182034 AT3182034 AT2

Upptäck Tunisien – en fantastisk medelhavspärla

Ett land som visar upp det vackraste Medelhavet kan erbjuda. Det är lugnare än de klassiska turistmålen, mer prisvärt än kända resorts och med en hög lyxfaktor.

Nejeh brinner för att visa upp Tunisien för Sverige och att sätta samman de bästa upplevelserna landet har att erbjuda. Det här är ett resmål som passar alla åldrar då man hittar allt från lugna stränder till citypuls. Nejeh utbildade sig tidigt till researrangör och det var givet från början vilket land han skulle specialisera sig på. I början arbetade han som reseförmedlare och visade paketlösningar för andra företag, men nu har det gått framåt och företaget står också själva som researrangörer.


Alla resmål och hotell i landet är handplockade för att Almena ska vara säker på kvalitén. Från hotellen ordnas sedan utflykter för att få se det bästa av landet. Det är främst tre olika turer som blir populära bland svenska turister. Det klassiskt vackra, storstadspulsen och den självklara shoppingen.


När man reser med Almena får man med en guide som talar flera språk och kan visa guldkornen oavsett om du är intresserad av en aktiv semester eller om du vill ha de vackraste badplatserna.


182034 AT1


Det är många som åker på golfresor till Tunisien. Flera satsar på att ha konferenser för företagen samtidigt som de spelar golf och får något att berätta om. Golfresorna ger aktiva semestrar där flyg, hotell och transfer naturligtvis ingår. För den historieintresserade finns istället Kartago som en gång kunde titulera sig som romarrikets tredje största stad. Ruinen av amfiteatern ger en aning om den prakt som en gång omgav den. Tillsammans med lämningar av romerska villor kan vem som helst få en inblick i antiken.


De olika hotellen som Almena valt att samarbeta med ligger vid Medelhavets kust och det finns både med enkel frukost eller all inclusive. Det är tre olika destinationer som Almena valt att satsa på. Sousse är staden som har både milslånga sandstränder och en stor portion kultur. Här bor man på Port El Kantaoui som är känt över hela landet. Här kan man också besöka spa-anläggningen som har Thalasso-terapi med flera olika behandlingar. De andra två destinationerna är Monastir och Hammamet. Den som valt att besöka någon av dem kommer ofta snart igen för att besöka de andra platserna.


182034 AT4


I Monastir råder lugnet och det finns ingen stress någonstans, pensionärer väljer ofta Monastir för att det är så lugnt. Den som vill ha ett mer traditionellt semesterparadis som myllrar av aktivitet passar Hammamet utmärkt.


Det är också många företag som bokar, och då kan Almena skräddarsy lösningar som passar gruppen perfekt. Det går att gå en egen utflykt till en vacker vingård bara för företaget eller få med golf i paketet. Sedan finns naturligtvis företagets personal alltid tillgänglig.


– Vi är stolta över att ha en så bra guide med på resorna eftersom det gör att alla resenärerna känner sig så trygga och vill komma tillbaka. Ofta får turister till exempel högre priser på marknaderna, men med en lokal guide slipper man sådana problem. Vår guide talar många olika språk som svenska, danska, franska, engelska och arabiska.


182034 AT5


Tunisien ligger bara tre och en halv timme från Sverige, men ändå är det en okänd plats för många svenskar. Stränderna är bland de bästa i Medelhavet med helt vit, underbar sand, maten är perfekt och det finns aktiviteter för alla åldrar och intressen.


– Det är ett mycket vackert land. Det är absolut fint i Spanien, Grekland och Egypten också, men varför inte prova någonting nytt? Varför inte besöka en plats som inte varenda granne redan har varit på? Tunisien kommer absolut att kunna bli svenskarnas favoritresmål nummer ett, för det landet har verkligen allt.

Läs mer...

2018-04-05 13:00

185005 AA2

”Inom affärsjuridik har vi både kunskap och kundskap”

Artikel Juridik kan vara komplext, omfattande och inte minst svårtolkat. Söker du juridisk rådgivning, gör du klokt i att anlita en advokat som är specialiserad på just det område du behöver hjälp inom.
185012 BS 1

Ge din hud omvårdnad efter årets intensiva sommarsol

Artikel En kund som idag går på ansiktsbehandling kräver ett helt annat resultat än tidigare. Behandlingarna delas in i estetiska och medicinska ansiktsbehandlingar och branschen blomstrar.

  Faktaruta

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Arkiv