184040 DS1184040 DS4

En ren drömskoaffär för barn i Vasastan – och på webben

Marielle Edlund, ägare av barnskobutiken Drömskor i Vasastan, Stockholm, tyckte tillvaron blev ”lite gubbig” när hon satt med i ledningsgruppen till ett börsnoterat företag. Efter 15 år sade hon upp sig för att starta Drömskor och fylla upp det tomrum som rådde på marknaden – bra barnskor som säljs av kunnig personal.

Drömskor har anpassat butiken utifrån barnfamiljer. Det är fritt på golvet och det finns utrymme för kunderna att kunna sprida ut sig i butiken. Den är möblerad med flera olika sitt-oaser för att alla ska kunna prova sina skor och få hjälp av personalen i lugn och ro.


Längst in i butiken ligger en lekhörna. Där kan de mindre barnen leka så långt ifrån dörren och gatan som möjligt, så att föräldrarna kan känna sig säkra inne i butiken. De större barnens utbud finns vid entrén.


184040 DS3


I sortimentet finns alltifrån första-skon som barnet har när det ännu sitter i vagnen till större juniorstorlekar i storlek 40-41. Vilket Marielle menar är en utmaning då många juniormärken slutar vid storlek 38. Här finns bland andra märken: Kavat, Viking, Timberland, Superfit, Hummel, Victoria – ett nytt spanskt streetsko-märke och Ecco. Förra året öppnade Drömskor sin webbshop under samma namn.


– Vi säljer bra skor, säger Marielle med betoning på bra. De ska vara praktiska och snygga. Vi har blandat upp med extra fashion till de lite större tjejerna som fortfarande har fötter som är för smala för att köpa skor i normal damstorlek.


Det är väldigt viktigt att barn som växer har en sko som är anpassad utifrån barnets fot och aktivitet.


– Vi är duktiga på att mäta fötter, berättar Marielle. Båda fötterna ska mätas, då de inte alltid är lika långa. Det är viktigt att mäta foten i ett utsträckt läge. Barn vill ofta knipa med tårna. Vi tittar på fotens anatomi, bredd på foten, hur hålfot och häl ser ut. Utifrån dessa mått lägger vi till 1-2 centimeter utifrån om det är sko med öppen eller stängd tå, utifrån säsong, om du behöver sula eller tjockare socka, samt tar hänsyn till skons design vad gäller sömmar, hur den sluter kring foten och hur den ska användas. Vi har den kompetens och erfarenhet som krävs för att kunna rekommendera en sko som passar perfekt till just ditt barn.


184040 DS2


Marielle och hennes personal är engagerade, kunniga och håller sig uppdaterade genom att åka på mässor, samt jobbar tillsammans kring butikens utbud och skyltning. De fortbildar sig kontinuerligt och många av Drömskors leverantörer har generösa utbildningar ett par gånger per år vad gäller sina kollektioner och produkter: funktion, skötsel och miljömässig hållbarhet.


– Vi är ett tajt inarbetat team som har väldigt kul tillsammans. Jag upplever att det som särskiljer oss är att vi lägger så stor vikt vid service, förklarar Marielle, även när det är lördag så ser vi alla våra kunder och ger dem tid.


Som sista fråga undrar vi om det är något vi behöver tänka på innan vi kommer till Drömskor för att handla.


– Ja, ta med er era barn, ler Marielle. Resten sköter vi.

Läs mer...

2018-08-13 14:45

192064 S&P1

Dina rättigheter – våra skyldigheter

Artikel Med varje klients intressen och rättigheter i absolut fokus erbjuder Severius & Partners Juristbyrå rådgivning och representation på en rad rättsområden. Kännetecknande för byrån är brinnande engagemang...
192056 GFN4

Må bäst i Danderyd

Artikel Du behöver bara ta dig till en plats i Danderyd för att ta ett helhetsgrepp om din hälsa och livsstil. MåBra Hälsa och Good Food erbjuder det du behöver för att må ditt allra bästa.

  Faktaruta

  _Jimmy1

  Jimmy Schönning

  Njutbart hemma!

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  Arkiv