191008 CTJ2191008 CTJ3191008 CTJ5

En och annan stöt har man ju fått!

Tänk el och tänk säkerhet. Anlita en behörig elektriker som dessutom är passionerat intresserad av innovation så har du ellösningar för framtiden. CTJ EL har tagit de tidiga stötarna för din elsäkerhet.

       Caj Johansson är elektrikern som för snart 20 år sedan startade CTJ EL AB i Upplands Väsby. Få elektriker talar så passionerat om el och den tekniska utvecklingen på elmarknaden. Företaget tar sig an uppdrag från såväl privatpersoner som stora byggherrar. 

       – Just nu arbetar vi i samarbete med ett stort byggbolag med tillfällig el men vi tar oss också an uppdrag från privatpersoner, företag, föreningar och kommunen.

       Caj berättar hur de vid bygget av Karolinska Sjukhuset försåg huskropparna med ström genom att ställa upp fyra transformatorer med 24kv, cirka 7 000 ampere. De tog ström från Locums nätverksstation och delade upp den på de olika byggnaderna för att förse byggnaden med belysning, värme för att hålla bygget torrt, samt ge el till byggmaskiner och likande. Ett omfattande projekt som kräver sina elektriker. Det har aldrig varit någon diskussion om vilket yrke som gäller för Caj.


191008 CTJ4


       – Jag ville bli elektriker redan innan jag visste vad jag skulle bli och pysslade lite med el innan jag visste vad jag gjorde, skrattar Caj. En och annan stöt har man ju fått så klart. Jag rekommenderar ingen att skruva i eluttag själv – utan använd dig av en behörig elektriker. Det som finns i väggen är ju farligt. Ström kan döda. 

       Kunnigheten om nya tekniker och nya lösningar är stor hos CTJ EL och grundar sig i utbildning, certifieringar, kompetens, erfarenhet, driv samt en stor nyfikenhet och vilja att hålla sig uppdaterad i branschen. 

       – Det är otroligt kul att få samarbete med ett riktigt schysst snickarteam och arkitekter. De har alltid många nytänkande idéer vad gäller el, material och produkter. Det är otroligt spännande med nya elkällor och de digitala lösningar som finns idag. Hur du via en app i din mobil kan styra det mesta som är el-baserat i ditt hem. Du kan exempelvis tända och släcka din belysning hemma när du är i Spanien på semester. Idag är det kostnadsmässigt tillgängligt för de flesta att installera de här systemen, berättar Caj. 


191008 CTJ1


El handlar mycket om säkerhet. Det kan också landa i en framtida försäkringsfråga om något skulle gå fel. 

       – På Elsäkerhetsverkets hemsida kan du söka efter godkända elektriker. Finns din elektriker registrerad där vet du att det är en behörig elektriker. Ditt säkraste val! Det är också klokt att ta referenser från den elinstallatör eller elfirma du önskar anlita.

       Kontakta CTJ EL om du behöver hjälp med din el. Ett företag med bredd som hjälper dig att tänka utanför ramarna och hitta innovativa lösningar för ditt hem, din lokal eller byggnad. 

       – Jag älskar variation och installation. Jag trivs med olika förutsättningar och att få installera nya tekniska el-lösningar!

Läs mer...

2019-02-13 11:15

192031 SS4

Svenskt fintech-bolag utmanar fondjättarna

Artikel En trio i Göteborg har skapat verktyget som ger dig mod att börja aktiespara. Istället för att fylla bankens ficka via de avgifter den tar ut för ditt fondsparande – fyll din egen.
192063 OW3

Allas rätt till en giftfri vardag

Artikel Trä ses som en miljövänlig produkt i sig men för ett antal år sedan användes såväl arsenik som krom för att tryckimpregnera virke. OrganoWood tillverkar miljöklassat trä som ger röt- och flamskydd samt...

  Faktaruta

  • CTJ El AB
  • Adress:
   Östergårdsvägen 14
   194 54 Upplands Väsby
  • Telefon: 070-6578695
  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  Arkiv