184024 CSO1184024 CSO7184024 CSO6184024 CSO5184024 CSO4

Ögonhälsa med omtanke

Våra ögon är ett av våra viktigaste organ – och även ett av de mest sårbara. Tänk klokt och besök din optiker regelbundet.

Rickard Nilsson började arbeta som optiker 1991. Han är ägare och grundare av Center Syd Optik, där det idag arbetar fem medarbetare: Rickard, Madelene, Åsa, Annicka och Hanna. 


– Rickard har i 28 år undersökt kunders ögon och Hanna Norén har jobbat som optiker i över fem år. Vi andra har hjälpt kunderna att pröva ut linser och att hitta de absolut bästa glasögonbågarna och glasen, i över 15 år. En dag så korsades våra vägar och efter tre roliga år tillsammans kände vi att vi helt enkelt ville fortsätta arbeta och vara tillsammans större delen av dygnet - så vi startade en alldeles egen butik, säger Annicka Mohn. Butiken har nu funnits i över ett år. 


De kompletterar varandra i kompetens, erfarenhet och personlighet. Rickard är den stora visionären i teamet och har ett enormt driv. 

 

– Jag kör på och så har jag Madde som får mig att tänka till, säger Rickard skrattandes. 


184024 CSO2


Den som kliver in i Center Optik Syd möts alltid av ett leende. 


– Vi värnar stenhårt om den här familjära känslan som vi byggt upp, förklarar Richard. Vi har konstant kunden i fokus och utgår alltid ifrån vad som blir bäst för kunden och lyssnar på deras önskemål. Våra kunder är ju för livet. 


Center Syd Optik jobbar även förebyggande med din ögonhälsa genom en grundlig och djup undersökning av dina ögon vilket även kan visa på ärftliga problem som exempelvis grön starr. 


– Det här kräver lite andra mätinstrument än en vanlig synundersökning, säger Richard. Vi genomför undersökningen här, vi bedömer bilderna här och i de fall där det behövs har vi tätt samarbete med en ögonläkare som tittar på resultaten och hjälper till att ställa diagnos. 


Tjänsten ligger i gråzonen mellan ögats friskvård och sjukvård.


– Vi kan tidigt fånga upp ögonproblem, ta hand om dem – och om problemen skulle förvärras skicka kunden vidare till ögonspecialist, säger Hanna. Vår önskan är att hjälpa till att dämpa oro vad gäller ärftliga synavvikelser. Fånga upp dessa. Lite som att du kontinuerligt undersöker dina leverfläckar. 


184024 CSO3


Kvalitet och omtanke genomsyrar hela verksamheten, såväl i den personliga servicen som i de undersökningar samt de glasögonbågar och glasögon som säljs. 


– Vi letar kontinuerligt fram de mest prisvärda bågarna med bästa möjliga kvalitet. Vi vill att alla ska kunna handla ett par glasögon hos oss. Vi har glasögon för hela familjen, från liten till stor, i alla prisklasser, berättar Madelene Lundström. Vi ser till att du som kund får en noggrann undersökning och hjälper dig att hitta precis vad du behöver vare sig det är linser, glasögon eller solglasögon. 


Tillsammans sammanfattar de vad de har att erbjuda sina kunder och säger:


– Med all den erfarenhet vi har och vår gemensamma kärlek till optiken vill vi erbjuda våra kunder ett stort utbud av både tjänster och produkter med ett varmt och ärligt fokus på ansvar, service och kvalitet. Välkommen till oss! 

Läs mer...

2018-08-08 10:00

bild2

En svensk speljättes framgångssaga

Artikel Den svenska spelindustrin tillhör en av Sveriges starkast växande exportmarknader med många olika aktörer, såväl stora som små. En av dessa är NetEnt som i över 20 år levererat mjukvara till spelaktörer...
192063 OW3

Allas rätt till en giftfri vardag

Artikel Trä ses som en miljövänlig produkt i sig men för ett antal år sedan användes såväl arsenik som krom för att tryckimpregnera virke. OrganoWood tillverkar miljöklassat trä som ger röt- och flamskydd samt...

  Faktaruta

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  Arkiv