176028 AJ4176028 AJ1

Kontakta Avloppsjouren – vid just akutbehov

Jörgen Andersson och kollegorna på Avloppsjouren berättar om idén bakom företagssuccén och hur verksamheten under åren växt till sig och nu arbetar i hela Skåne. När det plötsligt är stopp i ett rör kan panik lätt uppstå, Avloppsjouren har därmed satsat på snabb service i hela landskapet.

Att stå vid toaletten och plötsligt inse att det inte går att spola måste vara en mardröm för många. Skulle olyckan vara inne gäller det att åtgärda kvickast möjligt. Det är här som Avloppsjouren hittat sin verksamhet då de genom sitt nät av hantverkare kan vara på plats i rödaste rappet.


– Vi har många jobb runt om i Skåne vilket gör att vi alltid har bilar ute och snurrar i länet. Vi ser direkt vilken bil som är närmast och kan dirigera om den så att den tar det jobbet också. 


– Den första bilen som kommer är bra på att snabbt identifiera vad vi har att göra med. Ofta kan problemet lagas på plats, men annars får de kalla in förstärkning från oss och då tar vi det så fort vi kan. Eftersom vi kan optimera och väva ihop olika arbeten med samma bil kan vi ha bra priser ut mot kund och det ger så klart ett bra rykte, säger Jörgen.


176028 AJ3En sak som personalen ser när de är ute på jobb är att många i dag luras att köpa hus med nyrenoverade badrum som inte håller måttet under ytan. Allt ser toppfint ut i badrummet, men om man inte noga kollar upp vad som är gjort kan det hända att rören under badrummet inte är renoverade. I sådant fall kan det sluta illa och hela badrummet kan behöva rivas upp.


– Det är naturligtvis tråkigt när det blir så och jag vill att alla som går i husköpartankar ska tänka på att fråga om vad som faktiskt är gjort och inte. Det kan bli dyrt annars, menar Jörgen.


Har husägaren tur kan det gå att lösa problemet på ett enklare sätt som inte innebär att hela rummet måste göras om. På avloppsjouren har man börjat arbeta med en ny metod som kallas ”relining”. Det innebär i praktiken att man sätter in nya rör i de befintliga för att på så sätt få ett tätt och fungerande system utan att byta ut allt.


– Det här är något som vi i dag arbetar ganska mycket med. Det är en räddning för många som vi är glada att kunna erbjuda. För inte alls länge sedan hade vi en kund som hade en pool på tomten och de gamla rören var dragna under den. Det hade blivit mycket krångligt och kostsamt att komma åt dem, men då hade vi alltså den här lösningen, förklarar han. 


176028 AJ2


Avloppsjouren arbetar mot alla olika typer av kunder - privatpersoner, företag och föreningar – och stöter på alla möjliga märkliga problem. Vid frågan om Jörgen kan ge ett exempel blir han först tyst innan han brister ut i ett leende och säger:


– En gång anlände vi strax efter en stor fest där det hade blivit totalstopp i röret. Vi kunde inte se något fel när vi letade. Till slut hittade en av kollegorna ett genomskinligt champagneglas som täppte till systemet. Hur man kan lyckas spola ner det är en gåta, men det hade någon gjort. 


Så oavsett vad som hänt eller hur det hela gått till så går det utmärkt att ringa Avloppsjouren och få snabb hjälp. Grabbarna vet att det är akut, och de vet att du tycker att det är lite pinsamt. Det är lugnt – allt går att lösa med ett bra bemötande och en stor portion humor!


Läs mer...

2017-11-03 09:30

186032 NS1

Varje elev ska lyckas

Artikel Nybohovsskolan är en liten skola som funnits sedan tidigt 1960-tal. Den ligger ljuvligt belägen uppe på en höjd i Liljeholmen, söder om Stockholm. En arkitektritad skola med ett fantastiskt ljusinsläpp....
186012 RBS1

Goda och anpassade lärmiljöer

Artikel Rektor Cecilia Fredin på Skepptunaskolan i Skepptuna och Råbergsskolan i Roserberg, Sigtuna, basar över två skolor med verksamheter och uppdrag som skiljer sig lite från varandra. Målbilden är dock tydlig...

  Faktaruta

  • Avloppsjouren
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Rollsberga 901
   243 96 Höör
  • Telefon: 0768 918 959
  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  naim 4

  Superdeisgnern Naim Josefi

  Skapar magi.

  Arkiv