171101 LC0171101 LC1171101 LC2

Italienska smaker i hemtrevlig atmosfär

Stenugnsbakade pizzor, italienska delikatesser och välsmakande viner. På den gemytliga restaurangen La Casa på Söder i Stockholm serveras mat som får gästerna att återvända.

Inne på La Casa, som ligger på Långholmsgatan 12 på Södermalm, brinner ett levande ljus på varje bord. Atmosfären och dofterna känns inbjudande i kontrast mot den råa vinterkylan utanför. Här har det serverats traditionell italiensk mat under 15 års tid, och Abbod Bargot, som driver restaurangen sedan ett par år tillbaka, berättar att många av deras gäster väljer att komma tillbaka till dem just för att de vet vad de får.


– Vi ändrar inte menyn så ofta, utan försöker lyssna på gästen. Om det exempelvis är en pastarätt som folk är nöjda med, då finns det ingen anledning att ta bort den. Det som är bra vill vi ha kvar, säger Abbod. 


Restaurangen har öppet från 16 till 23 på vardagar och en timme längre på helger. På menyn finns bland annat italienska specialiteter som bruschetta och carpaccio till förrätt och olika sorters kött- och fiskrätter till huvudrätt – samt givetvis italiensk pasta. 


– Vi betalar gärna lite mer för råvarorna, det ska vara färska och fina råvaror och allt är lagat från grunden så att folk är nöjda med maten. Jag köper till exempel hellre kvalitativ olivolja än en sämre variant och på pizzorna har vi mozzarella i stället för vanlig ost. Det gör stor skillnad! säger Abbod.


171101 LC


Den stora vedugnen som finns i restaurangen är inte bara till för att bidra till den genuina känslan, de vedugnsbakade pizzorna som gräddas på några få minuter i den höga värmen, har också kommit att bli en av restaurangens populäraste maträtter. Abbod kan själv rekommendera pizzan ”Della Casa”, en lite exklusivare pizza med buffelmozzarella och parmaskinka. Men de är inte bara maten som följer det italienska temat, de har även ett brett urval av italienska viner och italiensk öl som Moretti och Peroni.


– Det ska kännas italienskt! sammanfattar Abbod. 


Men trots att maten håller hög kvalitet är priserna relativt låga. 


Nu laddar de inför sommarsäsongen, då de kommer att kunna erbjuda fler gäster möjligheten att sitta utomhus och äta.


– De har stängt av bilvägen som gick härutanför och håller på och bygger om nu, men förhoppningsvis kan vi ha en ny och större uteservering klar redan till dess att utomhussäsongen drar igång i april, säger han. 

Läs mer...

2017-02-01 10:30

175025 TC2

Välkommen till Norrlands Hawaii!

Artikel Tranviken Beach är ett havsbad med camping på Alnö utanför Sundsvall vars långgrunda och mycket barnvänliga strand är utsedd till en av Sveriges absolut bästa sandstränder. Utöver det helt unika havsbadet...
176021 ET3

Tidlös design som håller

Artikel Ett personligt och harmoniskt inrett hem där du kan återhämta dig från samhällets allt hårdare krav på prestation och tillgänglighet är oerhört viktigt för ditt välmående. Familjen Kamperhaug som driver...
  Träning_puff_webb

  Kom i form – vid en sten

  Fem enkla övningar för en finare figur.

  DSC_7374_webb_puff

  Går mot strömmen

  All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  Arkiv