182090 D1

DECON Fukt & Rivteknik – din samordnare från start till klart

DECON Fukt & Rivteknik finns i Umeå och startades 2015 av Patrik Bjuhr. Företaget är specialister på vatten- och fuktskador och erbjuder vattenskadebesiktning, fuktmätningar, avfuktning och rivning.

Idag består företaget av tolv medarbetare som trivs tillsammans. De kompletterar varandra med kompetens, erfarenhet och driver varandra framåt.  


– Personalen är givetvis min viktigaste tillgång, menar Patrik Bjuhr, grundare av DECON Fukt & Rivteknik. 


Deras expertis finns inom vatten- och fuktskador, samt rivning och renovering av dessa.


– Har du fått en vattenskada så tar vi reda på orsaken och ger åtgärdsförslag, dels på hur vattenskadan i sig ska lösas samt hur ni kan förebygga den här typen av skador inför framtiden, säger Patrik. Du får en skriftlig rapport som du kan använda gentemot eventuellt försäkringsbolag samt inför renovering.  


De flesta problem idag vad gäller vår inomhusmiljö beror på fukt. Förutom att det skadar din bostad/fastighet kan det också påverka din hälsa. 


– Vi hjälper dig med fuktindikering i badrum och andra våtrum, samt exempelvis i betong, eller övriga ställen i din bostad/arbetsplats som kan beröras. Vi utför fuktmätningar vid nyproduktion och kan lämna både protokoll samt handlingsplan vid behov. 


Avfuktning är viktig inte bara vid akut vattenläcka eller översvämning utan även vid nyproduktion av bostäder, kontor eller andra lokaler där alltför lång torktid blir en grogrund för mögel. Genom en effektivare torkning kan du snabbare ta lokalerna i bruk samt också minska risken för hälsoproblem


Företaget tar sig an många olika rivningsprojekt.  


– Vi river i stort sett allt, säger Patrik. Vi kapar gips i väggar, river upp vattenskadade golv och blåser ut hela lokaler som behöver renoveras. Även rivning av betong och tegel, kan vi ta hand om.  De här lite större projekten kräver att vi är noggranna med att minimera spridningen av damm och vi jobbar helt enligt gällande regler för arbetsmiljö om hur vi hanterar avfall.


Han förklarar vidare: 


– När vi lämnar en arbetsplats efter genomfört jobb är den alltid städad och ren. Vi vill göra ett fullgott jobb. Många av våra uppdrag idag kommer via rekommendationer. Vi samordnar din skada och renovering från start – till allt är klart!

Läs mer...

2018-05-02 14:15

186014 PS1

Nystartad skola med inkludering och trygghet i fokus

Artikel På Palmbladsskolan i Uppsala råder härlig och inspirerande nybyggaranda hos både ledning, lärare och elever. Som en av Sveriges första skolor deltar man i ett forskningslett projekt rörande hur man bäst...
185016 ES1

”Jag är en som lär”

Artikel Elever som känner trygghet och mår bra får ofta bättre kunskapsresultat. Den mindre skolan har många fördelar. Närheten till, och mellan, skolans pedagoger, rektor och övrig personal samt föräldrar och...

Faktaruta

  • Decon i Umeå AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Norra Obbolavägen 95
    90 422 Umeå
  • Telefon: 070-690 14 40
Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

Arkiv