181061 IE1181061 IE ny181061 IE3

Idel Ekonomi – Redovisningsbyrån med smarta och skräddarsydda lösningar för ditt företags bästa

När ditt företag behöver kvalificerad hjälp med redovisning eller ekonomisk rådgivning borde vi vara det självklara valet, tycker de fyra konsulterna på Idel Ekonomi. Det är den lilla redovisningsbyrån med personligt engagemang och stor kompetens. Utgångspunkten är alltid kundens behov.

Vi träffar kvinnorna bakom Idel Ekonomi på deras kontor i södra Helsingborg. Byrån drivs av de fyra auktoriserade redovisningskonsulterna Carin Bengtsson, Elisabeth Havsjö, Linda Ilerup och Isabelle Rosell. De hade redan lång erfarenhet av revisions- och redovisningsbranschen innan de bestämde sig för att satsa på Idel Ekonomi för fyra år sedan.


– Drivkraften bakom skapandet av redovisningsbyrån kom ur viljan att få sätta våra egna ramar och arbeta utifrån vår egen vision – att utgå från kundens behov, säger Linda.


Det är viktigt för Idel Ekonomi att skapa en god kundrelation och tillsammans med kunden skräddarsy uppdraget. Alla inledda samarbeten mellan Idel Ekonomi och kund börjar med ett möte. Där diskuteras önskemål och förutsättningar som senare sammanställs och presenteras för kunden.


– Det är kunden som bestämmer utsträckningen av vårt samarbete och hur det ska fördelas. Därefter blir vår uppgift att komma med ett konkret förslag kring önskemålen, säger Isabelle och de andra nickar instämmande.  


181061 IE2


Kompanjonskapet inom bolaget är lika viktigt som samarbetet mellan Idel Ekonomi och kunden.


– Vi fyra arbetar väldigt enhetligt vilket gör att vi kan erbjuda en ovanligt hög grad av flexibilitet och god service, säger Carin och förklarar att de kan täcka upp för varandra och när som helst rycka in och ta över hela eller delar av ett uppdrag från en kollega. En central och given trygghet för kunden, tillägger hon.  


Företaget tar sig an uppdrag av mycket varierad omfattning. Kundföretagen har givetvis olika behov och därmed kan längden och omfattningen av uppdraget skilja sig rejält. För att ta några exempel förklarar Elisabeth att vissa företag endast behöver hjälp några enstaka timmar eller under korta perioder. Det kan röra sig om ett företag som har en ekonomichef som under enstaka toppar behövs på andra platser i organisationen, och därför anlitar Idel Ekonomi för att sköta rapporteringen. Det kan också röra sig om att vi kommer ut en dag i veckan och agerar ekonomiavdelning.


Det är inte ovanligt att företagare vill sköta den löpande redovisningen på egen hand men ändå ha regelbunden avstämning för att försäkra sig om att exempelvis skattedeklarationen är korrekt upprättad.


181061 IE4


Idel Ekonomi är anslutna till Srf konsulterna och därmed förbundna att följa svensk standard för redovisningstjänster. Med medlemskapet kommer också regelbundna kvalitetsgranskningar vilket är en trygghets- och kvalitetsgaranti för kunderna.


Idel Ekonomi står dock inte bara till förfogande för dig med ett befintligt företag. Går du i tankarna om att driva eget? Då hjälper de dig med allt ifrån bolagsbildning, registrering hos Skatteverket och en lämpad struktur för din redovisning.


Läs mer...

2018-04-12 13:45

192063 OW3

Allas rätt till en giftfri vardag

Artikel Trä ses som en miljövänlig produkt i sig men för ett antal år sedan användes såväl arsenik som krom för att tryckimpregnera virke. OrganoWood tillverkar miljöklassat trä som ger röt- och flamskydd samt...
192056 GFN4

Må bäst i Danderyd

Artikel Du behöver bara ta dig till en plats i Danderyd för att ta ett helhetsgrepp om din hälsa och livsstil. MåBra Hälsa och Good Food erbjuder det du behöver för att må ditt allra bästa.

  Faktaruta

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  naim 4

  Superdeisgnern Naim Josefi

  Skapar magi.

  Arkiv