN3

Med språket i fokus

Alla Nationers Fria Skola är en grundskola i Vårberg där man finner hela 32 nationaliteter bland eleverna. Skolan har speciellt fokus på språk.

År 2000 grundades skolan av Naged Ahmed som en ideell förening, vilket betyder att alla pengar som kommer in via exempelvis skolpengen ska komma eleverna till nytta. Nageds tanke var att vrksamheten skulle vara inkluderande och ha stort fokus på språkutveckling, då han vet att det är nyckeln till framgång. Han fann en likasinnad i rektorn Jan Hederoth, som nu arbetat på skolan i fem år.


– Språk är A och O. Varje morgon inleds med en halvtimmes läsning och är baserad på var eleven befinner sig i sin utveckling vad gäller kunskaper i svenska, säger Jan.


Språket är ett sätt att inkludera och engagera eleverna i samhället. Men att läsa svenska i skolan är bara ett första steg. Jan ser även till att eleverna får göra utflykter till exempelvis muséer eller ut i naturen; allt för att språket ska bli levande och tillämpad i verkligheten. 


175063 AN1


Skolan har även tagit kontakt med idrottsföreningar som Brommapojkarna och IFK Stockholm för att eleverna inte direkt efter skolan ska hem och därmed lämna svenskan.


– Barn som umgås med kompisar på fritiden lär sig svenska fort. Dessutom har många barn tråkigt när livet enbart består av hemmet och skolan. De behöver tid med andra barn och ungdomar för att utvecklas både språkligt och kulturellt.


Trygghet, respekt och glädje är skolans ledord. Man arbetar för att skapa en lugn och trivsam miljö, som är särskilt viktig då många elever kommer från krigsdrabbade områden. Och när respekt och trygghet finns, kommer glädjen ofta av sig själv. 

Läs mer...

2017-10-06 11:15

184038 EF2

Ett gott räkenskapsår och ett gott skratt

Artikel Många av er hårt arbetande företagare jobbar både mer och snabbare än vad ni hinner fakturera. För er finns Ekonomitjänst Futura AB i Huskvarna som vet att med ett gott skratt förklara: ”Det blir problem...
184059 COS4

Microblading – tjänsten i topp hos c/o Skin

Artikel c/o Skin erbjuder resultatinriktade skönhetsbehandlingar och önskar att du lämnar salongen med en känsla av att du blivit väl omhändertagen, känt dig trygg med behandlingarna och att du får de resultat...

  Faktaruta

  • Alla Nationers Fria Skola
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Vårholmsbackarna 100
   127 44 Skärholmen
  • Telefon: 08-464 93 85
  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Arkiv