171101 LC0171101 LC1171101 LC2

Italienska smaker i hemtrevlig atmosfär

Stenugnsbakade pizzor, italienska delikatesser och välsmakande viner. På den gemytliga restaurangen La Casa på Söder i Stockholm serveras mat som får gästerna att återvända.

Inne på La Casa, som ligger på Långholmsgatan 12 på Södermalm, brinner ett levande ljus på varje bord. Atmosfären och dofterna känns inbjudande i kontrast mot den råa vinterkylan utanför. Här har det serverats traditionell italiensk mat under 15 års tid, och Abbod Bargot, som driver restaurangen sedan ett par år tillbaka, berättar att många av deras gäster väljer att komma tillbaka till dem just för att de vet vad de får.


– Vi ändrar inte menyn så ofta, utan försöker lyssna på gästen. Om det exempelvis är en pastarätt som folk är nöjda med, då finns det ingen anledning att ta bort den. Det som är bra vill vi ha kvar, säger Abbod. 


Restaurangen har öppet från 16 till 23 på vardagar och en timme längre på helger. På menyn finns bland annat italienska specialiteter som bruschetta och carpaccio till förrätt och olika sorters kött- och fiskrätter till huvudrätt – samt givetvis italiensk pasta. 


– Vi betalar gärna lite mer för råvarorna, det ska vara färska och fina råvaror och allt är lagat från grunden så att folk är nöjda med maten. Jag köper till exempel hellre kvalitativ olivolja än en sämre variant och på pizzorna har vi mozzarella i stället för vanlig ost. Det gör stor skillnad! säger Abbod.


171101 LC


Den stora vedugnen som finns i restaurangen är inte bara till för att bidra till den genuina känslan, de vedugnsbakade pizzorna som gräddas på några få minuter i den höga värmen, har också kommit att bli en av restaurangens populäraste maträtter. Abbod kan själv rekommendera pizzan ”Della Casa”, en lite exklusivare pizza med buffelmozzarella och parmaskinka. Men de är inte bara maten som följer det italienska temat, de har även ett brett urval av italienska viner och italiensk öl som Moretti och Peroni.


– Det ska kännas italienskt! sammanfattar Abbod. 


Men trots att maten håller hög kvalitet är priserna relativt låga. 


Nu laddar de inför sommarsäsongen, då de kommer att kunna erbjuda fler gäster möjligheten att sitta utomhus och äta.


– De har stängt av bilvägen som gick härutanför och håller på och bygger om nu, men förhoppningsvis kan vi ha en ny och större uteservering klar redan till dess att utomhussäsongen drar igång i april, säger han. 

Läs mer...

2017-02-01 10:30

175083 RWS1

Två ämnesperioder i taget

Artikel Raoul Wallenbergsskolan i Uppsala har tänkt om när det kommer till lektionsstrukturen. Här har man valt en metod som höjt elevernas meritvärden – att läsa två huvudämnen i taget.
181038 FL1

Locus har ungdomen i fokus

Artikel Locus är ett HVB-hem som drivs av Frälsningsarmén. Här har man ett systemteoretiskt synsätt, vilket innebär att man tar hänsyn till alla aspekter i ungdomarnas liv för att hjälpa dem.
  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Arkiv