176030 FG1

Hon fann glädjen och lugnet som fotograf

När Gina Ljungberg gick in i väggen fick hon upp intresset för fotografi, vilket så småningom mynnade ut i Gina Maria, en verksamhet i Bjärred som arbetar med bröllopsfotografi och håller kurser, både för nybörjare och med inriktning mot mindfulness.

Året var 2011 när Gina Ljungberg gick in i väggen. Det var en tuff tid då hon satt inne mycket och mådde dåligt. Kameran blev Ginas verktyg och motivation till att ta sig ut i naturen. Det blev långa promenader, frisk luft och en vilja att stanna upp och vara i nuet. Hon fattade snabbt ett intresse för fotografering och utvecklade det med hjälp av youtube-videos och sedan ett par kurser på bland annat på Folkuniversitetet. 


176030 FG3


Efter sjukskrivningen återvände Gina till sitt arbete inom administration men kände efter ett par år  att hon ville göra något annat. I samma veva dök förfrågningar om fotouppdrag upp.


– Då kände jag att det var dags att hoppa ut på andra sidan och starta eget företaget, säger hon.


Hon är nu en erfaren bröllopsfotograf. Hon föredrar att arbeta utomhus med de vackra skånska miljöerna som bakgrund. Hennes uppdrag ser olika ut. Vissa vill bara ha porträttbilder medan andra vill att hon följer med hela dagen, från förberedelserna till sista dansen. Gina tycker att de mest värdefulla bilderna är de som fångar de där särskilda känslosamma ögonblicken och kanske när något går lite tokigt. Hon ser också till att fotografera släkt och vänner under bröllopet för att föreviga minnet. 


– Bilden får en ju att komma tillbaka till det ögonblicket. Det känns fortfarande overkligt att få jobba med det här, att få vara med på en av de viktigaste dagarna i människors liv, säger hon om glädjen i sitt arbete.


176030 FG2


Gina håller även foto-kurser för nybörjare där man får lära sig hur kameran fungerar och hur man tar bättre bilder. Hennes egen början med fotografi har inspirerat henne att starta en kurs hon kallar för ”Foto för själen”. Tanken med denna kurs är att kombinera grunderna i fotografi med mindfulness. Med kameran som verktyg ska man lära sig stressa av och sluta grubbla, vilket var vad fotografering gjorde för Gina.


– Jag använde kameran som en hjälp för att komma tillbaka till verkligheten. När man fotograferar måste man fokusera på det man gör och hinner inte grubbla, säger hon.


Denna inställning är även något hon tar med sig på de bröllop hon fotograferar. Största delen av tiden vill hon inte att brudparet ska tänka på henne. Hon ska vara en skugga medan de fokuserar på varandra och sin nära och kära. Men Gina är även en lugn och trygg närvaro. När något går tokigt påminner hon brudparet om att det är dessa stunder som blir de bästa minnena.


– När bröllopsstressen blir för mycket är jag där och lugnar och peppar dem, säger hon.   

Läs mer...

2017-11-08 10:30

181024 RC5

Relationsskapande möten avgörande för företagsutveckling

Artikel Hur går man som företagare till väga för att attrahera nya medarbetare? Hur gör man för att lansera en ny produkt på en global marknad? Hur skapar man fruktbara möten på nya arenor? Göteborgsbaserade eventbyrån...
181029 LG1

Ett värdigt liv i sikte

Artikel Levagruppens verksamhet vilar på tre ben: familjehemsvård, HVB-hem samt medicinsk kompetens för skötsel av underhållsbehandling i form av, bland annat metadon eller olika typer av psykiatriska läkemedel....

Faktaruta

____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv