174011 FF4

Skönhet med etik och estetik i fokus

Önskar du att bli av med bekymmersrynkan mellan ögonen eller få tillbaka lite av kindernas forna spänst? Vill du åtgärda ett högt hårfäste eller avlägsna mörka ringar under ögonen? Varmt välkommen till klinik Face Facts i Växjö.

Anders Franzén har en gedigen bakgrund som sjuksköterska, och säljare av botox, fillers och implantat samt som utbildare inom injektionsteknik. För fyra år sedan öppnade han kliniken Face Facts.


Anders hade länge arbetat med att hjälpa kliniker i dels södra Sverige men också i Europa, som upplevde att de hade problem med delar av sin verksamhet. Han fick lära ut nya sätt att sticka på eller rekommendera olika läkemedel.

– Samtidigt som jag analyserade och åtgärdade problem fick jag själv en hel del nya infallsvinklar och kunskaper, säger han. 


I den egna verksamheten arbetar han alltid mot ett naturligt resultat med god balans mellan kundens ålder och utseende. Han påpekar att han är en försiktig behandlare och ofta delar upp behandlingarna i två omgångar för att försäkra sig om att resultatet ser naturligt ut. Hans yrkesetik förbjuder honom att utföra ingrepp som han anser vara för stora eller oestetiska. Vissa kunder har en självbild som inte stämmer med verkligheten och andra har förväntningar som Anders anser vara orealistiska.


174011 FF5


– Som yrkesman är det min plikt att förhindra att människor begår misstag och med min långa erfarenhet att jag kan avgöra det, konstaterar han. 


För kunder som är osäkra på vad de vill göra erbjuder Anders fria konsultationer där han tillsammans med kunden går igenom förväntningar, personliga förutsättningar och behandlingsalternativ. 


Vanliga önskemål är fylligare läppar, spänstigare hy, piggare ögon och avlägsnande av rynkor. Anders är alltid noga med att förmedla att resultatet kan bli annorlunda än planerat. Alla människor har olika förutsättningar och alla reagerar olika på behandlingarna. Anders nämner läppfillers som ett exempel på detta. 


– Somliga läppar måste man spruta många gånger för att se resultat medan man på andra knappt behöver sticka för att få effekt, säger han. 


Många människor lider av tunnhårighet och Anders använder sig av en effektiv och skonsam metod som ännu inte är särskilt vanlig i Sverige. Behandlingsmetoden heter PRP och med den kan man bromsa och motverka håravfall. 


– PRP fungerar så att man centrifugerar patientens eget blod för att komma åt blodplättarna som man sedan injicerar i hårbotten. Blodplättarna innehåller tillväxthormoner som stimulerar den egna hårväxten. 


Han betonar dock att PRP inte är en snabbverkande behandling. 


– Man behöver mellan tre och fem behandlingar med vardera en månads mellanrum och det är inte ovanligt att hårtillväxten inte tar fart förrän efter åtta till tolv månader, förklarar han. Som vanligt är Anders noga med att inte skapa falska förhoppningar hos människor. Ärlighet är grundbulten i hans yrkesutövning.


Med PRP-metoden kan man även åtgärda mörka ringar under ögonen. 


– Det mörka beror på att vissa människor har så tunn hud att de ytliga blodkärlen under ögonen lyser igenom och med hjälp av PRP förtjockar man huden vilket leder till att man blir av med ringarna, förklarar Anders. 


Fördelarna med PRP är många. Forskning visar på gott behandlingsresultat och det är dessutom en naturlig behandling med få eller inga biverkningar. 


För utfyllnad av läppar, kinder och rynkor använder Anders oftast en filler-gel baserad på en hyaluronsyra som liknar kroppens egen. Behandlingen är skonsam och varaktigheten lång. 


– Kinder håller i genomsnitt i ett och ett halvt år, veck runt munnen i ett år och läppar i sex månader, säger Anders. 

Visste du att man kan avlägsna överskottshud på ögonlocken utan operation?


– Jag använder ett preparat som genom att torka ut huden punktvis resulterar i att det yttersta hudlagret drar ihop sig, berättar Anders.


För dig som står i begrepp att välja en klinik kan skönhetsbranschen kännas som en djungel. Marknaden är tyvärr full av lycksökare och Anders uppmanar alla att noggrant kontrollera kliniken innan man anlitar den.


– Ta reda på vilken sorts utbildningar behandlaren har, vilka metoder de använder och leta efter referenser, avslutar han. 

Läs mer...

2017-09-04 15:15

183078 A2

Ökad självinsikt – nyckeln till bättre resultat

Artikel Klimatet hos många företag och organisationer är tufft idag. Det ställer höga krav på dig som ledare; du ska både hålla fokus på affären, ditt uppdrag och även orka samt klara av att leda andra. Genom...
183040 HE2

Norsk energi till svensken

Artikel 2014 etablerade Hafslund Energi ett eget Sverigekontor i Stockholm. Norges största elleverantör och en av Nordens största energikoncerner växer starkt i Sverige. De första 18 månaderna ökade Hafslunds...

Faktaruta

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

Welcome Webb3

Welcome App

Digitaliserad integration

Arkiv