182073ny182073 K4182073 K1182073 K6182073 K3

Kviks anställda – Sveriges nöjdaste medarbetare!

I en undersökning som gjorts bland 20 000 företag i Europa, där anställda fått svara på diverse frågor rörande trivsel, utveckling, lön och andra arbetsrelaterade frågor, kom Joakim Olaussons anställda bland toppen med en procentsats på 97 % från max. ”Nöjda kunder och nöjda medarbetare – Det hänger ihop!”

Med en bakgrund i markandasföring och statistik på högskolenivå vet Joakim Olausson hur man skaffar sig nöjda kunder. När han tog över Kvik Bäckebol som ensam ägare 2010, efter att ha börjat som montör och senare butikschef, hade han en vision.


– När jag tog över var målet att överleva och få ekonomin att gå ihop. Växa på alla sätt och vis har hela tiden varit mitt mål som jag eftersträvat, säger Joakim.


Kvik kök är ursprungligen en dansk design med modern känsla för både den händige men även för den som aldrig tidigare byggt ett eget kök. Sedan Kvik grundades i Danmark 1983 har affärsidén varit att det ska vara enkelt och komplett. Något det lyckats åstadkomma med stor framgång. Med 135 franchiseägda eller egna butiker fördelade på tio marknader är Kvik en stark aktör inom köksbranschen. Trots att köksbranschen stagnerat något på senare år, har Kvik vuxit.


– Vi skiljer oss från andra i branschen. Kvik är i grunden ett ”gör det själv” koncept, men där Kvik Bäckebol valt att erbjuda ett komplett alternativ med installation från början till slut.


182073ny


Ett komplett kök med Kvik som leverantör tar max en månad. Hemligheten bakom detta är den på sätt och vis lokala produktionen. 


– Vi får leverans varje vecka. Vi bygger ihop köken lokalt och har ett eget lager. Om kunden mätt fel eller snickaren gjort ett misstag kan vi nästan alltid lösa det omedelbart, på samma dag. Det finns ingen annan som arbetar på det sättet, förklarar Joakim.


Och då är Kvik fortfarande bäst i pris ställt mot jämförbara konkurrenterna. 


– Prissättningen är den stora skillnaden mot alla andra. Vi har fasta priser på alla våra köksvaror när det kommer till standardvarorna. 


Men den verkliga orsaken bakom framgångarna med företaget tror Joakim beror på andra faktorer. Vi har Sveriges nöjdaste medarbetare och det spelar roll, säger han stolt.


182073 K5


I Joakims två butiker i Göteborg har hans teamanställda rankats som Sveriges nöjdaste anställda. I en undersökning som gjorts bland 20 000 företag i Europa, där anställda fått svara på diverse frågor rörande trivsel, utveckling, lön och andra arbetsrelaterade frågor, kom Joakims anställda bland toppen med en procentsats på 97 % från max. Om resultatet säger han:


– Hoppas att det är jag som ledare som är rättvis, men jag tror att det är vi tillsammans som hittat rätt medarbetare som lärts upp. Vi har helt enkelt rätt kultur och rätt teamkänsla. Jag hoppas att våra kunder märker att de som jobbar här trivs.


Titt som tätt efter färdigt projekt kommer kunder in i butiken och visar säljaren sin uppskattning.


– Jag tror att våra kunder är nöjda med hur anträffbara vi är. Vi står för det vi gör och släpper inte ett projekt innan vi är helt klara. Vi har aldrig varit och kommer inte vara ett fall för ARN (Allmänna Reklamationsnämnden).


Något Joakim satsat hårt på är jämställhet bland säljarna. Tyvärr ser det inte lika jämställt ut bland snickarna, men Joakim hoppas att det även blir en förändring där i framtiden. Om företagets egna snickare säger han: 


– Vi har en komplett lösning. Unikt med att vi bygger allt på plats med egna snickare och därmed kan erbjuda kunden en helhetslösning. 


182073 K2


Han berättar att många kunder blir förvånade, servicemässigt, när de kommer in i butiken.


– Det är självklart att de alltid ska få ett trevligt hej och bra bemötande. Men vad många brukar bli överraskade över är att de får kostnadsfri konsultation och hjälp att rita upp sitt framtida kök i 3D miljö, säger han vidare. Förutom konsultation, köksplanering, 3D-ritning, har Kvik marknadens mest moderna ritprogram.


– Där ligger vi i absolut framkant, berättar han stolt. 


Med ritprogrammet kan de idag sälja alla slags kök i alla prisklasser. Förutom det klassiska köket med danska designlinjer erbjuder de även garderober och badrum i sortimentet. 


Framtiden de närmsta åren är att skapa en stabilitet. 


– Vi är inne i en expansionsfas och kommer att behöva större ytor och ombyggnad av dagens lokaler. 


Joakim hoppas att inom kort kunna öppna ytterligare en butik i Göteborgsregionen. Och med nöjda medarbetare kommer nöjda kunder och då finns det ingenting som är omöjligt. 

Läs mer...

2018-04-06 10:45

185026 K1

Återuppliva din mobil från toalettstolsdöden

Artikel Att tappa mobilen i toalettstolen ger garanterat en vattenskadad mobil. • Få upp den snabbt • Stäng av den • Ta ut simkortet • Lämna in den – hos en reparatör som har kompetens nog att rädda...
184073 NA1

Niana & Curando för optimal hälsoinsats

Artikel Ohälsan ökar och det drabbar inte bara individen utan också våra svenska företag och i förlängningen hela vårt svenska samhälle. Niana AB står på tå för att vara en aktör att räkna med inom svensk företagshälsa.

  Faktaruta

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  Welcome Webb3

  Welcome App

  Digitaliserad integration

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  Arkiv