174031 DV3174031 DV2

Exklusiva väskor till enastående priser

Inne i butiken Delicate Vintage i centrala Göteborg finner du ett stort utbud av exklusiva märkesväskor. Här bjuds det på ett glas bubbel och en timmes service till dig som funderar på att inhandla en populär väska från ett stort modehus, till bra pris.

Delicate Vintage startades 2014 som ett sidoprojekt av Kristofer Gustafsson. Han såg att det fanns en stor marknad för vintage-väskor och accessoarer från de stora modehusen. Intresset för produkterna ökar men alla har inte råd att köpa nytt.


Till en början sköttes verksamheten hemifrån. Sedan tog det en vansinnig fart. Han flyttade till ett kontorshotell men när verksamheten vuxit till sig ytterligare flyttade han till sin nuvarande adress på Erik Dahlbergsgatan 9, ett stenkast från Vasaplatsen i centrala Göteborg. Lokalerna finns i en sekelskifteslägenhet som är uppdelad i en kontorsdel och ett showroom.


Showroomet är inrett med mattor, en soffgrupp och en stor spegel. Längs ena långsidan av rummet finns ett antal hyllor som pryds av de exklusiva märkesväskorna. Chanel och Louis Vuitton utgör i dag nästan all försäljningen för Delicate Vintage. 


Företagets ledord är Pre Loved Luxury som Kristofer menar bygger på det faktum att någon annan ägt och älskar väskan som nu säljs hos honom. 


– Det kan vara någon som haft väskan i ett år, fem år eller tjugo år. Det vissa kanske inte vet är att en Chanelväska exempelvis ökar i värde. Har den kostat 10 000 kronor för tjugo år sedan kan den vara värd över det dubbla i dag, säger Kristofer.


Tanken med showroomet är att det ska vara som en privat butik. Här tar de endast emot kunder som bokat tid. Då bjuder Delicate Vintage gärna på ett glas bubbel och ger kunden sin fulla uppmärksamhet. 


– Vi avsätter alltid minst en timme för varje kund. Man får full uppmärksamhet och hjälp och kan handla i lugn och ro. 


174031 DV1


Utöver sitt showroom i Göteborg har de en webbshop - som är deras primära verksamhet. Webbshoppen är på svenska då de för närvarande riktar sig mot den svenska marknaden. Det finns också en viss trygghet för konsumenten att veta att företaget som säljer de exklusiva väskorna har lokaler i Sverige, menar Kristofer och påpekar att trygghet är ett annat ledord för Delicate Vintage.


– Om man köper en väska för 25 000 kronor är det skönt att veta att man faktiskt kan knacka på. 


För närvarande har Delicate Vintage mellan 200 och 300 varor i lager. Det närmaste året planerar de även att expandera till den europeiska marknaden, som då kommer ha en webbshop på engelska. Då detta innebär en större kundbas, hoppas Kristofer på att ha ett lager som är tre gånger så stort om några år. Den engelska webbshoppen kommer att ligga parallellt med den svenska sidan. 


Företaget använder sig av konsulter för vissa delar av verksamheten, exempelvis hemsideprogrammering och sökmotoroptimering. Kristofer har för närvarande en anställd som sköter uppdateringar av hemsidan och fotograferingen av produkterna. Denna förmåga att delegera gör att han kan ha ett stort detaljfokus.


– Kan jag inte göra något till fullo så gör jag det inte alls, säger han vid flera tillfällen och avslutar med att allt handlar om att kunderna ska känna sig trygga och nöjda. 

Läs mer...

2017-09-07 13:15

181049 AC5

Ungdomar och personal med lösning i fokus

Artikel Alba Camp i Partille är som ett HVB-hem, med skillnaden att ungdomarna har varsin lägenhet. Här arbetar personalen och ungdomarna med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Grundvärderingen är att hjälpa...
181030 OCD1

Framgångsrik behandling av tvångssyndrom

Artikel Till OCD-Centret i Uppsala kommer drabbade från hela Sverige som lider av svår tvångsproblematik. Här får de behandling enligt vetenskapligt underbyggda metoder i form av intensiv kognitiv beteendeterapi....

  Faktaruta

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Arkiv