173054 BF2

Experter på skrymmande maskintransporter

Billafrakt AB transporterar maskin-, special- och projektgods över hela Europa. Med hjälp av specialtrailers, erfarna chaufförer, ett väletablerat nätverk och personlig service har företaget blivit en kraft att räkna med.

Växjöbaserade Billafrakt AB grundades 2008 av Andreas och Kenneth Lönnqvist. På tio år har företaget utvecklats från ett litet åkeri till en fullservicetransportör med kunder över hela Europa. 


Deras specialitet är transporter av gods som är för stort för vanliga lastbilar. Det handlar ofta om maskingods som exempelvis hjullastare, traktorer och skogsmaskiner. Med hjälp av specialtillverkade trailers med breddningsbara kapell och tak så skyddas godset från väder och vind och anländer i samma skick som det lastades. 


– Vi kör transporter till och från samtliga länder i Europa, dagligen till bland annat Tyskland, Holland och Belgien. Både med egna bilar och i samarbete med underentreprenörer, säger Andreas. 


173054 BF1


Företaget verkar inom så kallade specialtransporter. Ett område inom spedition som på flera sätt skiljer sig markant från vanlig transportverksamhet.


–Regelverket är omfattande och varierar mellan de olika länderna vilket gör det svårt för någon som inte är van att utföra den här typen av transporter, säger Andreas.  


Ett område på vilket Billafrakt erbjuder specialistkompetens. Man är experter på att handskas med de dokument och bestämmelser som krävs för gränsöverskridande transporter. 


– De flesta av våra kunder kommer från maskintillverkning, fordonsindustrin, importörer och även andra speditörer som saknar den kompetens som vi sitter på, tillägger han. 


Billafrakt anlitas även regelbundet för så kallad Crosstrade trafik vilket är transporter mellan olika europeiska länder. En sådan beställning görs ofta av en kund i Sverige som behöver ha ett gods fraktat mellan länder i Europa. 


173054 BF3


–Genom att anlita oss slipper man vända sig till speditörer i Europa som man möjligen inte vet något om. Vi tar hand om hela processen med tullar, lagar och övriga kontakter.


Med fyra anställda på kontoret så är Billafrakt är fortfarande ett förhållandevis litet företag vilket medför att kontakten med kunderna alltid är personlig och nära. 


–Hos ett mindre företag blir ni helt enkelt en större kund. Vi har inget call-center utan när man ringer till oss får man alltid prata med samma person. En person som har insikt i varje enskilt uppdrag och som alltid kan svara på detaljerade frågor, avslutar Andreas. 

Läs mer...

2017-10-04 09:30

182065 CC1

”Vänta inte för länge med att leva din dröm”

Artikel På Caravan Center i Umeå finns husbilar och husvagnar för alla behov och plånböcker. Här får du som kund råd och stöd både före och efter inköpet av ditt nya rullande hem.
182011 TKB5

Välkommen till Torget i Oskarshamn

Artikel Det klassiska matstället Torget i Oskarshamn har utvecklats till en mötesplats där precis alla trivs. En anledning till det är den tillgängliga atmosfär som förkroppsligas i Annika Melkersson själv när...

Faktaruta

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Arkiv