174031 DV3174031 DV2

Exklusiva väskor till enastående priser

Inne i butiken Delicate Vintage i centrala Göteborg finner du ett stort utbud av exklusiva märkesväskor. Här bjuds det på ett glas bubbel och en timmes service till dig som funderar på att inhandla en populär väska från ett stort modehus, till bra pris.

Delicate Vintage startades 2014 som ett sidoprojekt av Kristofer Gustafsson. Han såg att det fanns en stor marknad för vintage-väskor och accessoarer från de stora modehusen. Intresset för produkterna ökar men alla har inte råd att köpa nytt.


Till en början sköttes verksamheten hemifrån. Sedan tog det en vansinnig fart. Han flyttade till ett kontorshotell men när verksamheten vuxit till sig ytterligare flyttade han till sin nuvarande adress på Erik Dahlbergsgatan 9, ett stenkast från Vasaplatsen i centrala Göteborg. Lokalerna finns i en sekelskifteslägenhet som är uppdelad i en kontorsdel och ett showroom.


Showroomet är inrett med mattor, en soffgrupp och en stor spegel. Längs ena långsidan av rummet finns ett antal hyllor som pryds av de exklusiva märkesväskorna. Chanel och Louis Vuitton utgör i dag nästan all försäljningen för Delicate Vintage. 


Företagets ledord är Pre Loved Luxury som Kristofer menar bygger på det faktum att någon annan ägt och älskar väskan som nu säljs hos honom. 


– Det kan vara någon som haft väskan i ett år, fem år eller tjugo år. Det vissa kanske inte vet är att en Chanelväska exempelvis ökar i värde. Har den kostat 10 000 kronor för tjugo år sedan kan den vara värd över det dubbla i dag, säger Kristofer.


Tanken med showroomet är att det ska vara som en privat butik. Här tar de endast emot kunder som bokat tid. Då bjuder Delicate Vintage gärna på ett glas bubbel och ger kunden sin fulla uppmärksamhet. 


– Vi avsätter alltid minst en timme för varje kund. Man får full uppmärksamhet och hjälp och kan handla i lugn och ro. 


174031 DV1


Utöver sitt showroom i Göteborg har de en webbshop - som är deras primära verksamhet. Webbshoppen är på svenska då de för närvarande riktar sig mot den svenska marknaden. Det finns också en viss trygghet för konsumenten att veta att företaget som säljer de exklusiva väskorna har lokaler i Sverige, menar Kristofer och påpekar att trygghet är ett annat ledord för Delicate Vintage.


– Om man köper en väska för 25 000 kronor är det skönt att veta att man faktiskt kan knacka på. 


För närvarande har Delicate Vintage mellan 200 och 300 varor i lager. Det närmaste året planerar de även att expandera till den europeiska marknaden, som då kommer ha en webbshop på engelska. Då detta innebär en större kundbas, hoppas Kristofer på att ha ett lager som är tre gånger så stort om några år. Den engelska webbshoppen kommer att ligga parallellt med den svenska sidan. 


Företaget använder sig av konsulter för vissa delar av verksamheten, exempelvis hemsideprogrammering och sökmotoroptimering. Kristofer har för närvarande en anställd som sköter uppdateringar av hemsidan och fotograferingen av produkterna. Denna förmåga att delegera gör att han kan ha ett stort detaljfokus.


– Kan jag inte göra något till fullo så gör jag det inte alls, säger han vid flera tillfällen och avslutar med att allt handlar om att kunderna ska känna sig trygga och nöjda. 

Läs mer...

2017-09-07 13:15

175088 MS3

En skola i framkant

Artikel Matteusskolan är en innerstadsskola i Stockholm vars vision är att förbereda sina elever för framtiden. Detta reflekteras av skolans slogan: Kunskap är makt.
175025 TC2

Välkommen till Norrlands Hawaii!

Artikel Tranviken Beach är ett havsbad med camping på Alnö utanför Sundsvall vars långgrunda och mycket barnvänliga strand är utsedd till en av Sveriges absolut bästa sandstränder. Utöver det helt unika havsbadet...

  Faktaruta

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  DSC_7374_webb_puff

  Går mot strömmen

  All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

  Träning_puff_webb

  Kom i form – vid en sten

  Fem enkla övningar för en finare figur.

  Arkiv