175054 HMS1

För lyxigare skolmat

Skolor som satsar på en bra skolmiljö kan inte bortse från skolmaten som en viktig del av elevernas vardag. Lunchen ska ge näring men också en avkopplande paus från arbetet. HMS Foods är ett familjeföretag som satsar på att leverera varierande mat och omväxlande upplevelser.

Elisabeth och David är paret som tillsammans satsat på sitt företag där allt handlar om mat och matupplevelser. David är kock från USA och paret flyttade tillsammans till Sverige för 12 år sedan. Han hade över 30 års erfarenhet som kock och Elisabeth sköter administrationen i företaget.


– Det började med att vi fick en förfrågan för fyra år sedan om att driva skolköket på Internationella Engelska skolan och vi valde att satsa. Vi satsar på restaurangkvalitet gjort från grunden, så att eleverna kan äta sig mätta på bra mat, säger Elisabeth. 


Skolans mat ska vara gjord på rena produkter och samtidigt utmana smaklökarna. Varje dag serveras två varmrätter, dagens vegetariska och nyligen infördes också soppa som alternativ. Kockarna vågar satsa på utmaningar med matvaror från hela världen. Det kan vara smaker från Indien eller Kina, allt testas och skapas sedan från grunden i det stora köket på skolan och eleverna får en upplevelse tillsammans med vitaminerna på lunchen.


– Nyligen serverade vi sjögräs som tillbehör, och det är ju lite udda. Alla elever fick en klick på tallriken och det var roligt att se att så många blev positivt överraskade. De upptäckte att de faktiskt tyckte om det och då har de breddat sina vyer inom mat.


Ett par gånger per år har de events som sträcker sig utanför skolmatsalen. För ett par veckor sedan ordnades en vegetarisk barbeque med grillade hamburgare som serverades ur en foodtruck på skolgården. Flera elever blev förvånade över att det inte var kött de åt, utan ett helt vegetariska alternativ. Till jul och högtider ordas också ”happenings” som ger omväxling.


Företaget HMS Foods har förutom skolmaten ett ben till att stå på med import av spanska delikatesser. De distribueras och säljs till butiker. HMS har även en web-shop och säljer presentförpackningar direkt till företag. 


– Vi söker upp mindre leverantörer i Spanien som verkligen bryr sig om sin produktion. När vi funderar på att knyta en ny kontakt frågar vi alltid om vi kan komma och hälsa på för att dels se produktionen men också skapa en god relation. Allt för att hitta premiumprodukter med en historia. Läs mer...

2017-10-10 10:45

182076 KK1

Länken mellan arbetsgivare och arbetssökande

Artikel Karriärkonsulten arbetar med att hjälpa arbetssökande ut i arbetslivet. De passionerade handledarna har en nära relation till arbetsgivare som de agerar rekryterare för – kostnadsfritt.
182011 TKB5

Välkommen till Torget i Oskarshamn

Artikel Det klassiska matstället Torget i Oskarshamn har utvecklats till en mötesplats där precis alla trivs. En anledning till det är den tillgängliga atmosfär som förkroppsligas i Annika Melkersson själv när...

Faktaruta

____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

Arkiv