174005 IF4174005 IF1

Våra gäster får smaka på Italiens bästa råvaror

Uppsalarestaurangen Il Forno Italiano är kända över hela stan för sina vedugnsbakade pizzor och för sitt stora utbud av italienska kvalitetsviner. Att äta och umgås här är som att befinna sig på en äkta italiensk trattoria.

Can och Isa Karademir tog över restaurangen för elva år sedan och har sedan dess både utvecklat och utökat konceptet. Il Forno Italiano var först i Uppsala med vedugnsbakade pizzor, vilket fick många att resa långt för att äta här. 


– Vi satsat på kvalitet och färska råvaror i allt vi tillagar. Vi kokar till och med vår egen tomatsås på färska tomater, säger Can Karademir. 


174005 IF5


Restaurangen är så mycket mer än enbart pizza. Här serveras en mängd både klassiska och nytänkande italienska rätter. Gemensamt för alla är råvarornas höga kvalitet. 


– Vi tar regelbundet hit nyheter från Italien och uppdaterar ofta vår meny för att överraska våra gäster, säger Can. 

Can hämtar inspiration från sina regelbundna resor till Italien och är noga med att ta med sig det allra bästa till restaurangen. All mat tillagas med kärlek och omsorg för både råvaror och gäster. 


På menyn hittas detaljer såsom slungad pesto, gräddfylld buffelmozzarella, gnocchi och saltimbocca på hjortfilé. 


– En favorit bland många av våra gäster är vår avsmakningsmeny. Vi fyller bordet med fantastiska smårätter för sällskapet att dela på, berättar Can. 


Restaurangens utbud av viner och personalens kunskap om hur man bäst kombinerar mat och vin imponerar på besökare. Amarone, Barolo och Brunello är bara några få exempel på de vinhus som finns representerade. 


– Men det godaste är inte alltid det dyraste, betonar Can. 


174005 IF3


Han är stolt över att restaurangen varje dag, året om uppfyller gästernas högt ställda förväntningar. Vi satsar på att ha en hemtrevlig miljö på restaurangen, säger Can och berättar att det rymmer 160 personer här inklusive uteserveringen. 


– För oss är det viktigt med bra service och att se till att varje kund blir sedd och hörd, avslutar han.  


Läs mer...

2017-10-12 11:30

184050 MPG7

I Roslagens famn

Artikel Mats Persgården på Väddö är en historisk Roslagsgård med anor från 1600-talet. Gården, som är belägen mitt i idyllisk bymiljö, drivs idag som året runt-öppen Bed & Breakfast av paret Josefine och Marcus Wallén.
184076 JCS4

Ekologiska CombCut skär ogräs och kostnader

Artikel En jordbrukets actionhjälte, vass, slipad och ogräsets överman, ogräsbekämparen CombCut. Hållbar, eko och reko – och svensk.

  Faktaruta

  • Il Forno Italiano
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Sankt Olofsgatan 8
   753 12 Uppsala
  • Telefon: 018-10 35 20
  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  Arkiv