183011 JPS1

JP Store – ett mecka för DJ:s

Få butiker inom musikbranschen är lika nischade och har samma samlade kompetens som JP Store i centrala Göteborg. Här kan du få hjälp med det du behöver veta om DJ-utrustning, ljus- och studioteknik.

– Det är ett intresse jag har haft sedan jag var 14 år, då jag och min bror Johan startade ett mellanstadiedisco, berättar Peter Hansson som tillsammans med brodern äger JP Store. Då var det svårt att hitta utrustning för DJs. Vi fick leta på begagnatmarknaden och byggde mycket själva. 1999 öppnade vi butiken JP Disco Pro Shop på Masthuggstorget. Förra året byttes namnet till JP Store. 


Butiken är specialiserad på allt som rör DJ, ljud-, ljus- och studioutrustning. De har ett stort utbud av hörlurar, case och andra tillbehör. Peter och hans kollegor har noga testat och valt utrustning som har hög kvalité, bra teknik men också förutsättningar för att kunna repareras. I butiken finns även en serviceverkstad för Pioneer DJ och klassiska Technics SL-1200.


 – Det är en djungel att hitta rätt bland all utrustning, menar Peter. Vi har gjort ett urval och hittat det bästa inom varje segment. Vi säljer inte bara kartonger över disk. Hos oss har man möjlighet att testa grejerna på plats.  Det krävs ett brinnande intresse och tekniskt kunnande hos personalen för att förklara den avancerade tekniken på ett förståeligt sätt. Det är utmanande men också roligt att hänga med den snabba teknikutvecklingen.


Uthyrning är en viktig del i verksamheten. JP Store hyr ut teknik till privata fester och företagsevent upp till cirka 200 personer. Du hittar även deras dj-utrustning på stora event som Summerburst, Emmabodafestivalen och Way Out West.  


Företaget har också tätt samarbete med DJ-skolor, DJ-förmedling och andra uthyrningsföretag. Webbshop finns. Även om Peter förklarar att det inte är där fokus ligger.


 – Vårt fokus är den fysiska butiken. Vi vill ha besök, alla som jobbar här delar ditt intresse. Du ska känna dig viktig och få hjälp oavsett om du handlar eller inte, förklarar Peter.

Läs mer...

2018-04-23 13:45

186032 NS1

Varje elev ska lyckas

Artikel Nybohovsskolan är en liten skola som funnits sedan tidigt 1960-tal. Den ligger ljuvligt belägen uppe på en höjd i Liljeholmen, söder om Stockholm. En arkitektritad skola med ett fantastiskt ljusinsläpp....
186030 FG1

Öppenhet och öppen scen

Artikel Fridegårdsgymnasiet i Håbo är en skola som samlar olika verksamheter i samma byggnad. Öppna ytor, väggar av glas och en öppen scen för alla skapar gemenskap.

Faktaruta

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Arkiv