182106 DH1

Där livsstilsbutiken möter handelsboden

På Dear Home i Örebro kan man finna blommor, kläder och inredningsartiklar. Här möter den moderna livsstilsbutiken den pittoreska handelsboden.

Eva Olsson har arbetat i butiker under större delen av sitt yrkesliv, mestadels med presentartiklar och liknande. I juni 2017 öppnade hon en egen butik, Dear Home, som är centralt belägen på Drottninggatan i Örebro. Här kan man hitta blommor, kläder och inredningsartiklar. Dear Home är inte en renodlad inredningsbutik, utan mer en modern livsstilsbutik. Samtidigt har Eva inrett för att ge affären en mysig och hemtrevlig känsla.


– Jag vill hålla det åt den lite mer lantliga stilen, så att man nästan får en handelsbod-känsla när man kommer in, säger hon.


182106 DH2


Kläderna man finner på Dear Home är av märkena Culture och Saint Tropez, som är danska märken. Krukväxterna är inköpta i Kumla medan snittblommorna, som säljs i bunches, kommer från Uppsala. När det kommer till inredningsartiklar har Eva valt att inte köpa in så mycket märken, vilket gör att Dear Home kan hålla nere sina priser.


– Jag vill hålla ett hyfsat pris. Man ska kunna hitta nånting här även om man har en liten plånbok, säger Eva.


Under sitt första år har Eva försökt hitta den där perfekta sammangjutningen av den moderna livsstilsbutiken och den hemtrevliga handelsboden. Hennes framtidsplaner går i samma spår. Hon går i tankar på att komplettera sina textilier med plädar, kuddfodral och kökshanddukar samtidigt som hon har planer på att skaffa en webshop för Dear Home.


– Vi ska bli större. Då måste vi finnas på nätet också, säger hon.

Läs mer...

2018-04-18 10:45

186011 FS2

Färentuna skola – ”En plats där alla växer”

Artikel Visionen på Färentuna skola är att vara en plats där alla växer, både barn/elever och personal. En skola med en mix av gamla, fina traditioner och ett modernt pedagogiskt nytänk.
185084 OA2

Samhällsbyggande arkitektur

Artikel Kännetecknade för ORIGO arkitekter har ända sedan starten 1952 varit det sociala ansvar och samhällsbyggande engagemang som man byggt sin verksamhet på. Med förkärlek för skolor, vårdboenden, hyresrätter...

Faktaruta

____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

Arkiv