175027 KS

Skolan är en rolig plats

I Norrköping ligger Karlshovsskolan där rektor Eva Graffman Fredriksson möter upp för att berätta om hur de arbetar med lusten att lära och glädje i skolverksamheten. Skolan har 240 elever upp till årskurs sex.

Karlshovsskolan är en av Norrköpings äldre skolor och i år firar de 90-års jubileum. I dag är arbetsglädjen i klassrummet något som Eva lyfter fram som det viktigaste för att eleverna ska kunna nå bästa resultat. Eva talar bland annat om vikten av formulering när man pratar med barnen om skolan.


Som till exempel när sommarlovet är slut och eleverna åter är på skolan spelar det roll om man säger ”så tråkigt att lovet är över” eller ”så kul att få börja träffa kompisarna igen”. Vi väger in mycket värderingar i hur vi säger saker och det är viktigt att tänka på för att vända diskussionen.


175027 KS2


Eva menar att det skulle vara bra om de mer positiva orden även spred sig bland andra vuxna och i media när skolan kommer på tal. Barnen har roligt i skolan och alla arbetar stenhårt på att få fram en positiv och familjär stämning, men det motarbetas av att skolan alltid lyfts fram som något negativt och tråkigt.


Vi är så många här som gör vårt yttersta varje dag och det skulle vara roligt om det kunde få synas lite mer. Till Karlshovsskolan är det så många ansökningar att vi får tacka nej till vissa, och barnen trivs och känner sig trygga här. Vi måste börja prata mer om det istället för att säga att det är tråkigt med skolarbeten, avslutar Eva. 

Läs mer...

2017-09-14 15:45

183032 B1

Basilico – ger italiensk krydda i Uppsala

Artikel Alan Dogan och hans bror Aram är uppvuxna i restaurangbranschen i Värmland. Idag driver de restaurang Basilico. En genuin italiensk trattoria i Uppsala city.
182087 JB3

En fängslande upplevelse

Artikel Knäck koden tillsammans med dina medspelare inlåst i ett rum. Ni har 60 minuter på er att med hjälp av rummets klurigheter, pussel och gåtor hitta den sista nyckeln ut i friheten, innan ni blir fast för alltid.

Faktaruta

  • Karlhovsskolan
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Taborsbergsvägen 51
    602 08 Norrköping
  • Telefon: 011-15 32 19
Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Arkiv