176030 FG1

Hon fann glädjen och lugnet som fotograf

När Gina Ljungberg gick in i väggen fick hon upp intresset för fotografi, vilket så småningom mynnade ut i Gina Maria, en verksamhet i Bjärred som arbetar med bröllopsfotografi och håller kurser, både för nybörjare och med inriktning mot mindfulness.

Året var 2011 när Gina Ljungberg gick in i väggen. Det var en tuff tid då hon satt inne mycket och mådde dåligt. Kameran blev Ginas verktyg och motivation till att ta sig ut i naturen. Det blev långa promenader, frisk luft och en vilja att stanna upp och vara i nuet. Hon fattade snabbt ett intresse för fotografering och utvecklade det med hjälp av youtube-videos och sedan ett par kurser på bland annat på Folkuniversitetet. 


176030 FG3


Efter sjukskrivningen återvände Gina till sitt arbete inom administration men kände efter ett par år  att hon ville göra något annat. I samma veva dök förfrågningar om fotouppdrag upp.


– Då kände jag att det var dags att hoppa ut på andra sidan och starta eget företaget, säger hon.


Hon är nu en erfaren bröllopsfotograf. Hon föredrar att arbeta utomhus med de vackra skånska miljöerna som bakgrund. Hennes uppdrag ser olika ut. Vissa vill bara ha porträttbilder medan andra vill att hon följer med hela dagen, från förberedelserna till sista dansen. Gina tycker att de mest värdefulla bilderna är de som fångar de där särskilda känslosamma ögonblicken och kanske när något går lite tokigt. Hon ser också till att fotografera släkt och vänner under bröllopet för att föreviga minnet. 


– Bilden får en ju att komma tillbaka till det ögonblicket. Det känns fortfarande overkligt att få jobba med det här, att få vara med på en av de viktigaste dagarna i människors liv, säger hon om glädjen i sitt arbete.


176030 FG2


Gina håller även foto-kurser för nybörjare där man får lära sig hur kameran fungerar och hur man tar bättre bilder. Hennes egen början med fotografi har inspirerat henne att starta en kurs hon kallar för ”Foto för själen”. Tanken med denna kurs är att kombinera grunderna i fotografi med mindfulness. Med kameran som verktyg ska man lära sig stressa av och sluta grubbla, vilket var vad fotografering gjorde för Gina.


– Jag använde kameran som en hjälp för att komma tillbaka till verkligheten. När man fotograferar måste man fokusera på det man gör och hinner inte grubbla, säger hon.


Denna inställning är även något hon tar med sig på de bröllop hon fotograferar. Största delen av tiden vill hon inte att brudparet ska tänka på henne. Hon ska vara en skugga medan de fokuserar på varandra och sin nära och kära. Men Gina är även en lugn och trygg närvaro. När något går tokigt påminner hon brudparet om att det är dessa stunder som blir de bästa minnena.


– När bröllopsstressen blir för mycket är jag där och lugnar och peppar dem, säger hon.   

Läs mer...

2017-11-08 10:30

183021 AS1

Advokatfirman Stranding – rätten till en försvarare

Artikel Advokat Anna-Kajsa Stranding Dalhman driver Advokatfirman Stranding i Uppsala sedan 2016. Tidigare har Anna-Kajsa Stranding Dahlman arbetat som anställd på advokatbyrå, bland annat hos advokat Leif Ericksson....
182124 ÅH&T1

Destination Åsby Hem och Trädgård – ett besök med wow-känsla

Artikel För dig som vill skapa en lika skön miljö inomhus som i din trädgård kommer ett besök hos Åsby Hem och Trädgård i Halmstad uppfylla dina allra härligaste önskningar. Här samsas ett växtutbud som bara överträffas...

Faktaruta

Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

Welcome Webb3

Welcome App

Digitaliserad integration

Arkiv