175027 KS

Skolan är en rolig plats

I Norrköping ligger Karlshovsskolan där rektor Eva Graffman Fredriksson möter upp för att berätta om hur de arbetar med lusten att lära och glädje i skolverksamheten. Skolan har 240 elever upp till årskurs sex.

Karlshovsskolan är en av Norrköpings äldre skolor och i år firar de 90-års jubileum. I dag är arbetsglädjen i klassrummet något som Eva lyfter fram som det viktigaste för att eleverna ska kunna nå bästa resultat. Eva talar bland annat om vikten av formulering när man pratar med barnen om skolan.


Som till exempel när sommarlovet är slut och eleverna åter är på skolan spelar det roll om man säger ”så tråkigt att lovet är över” eller ”så kul att få börja träffa kompisarna igen”. Vi väger in mycket värderingar i hur vi säger saker och det är viktigt att tänka på för att vända diskussionen.


175027 KS2


Eva menar att det skulle vara bra om de mer positiva orden även spred sig bland andra vuxna och i media när skolan kommer på tal. Barnen har roligt i skolan och alla arbetar stenhårt på att få fram en positiv och familjär stämning, men det motarbetas av att skolan alltid lyfts fram som något negativt och tråkigt.


Vi är så många här som gör vårt yttersta varje dag och det skulle vara roligt om det kunde få synas lite mer. Till Karlshovsskolan är det så många ansökningar att vi får tacka nej till vissa, och barnen trivs och känner sig trygga här. Vi måste börja prata mer om det istället för att säga att det är tråkigt med skolarbeten, avslutar Eva. 

Läs mer...

2017-09-14 15:45

176101 HG1

Ord som befriar

Artikel Att gå i psykoterapi är ett sätt för dig - som känner att du fastnat i livet - att komma vidare. Genom att lyfta problem till ytan och hitta dess bakomliggande orsaker lär du dig, med hjälp av din terapeut,...
181035 BC1

Skräddarsydd finansiering

Artikel Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska söka lån till investeringar i sitt företag. Bridge Capital är finansbolaget som specialiserat sig på att koppla samman företag med rätt långivare och, framför...

Faktaruta

  • Karlhovsskolan
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Taborsbergsvägen 51
    602 08 Norrköping
  • Telefon: 011-15 32 19
_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

Arkiv