183113 BD3183113 BD2183113 BD1

Trygg vård för ditt djur

Redan första öppningsdagen genomfördes två större hundoperationer på nyöppnade Barkarby Djurakut. ”Det har gått över förväntan”, säger Tina Knutas, VD och legitimerad djursjuksköterska.

Tina Knutas har jobbat med djursjukvård i 23 år. Efter 17 år på samma djursjukhus tog hon en kortare paus för att tänka över var hon ville jobba med i framtiden. Kanske skulle hon byta karriär. Det tog inte alltför lång betänketid innan Tina bestämt sig. Hon startade ett eget djursjukhus.


Hon kontaktade 13 olika mäklare innan hon fann den perfekta lokalen. En stor lokal på två våningar och 600 kvadratmeter i Barkarby. På Barkarby Djurakut arbetar två veterinärer och tre legitimerade djursjukskötare, alla tre är narkosutbildade, vilket Tina förklarar är en svårfunnen resurs idag. På djursjukhuset finns också en receptionist och en husfru, vars arbetsuppgifter är allt-i-allo.


– Både min pappa och min farfar var egna företagare, så jag har drömt om att driva eget sedan tonåren, berättar Tina. Idag har jag ett team med väldigt hög kompetens. Det är tryggt att vi har den här kunskapen hos oss, som har både höjd och bredd. Jag får jobba med ett fantastiskt team och det är härligt att också få ha roligt tillsammans.


183113 BD5


Vi passar på att be Tina om lite tips inför hundinköpet. Hon poängterar hur viktigt det är att tänka på hundens egenskaper, och inte bara på utseendet. Hon förklarar att om du exempelvis skaffar en jakthund och inte jagar med den så kan den bli understimulerad. Hundar har olika läggning och behöver olika stimulans. Önskar du en familjehund är det en sällskapshund du ska ha. Cavalier King Charles spaniel är till exempel en väldigt fin sällskapshund, men det finns många andra trevliga familjehundar också. Du behöver också tänka på att du ska sköta din hunds päls, öron och klor. Var ska din hund vara på dagtid? Önskar du en hund som du kan ta med till jobbet, ska hunden vara ensam hemma, eller på hunddagis? Tina rekommenderar att alla som planerar att köpa hund läser på om rasen på Svenska Kennelklubbens hemsida. Att köpa hund på Blocket är inget hon rekommenderar.


– Nej, köp inte hund på Blocket, menar Tina. Den kan vara insmugglad och ha allehanda problem. Köp en hund från en uppfödare. Hunden ska vara besiktigad och ha fått sin första vaccination och du ska få med dig ett vaccinationsintyg för hunden, som sedan ska följas upp. Det gäller också att ha koll på försäkringar. Det finns säkert tio olika försäkringsbolag för hundar och katter idag – läs på vad som gäller och vad din försäkring täcker. Jämför.


Vad vi ger våra husdjur i form av föda är också viktigt för djurens välmående. Tina tipsar om att köpa foder med bra råvaror och högt näringsinnehåll. Foder med bra kvalitet finns hos Barkarby Djurakut, samt även hos välsorterade djuraffärer.


183113 BD4


Trots att Barkarby Djurakut har ett namn som för tankarna åt att de bara tar hand om akuta djurskador, så arbetar de även med tidsbokningar. Teamet gör besiktningar, klipper klor och vaccinerar bland annat. De tar också bort tandsten på ditt djur.


Vi har ett separat tandrum med tandröntgen. Flera av medarbetarna är tandutbildade.


Tina berättar varmt om fastighetsägaren och hur arbetet att bli klar med djursjukhuset fortskred.


– Det finns ju ingen YouTubefilm: ”Så här startar man ett djursjukhus”, ler Tina. Det har varit mycket logistik. Vi har utarbetat en miljö som ger oss ett bra flöde i lokalerna och i verksamheten. Det blev så mycket bättre än vad vi kunnat tro. Vi har till och med fria parkeringsplatser utanför mottagningen.


Barkarby Djurakut har öppet hela sommaren, utom två veckor i juli. Öppettider finns att hitta på hemsidan samt Facebook-sidan. Vi ber Tina att berätta vad hon känner lite extra stolthet över vad gäller teamet:


– Vi är alla bra på kundbemötande och djurbemötande. Var och en av oss har egna djur. Vi tar oss tid för varje besök. Vi strävar efter att ge ditt djur korrekt och trygg vård av högutbildad personal. Du hittar oss på Facebook, Instagram och vår hemsida. Du hittar även våra egna djur på vår hemsida, www.barkarbydjurakut.se. De jobbar också här, skrattar Tina.

Läs mer...

2018-06-04 14:45

193077 BK3

”Vi borrar som kungar”

Artikel Rätt arbetsmetod med rätt maskin utifrån de förutsättningar som råder avseende platsens material och projektets behov. Det krävs expertis för preciserad håltagning och sågning.
193003 BM1

Din egen kropp – nyckeln till allt

Artikel Nu finns möjligheten att kasta nyckeln. Lås och stäng om dig med ditt eget fingeravtryck. Så enkelt, smart och säkert att till och med FBI, den amerikanska federala polismyndigheten, ser det som världens...

  Faktaruta

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  Arkiv