171090 FB

Med målet att bli Karlskronas populäraste mäklarföretag

Fastighetsbyrån i Karlskrona siktar på att bli stadens mest rekommenderade mäklarföretag – och då gäller de att både köpare och säljare är nöjda. Inge von Dahn, som driver verksamheten, tror på transparenta husaffärer och tydlighet gentemot kunderna.

Totalt har Fastighetsbyrån drygt 250 kontor runt om i landet. Företaget har till och med verksamhet i Spanien och Portugal, där det sedan länge varit populärt bland svenskar att köpa hus. 


På kontoret i Karlskrona återfinns sammanlagt tio personer. Inge von Dahn, som driver verksamheten, beskriver det som ett härligt gäng. 


– Många besökare säger att de känner av den positiva atmosfär som råder här, säger han. 


Företagets fastighetsmäklare är ute och tittar på nya objekt i princip varje dag. En tydlig trend när de gäller bostadsförsäljningar är att kunderna hör av sig till mäklarna långt tidigare i processen än vad som var vanligt förr.


– Många är väldigt tidigt ute och tittar runt med flera mäklare. Sedan när man har bestämt sig för en mäklare och företag tar man bilder på bostaden direkt. Efter det kanske det tar ett år innan man väl säljer, och då är vi redan klara med allting som behövs,alltifrån beskrivningen av bostaden till besiktningen av den, berättar Inge.

 

171090 FK


På Fastighetsbyrån arbetar man dessutom med mycket mer än bara köp och försäljning av hus. Till exempel gör de nettokalkyler på bostäder som ska säljas, och räknar då ut vad kunden kommer att få över när huset är sålt och alla avgifter är betalda. 


Inför försäljning kontrolleras och besiktigas husen noga. Skulle det vara något fel på exempelvis källaren, begär Fastighetsbyrån in offerter från hantverkare så att potentiella köpare vet hur mycket det skulle kosta att åtgärda felet. Om inte ägaren själv väljer att åtgärda det själv det vill säga. 


I Karlskrona ligger Fastighetsbyrån i Swedbanks lokaler, och att ha flera funktioner under samma tak ser Inge von Dahn som ytterligare en service gentemot kund. 


– Vi har Juristbyrån som sitter vägg i vägg med oss. Vi har en företagsavdelning då det ibland är företag som köper eller ska sälja. Och så har vi bankrådgivarna, så att man snabbt får kontakt med dem när man behöver låna, säger han.


En av de viktigaste bitarna, som Fastighetsbyrån arbetar hårt med, är såklart att både säljare och köpare ska känna sig nöjda. 


– Vår vision är att vi ska vara Karlskronas mest rekommenderade mäklarföretag. För att nå dit gör vi alltid enkäter med kunderna efter en bostadsaffär. En annan tjänst som vi har är att kunderna också får betygsätta den enskilda mäklaren på reco.se. Vi har i dagsläget ett snitt på 4,7 i betyg, där 5 är högst. 

Läs mer...

2017-03-01 13:00

183023 BD1

Stilsäkert – med Bentzer Design AB

Artikel Bentzer Design AB är en inredningsbyrå i Nacka, Stockholm, som vänder sig till både privatpersoner och företag som önskar renovera eller skapa en mer inspirerande och trivsam miljö. Vare sig det är hemma,...
183021 AS1

Advokatfirman Stranding – rätten till en försvarare

Artikel Advokat Anna-Kajsa Stranding Dalhman driver Advokatfirman Stranding i Uppsala sedan 2016. Tidigare har Anna-Kajsa Stranding Dahlman arbetat som anställd på advokatbyrå, bland annat hos advokat Leif Ericksson....
__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv