175010 GG1

En utbildning som ligger i tiden

Göteborgs Gymnastiska Institut, även kallad GGI, är en skola för friskvård och hälsa som har mer än 100 års erfarenhet. Här kan man utbilda sig till friskvårdsterapeut och då få en helhetsutbildning inom friskvård.

På GGI finns VD Jim Abrahamsson och berättar om skolans långa historia och vägen till vad den är i dag. Även om innehållet i olika ämnen ständigt uppdateras med ny kunskap är grunden för skolan den samma som när den en gång startade. Det är Pehr Henrik Lings idéer om rörelse och balans som fortfarande ligger till grund för utbildningen.


Det viktigaste inom all friskvård är att komma i balans. Den som lyckas komma i bättre balans kan också göra mer balanserade val, och det i sin tur påverkar hela livet, säger Jim som själv är utbildad gymnastiklärare från början.


Under utbildningen till friskvårdsterapeut arbetar man bland annat med olika typer av massage som svensk klassisk massage, binvävsmassage med mera. Samtidigt läser eleverna grundmedicin och flera andra ämnen som tillsammans ger en helhetsbild av hälsoämnet. Bland det viktigare för hälsan är att inte enbart fokusera på en sak, menar Jim. Det fysiska, psykiska och emotionella hänger ihop och det är alltför få som tar hänsyn till det i dag.


Han avslutar med att lyfta fram att de som går på skolan också själva kommer utvecklas eftersom det inte bara handlar om att memorera en massa fakta.


Framför allt får man kunskap att jobba förebyggande och rehabiliterande. Behovet verkar bara öka. 

Läs mer...

2017-10-03 11:15

175087 RS3

Rinkebyskolan - engagemang leder till framgång

Artikel I nära 50 år har Rinkebyskolan varit en viktig och levande mötesplats för barn och vuxna från hela världen. Nu som då arbetar man här med ett stort engagemang, mycket kärlek och självklar respekt för varandras...
175093 K1

Zonterapi för hela kroppen

Artikel Reflexologi är en djupgående och holistisk behandlingsmetod som utvecklats ur den klassiska zonterapin för fötterna. Intresset för behandlingen ökar och behovet av fler reflexologer är stort. Kairon Reflexologiskola...

Faktaruta

  • Göteborgs Gymnastiska Institut
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Filaregatan 11
    44234 Kungälv
  • Telefon: 070-474 23 46
DSC_7374_webb_puff

Går mot strömmen

All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

Träning_puff_webb

Kom i form – vid en sten

Fem enkla övningar för en finare figur.

Arkiv