182080 KH&S2

Slipp ägandet och hyr din maskin av Hyr och Släpservice i Olofström

När bolaget Hyr och Släpservice i Olofström grundades i början av 90-talet var utbudet endast släpvagnar. Men efter att far och son sålde macken ser sortimentet annorlunda ut.

De senaste fem åren har varit oerhört gynnsamma för far och son, Patrick och Roald Knoester som expanderat. Det har nästan exploderat, säger Patrick. Från att enbart erbjuda släpvagnar kan bolaget idag tillhandahålla allt från liftar till större lastmaskiner, förklarar Patrick och tillägger att de införskaffar det kund efterfrågar. 


Och det är så bolaget sakta men säkert växt de senaste 25 åren. Framgångskonceptet har varit att känna efter och lyssna på marknaden och vara lyhörd när det kommer till kundens önskemål. Företaget är så gott som ensamma med att erbjuda kunder uthyrning av både stora och små maskiner i Olofström.


– Möjligheten att hyra är något som uppskattas bland mindre företag och privatpersoner. Alla vill ju inte äga, utan när de behöver en maskin för kortare jobb hemma i tex trädgården eller liknande så kommer de till oss.


Men för den som hellre vill köpa så finns också den möjligheten. Patrick berättar att många kunder som hyr maskiner, ofta kommer tillbaka och vill köpa loss maskinen. Även om det inte handlar om astronomiska summor så finns möjligheten med avbetalning att tillgå om man hellre önskar så.


– Våra maskiner är begagnade så genom att köpa från oss tillkommer även försäkring, vilket det inte gör på tex Blocket och andra säljsidor. Sedan har Blocket blivit sämre med alla bedrägerier, så vi köper och säljer mycket via Klaravik.


182080 KH&S1


Reparation är även något som efterfrågas av kunder året om. Helst utförs dessa på någon av bolagets två verkstäder.

 

– Vi utför helst service under vårt tak, men annars gör vi det på plats och då är vi där inom 30 minuter. Ringer ett företag så är vi där direkt och tar akuta grejer. 


Allt eftersom bolaget växt, har utbudet blivit bredare. Patrick berättar att de idag har ett stort sortiment att välja mellan. Han berättar också att de tagit in saker som visat sig fungera mindre bra. 


– Det är ju inte billiga maskiner vi handskas med. Men det gäller att prova sig fram. Och försäkring ingår alltid vid uthyrning. Vi har vissa krav på förkunskaper vid hyrning. Är man lite grön så bjuder vi på den tjänsten att instruera kunden. Men ska man gräva med grävmaskiner bör man vara försiktig. 


För olyckor kan även hända den bäste.


– Kör kunden sönder någonting vid olycka är det ju endast otur och då står vi ju alltid för det. Vi har ju en flytande försäkring på allt. De lite större och dyrare maskinerna för med sig lite högre självrisk. Men vi har aldrig blivit ovän med en kund på grund av det.

Läs mer...

2018-04-11 12:45

186019 IGA1

Komplett träningsanläggning för golfare på alla nivåer

Artikel Vill du lära dig spela golf? Byta skaft på din favoritklubba? Eller kanske utveckla din swing med hjälp av revolutionerande 3D-teknik? Oavsett vad - på Isaberg Golf Academy får du hjälp med allt som rör...
186070 KAM2

Stöd för språkutveckling

Artikel KenArt Media producerar specialpedagogiska språkträningsprogram och appar, för barn, elever och vuxna med olika behov av stöd för språkutveckling.

Faktaruta

  • Knoesters Hyr & Släpservice
  • E-post
  • Adress:
    Bygatan 25
    293 73 Jämshög
  • Telefon: 070-235 61 68
Welcome Webb3

Welcome App

Digitaliserad integration

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv