172089 AP4172089 AP2172089 AP1

Färgstark konst som sprider glädje

Adam Algotssons färgstarka konst lämnar ingen oberörd. Med rötter i graffittikulturen målar och formger han idag alltifrån öletiketter till fasader på byggnader i offentlig miljö.

Trots sin ringa ålder på 23 år har den Boråsbaserade konstnären lyckats etablera sig i en värld där få kan drömma om att få verka. Adams starkaste drivkraft är att hans konst ska sprida glädje och hopp.


– Att min konst är så glad beror nog på att jag själv är lycklig när jag målar, säger han.


Hans kreativitet och produktion verkar obegränsad och det leder in till frågan om hur detta energiknippe hinner med allt?


– Jag tänker och fantiserar konstant.  Målar i princip hela tiden, sakta men säkert växte pennan fast i handen och blev en naturlig del av kroppen. Nu står idéerna på kö i huvudet, säger han och skrattar.


I sitt företag Appear37 målar och formger Adam på heltid. Han har öppnat en ateljé och uppdragen är många och mycket olika varandra.


– Jag har bland annat målat motiv från 1950- och 60-talet på väggarna hemma hos en jukeboxsamlare, målat trapphus i skolor och designat tapeter, säger Adam nöjt.  


Ytterligare exempel i den enorma produktionen är barnrum, gångtunnlar och konferensrum. Dessutom målar han ofta live på events och håller i workshops för barn och ungdomar. Att inspirera och sprida skaparglädje är onekligen en viktig del i Adams konstnärskap.


– Samhället och skolan försöker forma alla enligt samma mall. Men jag vill att ungdomarna ska känna att de får vara som de vill.


Adams stil är lätt att känna igen. Och trots att alla hans verk skiljer sig åt finns där alltid en kärna av ett personligt uttryck som mejslats fram ur alla år av konstant skapande. Han delar gärna med sig av sina erfarenheter och avslutar med råd till alla som vill få utlopp för sin kreativitet.


– Vägen till det egna skapandet kommer från att måla tills fingrarna blöder, våga göra dåligt och aldrig ge upp.

Läs mer...

2017-04-03 11:30

184039 JM&A1

Jokkmokksföretag första-handsval i Stockholm

Artikel Jokkmokks Mark & Anläggning AB, ägs av Lennart Nilsson. ”Jag kom hit av en tillfällighet för några år sedan. Jag hade ett markföretag hemma och kom för att hjälpa till med ett tre-veckors-projekt här...
184043 NS3

Sverige skulle rocka dåligt utan Norje Sambruk

Artikel Två veckor innan Sweden Rock Festival sitter Johan Rosenlund, med kollegor, i traktorn för att turas om att finklippa gräset en sista gång innan hårdrockarna invaderar området. Campingen är då iordningställd...
  Welcome Webb3

  Welcome App

  Digitaliserad integration

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  Arkiv