171002 BMC1171002 BMC0171002 BMC2171002 BMC

Möjliggör leveransen av färsk god mat

Matbutiker, restauranger och grönsakshandlare. Alla vill de erbjuda färska matvaror. För att det ska vara möjligt måste varorna transporteras kylda, något BMC Transportkylservice är experter på. De har utvecklat sin nisch i snart 30 års tid, vilket har lett till kunder runt om i hela Sverige – men också ute i Europa.

För de flesta är det en självklarhet att kunna handla färsk mat i livsmedelsbutiken. BMC Transportkylservice bidrar till att det ens är möjligt. Deras verksamhet handlar om att ge service och underhåll av fordon inom transportnäringen som har kylaggregat, men de säljer och utför även nyinstallationer. BMC är dessutom ett ackrediterat kontrollorgan enligt SS-EN ISO/IEC 17 020:2012 vilket ett företag måste vara, enligt lag, för att få arbeta med transportkyla.


Verksamheten bedrivs från Stockholmsområdet, och i verkstäderna i Jordbro och Västberga servar de stora företag som Axfood och Arla. Men BMC vänder sig även till företag utanför Sverige, restauranggrossister och mindre företag som enskilda grönsakshandlare. Med deras servicebussar kan de också åka ut och serva sina kunder på plats. Bara i Stockholm cirkulerar cirka 3 000 fordon med transportkylaggregat.


– De här kylaggregaten är en förutsättning för att kunna säkerställa en intakt kylkedja från producenten hela vägen till matbordet hos dig som konsument, säger Daniel Widman, vd för BMC Transportkylservice.


Vi är en samarbetspartner till Sveriges största och snabbast växande leverantör av matkassar, Mathem som satsar stort på att kunna erbjuda högsta möjliga kvalitet. Ett bolag som går i fronten och sätter standarden för säker livsmedelshantering inom sitt segment. 


– De är väldigt moderna i sitt tänk kring miljö och kvalitet och de har god kunskap om de krav som både Livsmedelsverket och Miljöverket ställer på verksamheter som hanterar och transporterar livsmedel.  

Företaget grundades av Daniels pappa, Christer Jansson och hans kollega Bo Troéng. I dag har de 14 anställda. När Daniel Widman tillträdde som vd upptäckte han att det inte bara fanns en lång erfarenhet bland de anställda utan också en otroligt bred kompetens. 


Han berättar att samtliga har en fordonsteknisk utbildning i ryggen och är utbildade kyltekniker, något som han verkligen försöker att ta vara på.


– I och med att vi är ett litet bolag är medarbetarnas input väldigt viktig. Detsamma gäller verksamhetsmålen där även medarbetarna är delaktiga, säger han. En förutsättning för att vi ska lyckas och nå framgång är att vi har alla med oss och att vi arbetar åt samma håll. 


Nu förbereder de sig för öppnandet av ännu en verkstad i Loviseberg i södra Stockholms län, något som deras kunder efterfrågat. Det har varit ett otroligt tryck på vår personal och våra serviceverkstäder i Hägersten och Jordbro. 


Sen 2011 besiktigar och kontrollerar de även kyl- och fryscontainers i samarbete med Stockholms hamnar som fraktar bland annat medicin. Företaget hanterar i dagsläget cirka 2 500 containers om året och det är ett segment som ökar. Men Daniel Widmans framtidsplaner för företaget sträcker sig längre än så.


– Vi har planer på ytterligare en verkstad i norra Stockholm så att vi kan täcka upp hela Stockholmsområdet och i förlängningen även Mälardalen. Vi har som mål att bli Sveriges ledande företag inom transportkyla. 

Läs mer...

2017-02-14 15:45

181030 OCD1

Framgångsrik behandling av tvångssyndrom

Artikel Till OCD-Centret i Uppsala kommer drabbade från hela Sverige som lider av svår tvångsproblematik. Här får de behandling enligt vetenskapligt underbyggda metoder i form av intensiv kognitiv beteendeterapi....
176099 ABC1

Erfarna jourhem gör skillnad med rätt stöd!

Artikel ABC Jourhem har funnits sedan privatiseringen av välfärdsföretag trädde i kraft 2001. De har både kunskapen och erfarenheten som krävs för att hitta och stödja jourhem för utsatta barn.

  Faktaruta

  • BMC Transportkylservice AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
   Jordbrotorpsv. 1
   136 50 Haninge
  • Telefon: 08-400 21 910
  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Arkiv