186026 GT3 NY
186026 GT5 NY
186026 GT3 NY
186026 GT5 NY

Ge dig själv en femstjärnig upplevelse

Från en traditionsenligt uppklädd doorman till en champagnepool med vidunderlig utsikt och en fyra timmar lång gastronomisk upplevelse till den mest makalösa frukost.

Iklädd hög hatt, handskar, runda glasögon och ett stort välkomnande leende öppnar han taxidörren så jag kan kliva ur. Vi visas in i hissen. Det slår en liten volt i magen av den hisnande känslan när vi färdas uppåt. Vi står i en glashiss som tar oss upp till våning 25, till den omtalade restaurangen Upper House Dining på Gothia Towers i centrala Göteborg. 


Strax står vi med varsitt champagneglas i handen och vi tittar på varandra och ler. Atmosfären andas lyx, värme, vänlighet och lugn. Allt som vi behöver just idag. Veronica Lind, Front Office Manager Upper House sträcker fram sin hand för att hälsa. Hon presenterar oss för en av nyckelpersonerna på Upper House. Upper House concierge med namnet Erik Montoya, och vi förstår att det inte Erik kan ordna, det finns knappast. 


186026 GT2 NY


– Erik är en av världens absolut duktigaste concierger. Han tar hand om eventuella funderingar vid er ankomst och hjälper er att hitta det ni söker. Vill ni ha biljetter till en konsert fixar han det. Vill ni gifta er ordnar han det, ler Veronica. Han stämmer av så att vistelsen motsvarar era förväntningar. Erik har fått flera fina yrkesutmärkelser och är en stolt medlem av Les Clefs d`Or International. 


Vi visas upp till Upper House Spa. Tre våningar omfattande Spa-avdelning som är det mest uppseendeväckande spa vi någonsin har upplevt. Här finns olika pooler: varma pooler, bubblande pooler och jetstream pooler. Vi drar in dofterna från en av spaets aromabastur. Vi går förbi hamanbadet i uppdaterad västkustversion med granitsten, värme, ånga, dofter och ljudet av rinnande vatten. Vårt mål är den berömda champagnepoolen som hänger på utsidan av byggnaden. Vi har fått berättat för oss att bubblorna i poolen är där för att även den höjdrädda ska våga bada i poolen. Vi kryper ned i det bubblande, värmande vattnet som omfamnar våra vardagsstressade kroppar. När vi väl vant oss vid höjden och den galna känslan av att nästan sväva på moln försvinner de sista stresshormonerna ur kroppen. 


186026 GT1 NY


Upper House Spa tar bara emot ett visst antal besökare i timmen för att varje besökare ska känna lugn och avslappning. På schemat erbjuds yoga och flow. Här finns också en gymavdelning med en av världens mest spektakulära utsikter. Överallt slås vi av ljuset. Ljuset som strömmar in genom de generösa fönstren utan någon skuggning utifrån. 


Upper House Dining serverar en avsmakningsmeny, en smakupplevelse under 4 timmar. Det känns som en never-ending-story av osannolik lyx och magiska råvaror. Fantastiska upplägg, unika smaker och det mest njutbara vi någonsin ätit. Rätt efter rätt serveras med samma passion och kreativa upplägg och vi njuter med samma hänförelse – rakt igenom, tillsammans med, av sommelierens, väl utvalda drycker. Väl medvetna om att detta är fine dining med Michelinstjärna. 


Uppe på taket av byggnaden finns en egen biodling och köksträdgård. Honung som produceras och kryddor som odlas och används av kökets kockar. En biodling som till allas förtjusningar har fördubblats i antal på fyra år och som noga övervakas av en biexpert. En liten kuriosa som vi som gäster blir väldigt förtjusta i att få ta del av. 


186026 GT6 NY


Den som önskar ett spontanare besök till Upper House Dining är välkommen upp för att njuta av ostron och ett glas champagne eller kanske provsmakning av gin. Det finns också möjligheter att beställa à la carte. 


Efter en lugn och vilsam natt under fluffiga täcken är det dags för frukost. Avsmakningsmenyn från kvällen innan har lagt sig så fint och vi är redo för nästa kulinariska höjd. Uppe House frukost. Tidigare erfarenhet av hotellfrukost bleknar. Vi plockar från den gedigna buffén där de kalla rätterna samsas, för att komplettera med att beställa små frukosträtter. Vi beställer gröt med hemgjort äppelmos och lyxigt pocherat ägg med spenat. Smaklökarna dansar. Ovana vid sådan frukostlyx. Det är lätt att tänka att vi med enkelhet skulle kunna vänja oss vid detta. 


Efter frukosten är det dags för oss att checka ut. Vi bedyrar Concierge-Erik om att vi haft en helg som vida överträffat våra förväntningar. Vi vet att det finns mer att uppleva på Upper House, mer att göra, mer att prova, mer att smaka och mer att njuta av! 

2018-11-08
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies