175027 KS

Skolan är en rolig plats

I Norrköping ligger Karlshovsskolan där rektor Eva Graffman Fredriksson möter upp för att berätta om hur de arbetar med lusten att lära och glädje i skolverksamheten. Skolan har 240 elever upp till årskurs sex.

Karlshovsskolan är en av Norrköpings äldre skolor och i år firar de 90-års jubileum. I dag är arbetsglädjen i klassrummet något som Eva lyfter fram som det viktigaste för att eleverna ska kunna nå bästa resultat. Eva talar bland annat om vikten av formulering när man pratar med barnen om skolan.


Som till exempel när sommarlovet är slut och eleverna åter är på skolan spelar det roll om man säger ”så tråkigt att lovet är över” eller ”så kul att få börja träffa kompisarna igen”. Vi väger in mycket värderingar i hur vi säger saker och det är viktigt att tänka på för att vända diskussionen.


175027 KS2


Eva menar att det skulle vara bra om de mer positiva orden även spred sig bland andra vuxna och i media när skolan kommer på tal. Barnen har roligt i skolan och alla arbetar stenhårt på att få fram en positiv och familjär stämning, men det motarbetas av att skolan alltid lyfts fram som något negativt och tråkigt.


Vi är så många här som gör vårt yttersta varje dag och det skulle vara roligt om det kunde få synas lite mer. Till Karlshovsskolan är det så många ansökningar att vi får tacka nej till vissa, och barnen trivs och känner sig trygga här. Vi måste börja prata mer om det istället för att säga att det är tråkigt med skolarbeten, avslutar Eva. 

Läs mer...

2017-09-14 15:45

184062 GK2

Smyckeskonstnären i Tyresö

Artikel För 35 år sedan träffade Bo Ekström kärleken Veronika. Hon hade de häftigaste ringar och armband som Bo någonsin hade sett - tillverkade av hennes morbror Kaj. De var gjorda av äldre silverbestick. Bo...
184040 DS1

En ren drömskoaffär för barn i Vasastan – och på webben

Artikel Marielle Edlund, ägare av barnskobutiken Drömskor i Vasastan, Stockholm, tyckte tillvaron blev ”lite gubbig” när hon satt med i ledningsgruppen till ett börsnoterat företag. Efter 15 år sade hon upp sig...

Faktaruta

  • Karlhovsskolan
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Taborsbergsvägen 51
    602 08 Norrköping
  • Telefon: 011-15 32 19
_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv