174005 IF4174005 IF1

Våra gäster får smaka på Italiens bästa råvaror

Uppsalarestaurangen Il Forno Italiano är kända över hela stan för sina vedugnsbakade pizzor och för sitt stora utbud av italienska kvalitetsviner. Att äta och umgås här är som att befinna sig på en äkta italiensk trattoria.

Can och Isa Karademir tog över restaurangen för elva år sedan och har sedan dess både utvecklat och utökat konceptet. Il Forno Italiano var först i Uppsala med vedugnsbakade pizzor, vilket fick många att resa långt för att äta här. 


– Vi satsat på kvalitet och färska råvaror i allt vi tillagar. Vi kokar till och med vår egen tomatsås på färska tomater, säger Can Karademir. 


174005 IF5


Restaurangen är så mycket mer än enbart pizza. Här serveras en mängd både klassiska och nytänkande italienska rätter. Gemensamt för alla är råvarornas höga kvalitet. 


– Vi tar regelbundet hit nyheter från Italien och uppdaterar ofta vår meny för att överraska våra gäster, säger Can. 

Can hämtar inspiration från sina regelbundna resor till Italien och är noga med att ta med sig det allra bästa till restaurangen. All mat tillagas med kärlek och omsorg för både råvaror och gäster. 


På menyn hittas detaljer såsom slungad pesto, gräddfylld buffelmozzarella, gnocchi och saltimbocca på hjortfilé. 


– En favorit bland många av våra gäster är vår avsmakningsmeny. Vi fyller bordet med fantastiska smårätter för sällskapet att dela på, berättar Can. 


Restaurangens utbud av viner och personalens kunskap om hur man bäst kombinerar mat och vin imponerar på besökare. Amarone, Barolo och Brunello är bara några få exempel på de vinhus som finns representerade. 


– Men det godaste är inte alltid det dyraste, betonar Can. 


174005 IF3


Han är stolt över att restaurangen varje dag, året om uppfyller gästernas högt ställda förväntningar. Vi satsar på att ha en hemtrevlig miljö på restaurangen, säger Can och berättar att det rymmer 160 personer här inklusive uteserveringen. 


– För oss är det viktigt med bra service och att se till att varje kund blir sedd och hörd, avslutar han.  


Läs mer...

2017-10-12 11:30

174072 2P3

Back to Basic med kärleksfull twist

Artikel Efter 15 års hårt arbete med livsstilsbutiken 2Plan kunde Åsa Söderlund i fjol äntligen lansera det egna varumärket Cashe. Idén till Cashe föddes ur viljan att göra något gott för världen och för andra...
175093 K1

Zonterapi för hela kroppen

Artikel Reflexologi är en djupgående och holistisk behandlingsmetod som utvecklats ur den klassiska zonterapin för fötterna. Intresset för behandlingen ökar och behovet av fler reflexologer är stort. Kairon Reflexologiskola...

  Faktaruta

  • Il Forno Italiano
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Sankt Olofsgatan 8
   753 12 Uppsala
  • Telefon: 018-10 35 20
  Träning_puff_webb

  Kom i form – vid en sten

  Fem enkla övningar för en finare figur.

  DSC_7374_webb_puff

  Går mot strömmen

  All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  Arkiv