171101 LC0
171101 LC1
171101 LC2
171101 LC0
171101 LC1
171101 LC2

Italienska smaker i hemtrevlig atmosfär

Stenugnsbakade pizzor, italienska delikatesser och välsmakande viner. På den gemytliga restaurangen La Casa på Söder i Stockholm serveras mat som får gästerna att återvända.

Inne på La Casa, som ligger på Långholmsgatan 12 på Södermalm, brinner ett levande ljus på varje bord. Atmosfären och dofterna känns inbjudande i kontrast mot den råa vinterkylan utanför. Här har det serverats traditionell italiensk mat under 15 års tid, och Abbod Bargot, som driver restaurangen sedan ett par år tillbaka, berättar att många av deras gäster väljer att komma tillbaka till dem just för att de vet vad de får.


– Vi ändrar inte menyn så ofta, utan försöker lyssna på gästen. Om det exempelvis är en pastarätt som folk är nöjda med, då finns det ingen anledning att ta bort den. Det som är bra vill vi ha kvar, säger Abbod. 


Restaurangen har öppet från 16 till 23 på vardagar och en timme längre på helger. På menyn finns bland annat italienska specialiteter som bruschetta och carpaccio till förrätt och olika sorters kött- och fiskrätter till huvudrätt – samt givetvis italiensk pasta. 


– Vi betalar gärna lite mer för råvarorna, det ska vara färska och fina råvaror och allt är lagat från grunden så att folk är nöjda med maten. Jag köper till exempel hellre kvalitativ olivolja än en sämre variant och på pizzorna har vi mozzarella i stället för vanlig ost. Det gör stor skillnad! säger Abbod.


171101 LC


Den stora vedugnen som finns i restaurangen är inte bara till för att bidra till den genuina känslan, de vedugnsbakade pizzorna som gräddas på några få minuter i den höga värmen, har också kommit att bli en av restaurangens populäraste maträtter. Abbod kan själv rekommendera pizzan ”Della Casa”, en lite exklusivare pizza med buffelmozzarella och parmaskinka. Men de är inte bara maten som följer det italienska temat, de har även ett brett urval av italienska viner och italiensk öl som Moretti och Peroni.


– Det ska kännas italienskt! sammanfattar Abbod. 


Men trots att maten håller hög kvalitet är priserna relativt låga. 


Nu laddar de inför sommarsäsongen, då de kommer att kunna erbjuda fler gäster möjligheten att sitta utomhus och äta.


– De har stängt av bilvägen som gick härutanför och håller på och bygger om nu, men förhoppningsvis kan vi ha en ny och större uteservering klar redan till dess att utomhussäsongen drar igång i april, säger han. 

2017-02-01
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies