174005 IF4174005 IF1

Våra gäster får smaka på Italiens bästa råvaror

Uppsalarestaurangen Il Forno Italiano är kända över hela stan för sina vedugnsbakade pizzor och för sitt stora utbud av italienska kvalitetsviner. Att äta och umgås här är som att befinna sig på en äkta italiensk trattoria.

Can och Isa Karademir tog över restaurangen för elva år sedan och har sedan dess både utvecklat och utökat konceptet. Il Forno Italiano var först i Uppsala med vedugnsbakade pizzor, vilket fick många att resa långt för att äta här. 


– Vi satsat på kvalitet och färska råvaror i allt vi tillagar. Vi kokar till och med vår egen tomatsås på färska tomater, säger Can Karademir. 


174005 IF5


Restaurangen är så mycket mer än enbart pizza. Här serveras en mängd både klassiska och nytänkande italienska rätter. Gemensamt för alla är råvarornas höga kvalitet. 


– Vi tar regelbundet hit nyheter från Italien och uppdaterar ofta vår meny för att överraska våra gäster, säger Can. 

Can hämtar inspiration från sina regelbundna resor till Italien och är noga med att ta med sig det allra bästa till restaurangen. All mat tillagas med kärlek och omsorg för både råvaror och gäster. 


På menyn hittas detaljer såsom slungad pesto, gräddfylld buffelmozzarella, gnocchi och saltimbocca på hjortfilé. 


– En favorit bland många av våra gäster är vår avsmakningsmeny. Vi fyller bordet med fantastiska smårätter för sällskapet att dela på, berättar Can. 


Restaurangens utbud av viner och personalens kunskap om hur man bäst kombinerar mat och vin imponerar på besökare. Amarone, Barolo och Brunello är bara några få exempel på de vinhus som finns representerade. 


– Men det godaste är inte alltid det dyraste, betonar Can. 


174005 IF3


Han är stolt över att restaurangen varje dag, året om uppfyller gästernas högt ställda förväntningar. Vi satsar på att ha en hemtrevlig miljö på restaurangen, säger Can och berättar att det rymmer 160 personer här inklusive uteserveringen. 


– För oss är det viktigt med bra service och att se till att varje kund blir sedd och hörd, avslutar han.  


Läs mer...

2017-10-12 11:30

182044 BC1

Klädbutiken som ger dig ett leende på läpparna

Artikel Något som en gång i tiden började som en klädbutik i en källare förvandlades till en mötesplats för alla. Idag hittar man Boston Clothing i en inbjudande lokal mitt i Vimmerby och de slutar aldrig att...
182065 CC1

”Vänta inte för länge med att leva din dröm”

Artikel På Caravan Center i Umeå finns husbilar och husvagnar för alla behov och plånböcker. Här får du som kund råd och stöd både före och efter inköpet av ditt nya rullande hem.

  Faktaruta

  • Il Forno Italiano
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Sankt Olofsgatan 8
   753 12 Uppsala
  • Telefon: 018-10 35 20
   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Arkiv