173020 DR4173020 DR3

Ett vandrarhem med oändliga möjligheter

På vandrarhemmet Dalälvens Rum, belägen i fantastisk natur kan du bland mycket annat besöka Furuviks djurpark, bada, surfa på Rullsands havsbad eller fiska lax i Älvkarleby. Nu är denna blomstrande och väletablerad verksamhet till salu.

Dalälvens Rum är det andra motellet som öppnades i Sverige och har Gävle, Uppsala och Stockholm på bekvämt avstånd. Vandrarhemmet är så gott som alltid fullbelagt med gäster från när och fjärran. Här stannar lastbilschaufförer för en välbehövd paus, barnfamiljer som vill bada i havet och besöka Furuvik och kompisgäng för att grilla, mysa och umgås under avslappnade former. 


Ägaren Jan Fransson har byggt upp en fantastisk verksamhet som har något för alla. 


– Vandrarhemmet har ett idealiskt läge och det är lätt att ta sig hit både med bil och buss, säger han. 


Många gäster kommer för det natursköna lugnet och för ett bekvämt och prisvärt boende. Men också för den mängd aktiviteter att välja mellan i närområdet.


– Här finns en ridklubb, en golfbana och närhet till Sveriges bästa vatten för laxfiske.


173020 DR2


När han tog över verksamheten fungerade det som en ambulansstation men Jan byggde om och inredde huset till det mysiga och bekväma boende som det är i dag. Här finns nio rök- och djurfria rum, ett toppmodernt kök och ett trevligt gemensamhetsrum med TV och soffgrupp. Naturligtvis finns tillgång till fritt wifi.


– Jag har också bastu, inglasat uterum och sommarpool, säger Jan.


Faciliteter som utgör en extra krydda för den som önskar hyra vandrarhemmet för fest. 


– För ett tag sedan hade jag ett gäng ridtjejer från Piteå här. De åt gott, bastade, grillade och red på ridklubben här i närheten, berättar Jan. 


Det är vanligt att traktens bröllopsfirare och jubilarer bokar rum för sina långväga gäster. Vandrarhemmets popularitet och goda rykte i trakten säger en hel del om vilken hög kvalitet man erbjuder. 


173020 DR1


Gävle och dess utbud av restauranger, shopping och nöjen ligger dryga tjugo minuter bort. Ett alternativ för den som föredrar puls framför naturupplevelser. Furuviksparken ligger en tio minuters buss- eller bilresa bort.


För Jan är det nu dags att gå vidare i livet och Dalälvens Rum är till salu. En avgörande anledning är att han driver ytterligare ett företag.


– Jag är perfektionist och vill kunna lägga ner min själ i allt jag gör och därför måste jag satsa allt på ett av mina företag, förklarar han. Läs mer...

2017-05-17 10:45

181049 AC5

Ungdomar och personal med lösning i fokus

Artikel Alba Camp i Partille är som ett HVB-hem, med skillnaden att ungdomarna har varsin lägenhet. Här arbetar personalen och ungdomarna med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Grundvärderingen är att hjälpa...
181035 BC1

Skräddarsydd finansiering

Artikel Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska söka lån till investeringar i sitt företag. Bridge Capital är finansbolaget som specialiserat sig på att koppla samman företag med rätt långivare och, framför...

  Faktaruta

  • Dalälvens Rum
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Långsandsvägen 2
   81493 Skutskär
  • Telefon: 070 2345131
  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Arkiv