175045 FS1

Ett värdegrundsarbete som genomsyrar skola och fritidshem

Flogstaskolan i Uppsala fick en ny rektor förra året, Lena Jansson. Under sitt första år fokuserade Lena bland annat på fritidshemmen där barnen spenderar trettio procent av sin tid i skolan.

Flogstaskolan i Uppsala fick en ny rektor förra året, Lena Jansson. Under sitt första år fokuserade Lena bland annat på fritidshemmen där barnen spenderar trettio procent av sin tid i skolan.


Flogstaskolan i Uppsala ligger i ett naturskönt område inte långt från Hågadalens naturreservat. Fritidshemmen utnyttjar denna närhet genom att göra utflykter i naturen ett par gånger i veckan. Utöver fri lek och utflykter arbetar de även, liksom skolan, aktivt med värdegrundsövningar med barnen. 


När Lena kom till Flogstaskolan såg hon till att lägga extra fokus kring fritidshemmets verksamhet. En kartläggning av verksamheten resulterade i mindre grupper och utökade personalstyrkan. Ett systematiskt arbete startade för att säkra en god kvalité av verksamheten utifrån läroplanens nya kursplaner gällande fritidshemmen.


175045 FS2


– Både personalen och barnen upplever att det är tryggare och lugnare med de mindre grupperna, säger Lena.


Värdegrunden är något som skolan ständigt arbetar ned. De utgår från en modell som kallas RATT - Respekt, Ansvar, Trivsel och Trygghet. Barnens lärmiljö och alla skoldagar ska präglas av trygghet där även föräldrarna ska känna sig trygga med att lämna sina barn. 


Skolan har under året arbetat med elevernas lärprocesser. Det har handlat om att göra eleverna medvetna om sin lärprocess som är ett mål i att öka elevens måluppfyllelse.


– Vi har sett att det ökar motivationen till lärandet, säger Lena.

Läs mer...

2017-10-09 13:00

175093 K1

Zonterapi för hela kroppen

Artikel Reflexologi är en djupgående och holistisk behandlingsmetod som utvecklats ur den klassiska zonterapin för fötterna. Intresset för behandlingen ökar och behovet av fler reflexologer är stort. Kairon Reflexologiskola...
174005 IF4

Våra gäster får smaka på Italiens bästa råvaror

Artikel Uppsalarestaurangen Il Forno Italiano är kända över hela stan för sina vedugnsbakade pizzor och för sitt stora utbud av italienska kvalitetsviner. Att äta och umgås här är som att befinna sig på en äkta...

Faktaruta

  • Flogstaskolan
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Flogstavägen 105
    75272 Uppsala
  • Telefon: Telefon: 018-727 54 95
DSC_7374_webb_puff

Går mot strömmen

All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

Träning_puff_webb

Kom i form – vid en sten

Fem enkla övningar för en finare figur.

Arkiv