185007 DA1

Vi däckar allt

Rätt däck och rätt lufttryck i däcken sänker bränsleförbrukningen och minskar negativ påverkan på miljön!

Däckbranschen är en bransch i stark utveckling.  De ledande däckfabrikatörerna strävar efter att ta fram däck med högsta möjliga säkerhet, längsta möjliga hållbarhet och minsta möjliga påverkan på miljönMed rätt däckfabrikat och rätt lufttryck i dina däck kan du dessutom sänka bränsleförbrukningen.


– Det kommer många nya intressanta däck till vintern 2018, säger Sebastian Kobus på DäckAtt, Kolgruvegatan 6 i Göteborg. Branschen ser en ökning av friktionsdäcken, som är mer eller mindre framtvingade av de beslut som tagits om dubbdäcksfria gator i våra storstäder.


Det är en ny vinter på ingång och valet av vinterdäck är den eviga frågan. Valet beror på vilken bil du har, var i landet du kör och när. Trots friktionsdäckens ökande popularitet kan det råda en viss tveksamhet hos landets bilister. 


Många som har haft körkort i många år ser fortfarande dubbdäck som ett säkrare alternativ oavsett om man bor i ett storstadsområde eller på landet. Även i stan kan det förekomma isiga backar utanför porten, samtidigt som man ska ta hänsyn till dubbdäcksfria gator.

­­


– Fortfarande ser vi dubbdäcket som det bästa alternativet för den som önskar köra ut ur stan vintertid, menar Sebastian.


185007 DA2


 När kunder önskar köpa sig ett par året-runt-däck brukar DäckAtt råda emot.


– Året-runt-däck besparar dig möjligen pengar vad gäller att slippa däckbyteskostnaden, men vi rekommenderar inte dessa däck. Så kallade året-runt-däck är ett vinterdäck som är lagligt under sommarmånaderna, Dock så slits de fortare och egenskaperna försämras avsevärt, exempelvis bromssträckan som förlängs drastiskt, vilket gör att de varken är säkra eller miljövänliga. 


DäckAtt är en fullserviceverkstad i Göteborg med lång och gedigen erfarenhet av alla typer av däck och fälgar för personbilar, lastbilar, entreprenadmaskiner och motorcyklar, med mera.  


– Vi är en däckverkstad vars verksamhet bygger på att informera om de olika däckfabrikatens egenskaper. Vi hittar de däck som ger just ditt fordon de bästa förutsättningarna på vägen. Olika däckfabrikat har olika egenskaper, och ibland kan det vara lätt rullmotstånd som prioriteras av just dig.


DäckAtt är noga med att se till att du har rätt hjulinställning och rätt lufttryck på ditt fordon. Två faktorer som gör att däcket rullar längre och säkrare. Bättre rull på bilen kan även påverka bränsleförbrukningen positivt, för exempelvis ett åkeri med ett antal lastbilar kan detta långsiktigt bli betydande summor.


Ofta vad gäller däcken på lastbilar och entreprenadmaskiner finns det också stora möjligheter att förlänga däckens livslängd genom mönsterskärning samt regummering, vilket är bra för miljön, och ger de gamla däcken nytt liv.


– Mönsterskärning gör att du kan köra cirka 20 – 30 procent längre på däcken. Vilket är ganska sköna pengar i plånboken i förlängningen.  Det är också viktigt för miljön att undvika slit och släng-mentaliteten.


185007 DA3


DäckAtt kännetecknas av det som kan liknas vid hemkänsla och Sebastian berättar att de har nära kundrelationer som sträcker sig många år tillbaka i tiden. Det är viktigt att vara däckverkstaden som ger det lilla extra. Vilket givetvis ger nöjda och återkommande kunder.


– Vi har roligt på jobbet och trivs med varandra. Våra kunder möter ett leende här och vi uppfattar att de tycker att det är en härlig känsla att komma till oss.


Kunder kommer in till DäckAtt för att de vill köpa däck. De kommer tillbaka för att de får bra service och ett glatt bemötande.


– Som däckverkstad vill vi ge bästa service. När vi startade företaget började vi med att reda ut vad vi anser är bästa service och kom fram till att det är säkerhet, miljö och ekonomi. Samt att vi har kul på jobbet!


DäckAtt är däckcentret i Göteborg där du kan köpa, montera och laga eller underhålla dina däck. Önskar du förvara däcken finns ett däckhotell med komplett omhändertagande av däcken, där både byte och skifte ingår i priset. 


Servicebilen som är riktad mot yrkestrafik, står redo 365 dagar om året dygnet runt för att rycka ut vid behov.


– Vi däckar allt, ler Sebastian, med den absolut bästa service vi kan ge, samt att våra produkter håller mycket hög kvalitet.

Läs mer...

2018-10-08 13:15

192016 BR1

Roten till något bättre

Artikel Sofo-borna har varmt välkomnat en ny matglad och schysst matbutik. Likt föregångaren spinner de vidare på en egen stark identitet. En butik som vill verka för det klimatsmarta och inspirera till en hållbarare...
191020 MSTO2

Funktionell och estetisk arkitektur med omsorg om miljön

Artikel Funktionell och estetisk arkitektur är arkitektkontoret Storesund Arkitekters ledord. Att skapa funktion och estetik utifrån de önskemål som uppdragsgivaren har i kombination med de förutsättningar som...

Faktaruta

  • DäckAtt / DäckAtt Lastvagn
  • E-mail
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Kolgruvegatan 6
    417 07 Göteborg
  • Telefon: 031 - 23 43 23
naim 4

Superdeisgnern Naim Josefi

Skapar magi.

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

Arkiv