185069 G3

Glada små gladiatorer

En stor fråga i dagens samhälle är hur vi ska få våra barn att röra på sig. Att lära dem att träna inte behöver betyda prestation och bedömning – utan bara en himla massa kul!

Gymi i Bromma erbjuder inspirerande och rolig träning: Ninja Warrior-träning, parkour, free running, street workout, akrobatik, cirkus, gymnastik och yoga. Mångsidiga övningar i en glad atmosfär utan prestationskrav.


– Vi vill att barnen ska ha motivationen inifrån.  Hur känns det att hoppa? Hur känns det att slå en kullerbytta? Inte att vi pressar dem i att prestera, säger Christina Nurmi. De övar upp balansförmåga, styrka, kondition, koordination och flexibilitet. Gymi bygger på naturlig rörelse, att hoppa, springa, göra volter och slå kullerbyttor, stå på händer, klättra i ribbstolar och hänga i ringar.


185069 G1

 

Gymi riktar sig till barn i alla åldrar, även vuxna barn och familjer. Konceptet grundades i Helsingfors 2008 av Christina och en dåvarande kollega.  Christina har lång erfarenhet som gymnastiktränare. Under hösten har dörrarna slagits upp till Gymi i Bromma.


– Det viktiga är att barnen ska ha roligt genom rörelse, berättar Christina, att de får lära sig nya saker både i form av fysiska övningar och social kompetens.


Gymi har en tydlig handbok och alla passen är planerade utifrån utvecklingsnivå och ålder på barnen. Alla kan vara med. Även gruppstorlekar är anpassade utifrån ålder och deltagare. Tryggheten är viktig, både vad gäller den yttre miljön samt den inre känslan hos barnen. Förutom de pass och klubbar som finns schemalagda erbjuder läger under skollov som ledarledda barnkalas. Även vuxna tränar på Gymi och de följer i stort sett samma upplägg som barnen och tonåringarna.


185069 G2


Varje Gymi-pass består av uppvärmning, ”bana” (hinderbana) och nedvarvning.


Uppvärmningen är anpassad utifrån vilka färdigheter som ska övas. De yngre barnen leker sig igenom uppvärmningen och de lite äldre har obligatoriska moment som ska ingå. Banan är cirkelträning med en mängd olika redskap. Deltagarna får lära sig tricks och färdigheter som tränar koordination och balans. Nedvarvningen kan innehålla yogarörelser för att bibehålla eller öka rörligheten.


– Vi visste från början att vi skulle skapa ett franchise-koncept, säger Christina. Vi skapade en handbok med riktlinjer och utformning av lokaler samt beskrivning av schema och pass.


Oavsett om du är en framtida franchisetagare, småbarnsförälder, Ninja Warrior-frälst barn, parkourintresserad tonåring, eller en vuxen som inte trivs bland hantlarna på gymmet, ska du ta dig till Gymi i Bromma. Det är så kul att man inte förstår att man tränar.

Läs mer...

2018-10-08 13:45

192018 NWB&G3

Ät som i New York i Norrköping

Artikel New York Grill & Bar är restaurangen som älskar New York och livsstilen på Amerikas östra kust, med ett kök och en personal med hjärtan som tokklappar för det amerikanska och sina gäster.
191054 PB1

Patrons Bygg och Renovering: ”Vi gör snyggt efter oss!”

Artikel Välkommen att anlita Patrons Bygg och Renovering i Tibro. Ett proffsigt och erfaret team som levererar hög kvalitet, personlig service samt håller rent och snyggt omkring sig.

Faktaruta

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Welcome Webb3

Welcome App

Digitaliserad integration

Arkiv