176052 GS2176052 GS3176052 GS6176052 GS5176052 GS8176052 GS7176052 GS13176052 GS12176052 GS11176052 GS14

Ut med gifter - in med lugnet

Gurresta Spa i Knivsta erbjuder traditionella spabehandlingar, men erbjuder även sina kunder att rensa kroppen på gifter i en IR-bastu och BEMER som får igång kroppens läkeprocess, bromsar åldrandet och reducerar smärta och stress.

Det hela började med att Roger och Tarja Andersson, som även driver en reklambyrå och en bokföringsbyrå, kände att de arbetade för mycket och behövde lite avkoppling från den stressiga vardagen. Så de bestämde sig för att bygga ett spa i sina lokaler. När det var färdigbyggt var det många kunder som ville hyra in sig. Efter många förfrågningar bestämde sig Roger och Tarja för att göra spaet till en verksamhet. Då de behövde en massageterapeut gick Tarja en utbildning och är i dag en diplomerad och certifierad massageterapeut.


– På vårt spa gör vi traditionella ansikts- och kroppsbehandlingar, ger massage och har ett spa-bad där man kan njuta i 38 grader med mjukstrålande strömmar som möter kroppen, säger Tarja om spats mer traditionella delar.


Det som särskiljer Gurresta Spa från liknande verksamheter är att de erbjuder ett par special-behandlingar. En av dessa behandlingar är IR-bastun. Det ser ut som en vanlig bastu, som är uppvärmd till 55 grader. Skillnaden ligger i att värmen når mycket djupare ner i huden, 4-5 centimeter. Detta skapar en naturlig resonans i kroppens vattenmolekyler, vilket mjukar upp muskler och leder och sätter igång blodcirkulationen. Det är en bra behandling att ta innan man får massage, men har även ett stort värde i sig. I en vanlig bastu svettas man ut 97 % vatten och 3 % gifter. I en IR-bastu svettas man ut 80 % vatten och 20 % gifter.


176052 GS4


– Ett bra exempel är när en av våra kunder, brandmannen Jimmy Säfström kom till oss för IR-bastubehandling och massage. Det var en vecka efter hans insats i storbranden i en bilverkstad i Skogås, sommaren 2012. När han eftersvettades på massagebänken och Tarja torkade av honom med en vit handduk blev den alldeles svart. Detta trots att han, vid flertalet tillfällen, duschat innan besöket hos oss. Det är alltså ingen tvekan om att IR-bastu renar kroppen från gifter, säger Roger.


Spats andra specialiserade behandling får man av BEMER. Detta är en bädd som sänder ut radiosignaler. Dessa påverkar kroppens mikrocirkulation, det vill säga cirkulationen i kapillärerna, kroppens minsta blodkärl. När denna cirkulation inte fungerar som den ska kan de röda blodkropparna inte syresätta blodet ordentligt och de vita blodkropparna kan inte skydda mot infektioner lika effektivt. Med hjälp av BEMER kan alltså kroppens självläkeprocess fungera bättre. BEMER användas både i förebyggande syfte och för att hjälpa folk med krämpor. Det finns rapporter om att BEMER har hjälpt folk med bland annat blodtrycksproblematik, diabetes 2 och psoriasis. Roger och Tarja hade en kund som fick sina besvär med tinnitus lindrade. De kan dock förstå att folk kanske är lite skeptiska.


– Vi vet ju hur bra BEMER fungerar, så vi bjuder på första behandlingen, så att man vågar prova, säger Roger. BEMER är FDA registrerad som medicinsk apparat samt MDC och ANVISA certifierad. 


176052 GS1


Gurresta Spa tar endast emot kunder som bokat tid, vilket man enkelt gör via hemsidan. Detta upplägg har flera fördelar. För det första kan man boka ett besök alla dagar i veckan mellan 09:00 och 21:00. Då Roger och Tarja är väldigt måna om att kunderna ska få ett så lugnt och skönt besök som möjligt, tar de bara emot en kund eller kundgrupp i taget, så att man slipper trängas. De har även satt av tid efter behandlingarna så att kunderna inte behöver känna sig stressade. Men ska känna lugn och ro, menar Tarja.


Gurresta Spa kan erbjuda paketlösningar med flera behandlingar skräddarsydda efter kundens önskemål. De rekommenderar dock att man först testar BEMER och IR-bastu separat, för att kunna bedöma de olika behandlingarna. Första behandlingen med BEMER är alltså kostnadsfri. IR-bastu kostar 200 kronor per gång. Det går att köpa klippkort för båda behandlingarna, då generösa rabatter ingår. Den närmsta tiden kommer Roger och Tarja att satsa mer på BEMER, som de även är återförsäljare av. BEMER Pro har även ett tillbehör heter B-Light, som används för att framgångsrikt behandla allt hudrelaterat som till exempel psoriasis, sår, eksem, acne mm.


– Det är en bra investering för exempelvis företag för förebyggande hälsovård. Företag kan även hyra/leasa en BEMER.


Svante Larsson, hästkiropraktor, använder BEMER Pro både själv och på sina hästar. Sofia Paldanius K2, kunde ta sig till OS tack vare rehab med BEMER. Golfaren Peter Hanson har använt BEMER sedan 2015 och det har hjälpt honom med sina ryggproblem. Många elitidrottare världen över använder BEMER i dag då det hjälper dem att hålla systemet i trim. De får bra syresättning i blodet och kroppen orkar prestera mer.


För att boka tid gå till:

www.bokadirekt.se/places/gurresta-spa-8966


Läs mer...

2017-11-10 13:15

 

Molnbaserad telefoni med full support

Artikel Telekonsult Syds upptagningsområde sträcker sig genom Kronobergs och Blekinge län. De två kontoren finns i Växjö och Karlshamn. Ett ansvarstagande bolag med moderna telefonilösningar.
183017 VIS1

God ventilation – en hälsofråga

Artikel Staffan och Andreas Nilsson, två bröder i Karlshamn i Blekinge driver ventilationsföretaget Ventilation i Syd. De vill öka kunskapen om ventilation och förståelsen för hur god ventilation påverkar din...

  Faktaruta

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  Arkiv