171039 BE0171039 BE Itext

Mitt i prick för växande restaurangsuccé

Historien bakom Bullseye Saloon är som hämtad ur en film. För ett par år sedan startade fem barndomsvänner med stort mod och entusiasm en liten restaurang i hemstaden Lidköping. Idén med hemlagade burgare och stora iskalla öl blev genast en succé och i dag har kvintetten öppnat konceptet även i Karlskoga och Örebro.

Det hela började i tv-soffan hemma hos Danijel Reljanovic. De hade alla samlats för att se finalen i Super Bowl då Danijel plötsligt föreslog att de skulle driva restaurang tillsammans.


– Min bror ägde då en lite finare italiensk restaurang tillsammans med vår pappa och kände att han var sugen på att göra något nytt, säger Sandro Reljanovic.


Vilken sorts restaurang visste han inte, men efter bara en liten stund började det komma många spontana förslag. Slutligen kom de fram till att de ville servera hemgjorda hamburgare och iskall öl med ett vilda västern-tema.


– ”Bullseye!” ropade jag, säger Sandro.


Och därmed var namnet spikat. Redan ett par dagar senare hade man hittat en lokal som de omgående började renovera.


– Jag var på jobbet när jag plötsligt fick ett bildmeddelande föreställande en trävägg. Det var så jag fick reda på att de hade börjat, skrattar Danijel som lämnade sin trygga heltidsanställning för att satsa helhjärtat på den nya restaurangen. 


Lokalen de hittat låg vägg i vägg med Danijels och Sandros pappas restaurang och till en början lagade kockarna i det italienska köket hamburgarna åt dem.


– Vi trodde att vi skulle sälja tjugo om dagen, säger Sandro och ser fortfarande överraskad ut när han berättar om den omedelbara succén.


171039 BE


Folk köade för att få komma in och snart sålde man 300 hamburgare per dag och ett eget kök byggdes i anslutning till det italienska. Efter några månader hade grabbarna så mycket att göra att de drog i gång i Karlskoga och efter ytterligare en tid i Örebro.


Förklaringen till framgången tror de stavas ”god mat till humana priser”.


– Vi arbetar med färska råvaror och långkok. Hamburgarna är uppkallade efter kända vilda västernprofiler och tanken på picklad rödlök, smält cheddarost, jalapeño och lökringar får det att vattnas i munnen, förklarar Sandro.


Eller vad sägs om grillad majskolv, friterad sötpotatis och BBQ-ribs?


Att maten ska vara prisvärd är något man aldrig kompromissar med. Självklart måste killarna kunna försörja sig, men att ha kul är vad de värderar allra högst.


– Vi vill att folk ska kunna käka och dricka gott hos oss utan att vara ruinerade nästa dag, sammanfattar Sandro gängets restaurangfilosofi.

Läs mer...

2017-02-17 13:45

184053 LJ1

Lyckliga jag

Artikel Hos Lyckliga jag i Sollentuna Centrum hittar du märken som inte går att finna överallt: Soya Concept, Cream, Freequent. Ajlajk, Happy Holly, Lo-ika, Miss Me, Pernilla Wahlgren, Susanne Nilsson, Modes Stockholm...
184033 M2

”Det kostar inget extra att se lite koordinerad ut”

Artikel Morgans i Bro Köpcentrum startades och drivs av Morgan Johansson, en konfektionserfaren, klädgalen, passionerad kille som talar Swenglish och drivs av att ge sina kunder det allra bästa – till bästa möjliga...
  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Arkiv