174041 LSH4174041 LSH2174041 LSH1

Laholms Stadshotell bjuder på ditt livs tidsresa

Att stiga in genom entrédörrarna till Laholms Stadshotell är att förflytta sig till en annan tid. Den pampiga 1880-talsfoajén bjuder på fyra meter i takhöjd, maffiga medaljongtapeter, äkta mattor och två gigantiska kristallkronor.

Att bo på Laholms Stadshotell anno 1882 är en unik upplevelse.


– Hotellet har nyligen renoverats och vi har ägnat mycket arbete åt att återskapa känslan av 1800-tal i miljön, berättar Carolina Johansson som driver hotellet tillsammans med Louise Johansson. 


Entrédörrarna är original, stavparketten är nylagd och tapeterna med sina mustiga färger är i samma stil som de handtryckta tapeter som sannolikt prydde väggarna vid 1800-talets slut. 


Hotellrummen erbjuder fler oförglömliga upplevelser. 


De 18 rummen är nämligen inredda enligt en världsunik filosofi. 


– Vårt hotell bjuder våra gäster på en tidsresa genom att erbjuda miljöer från varje decennium som förflutit sedan hotellet byggdes för snart 150 år sedan, säger Carolina. 


Som gäst på Laholms Stadshotell kan du sålunda välja mellan att bo i ett rum inrett helt enligt stilen från ditt favoritdecennium. 


– Det är till exempel vanligt att par som firar bröllopsdag vill bo i rummet från årtiondet då de gifte sig, berättar Louise. 


174041 LSH3


Även hotellets pub är något alldeles extra. The Golden Pearl är inredd helt i engelsk stil med skinnfåtöljer, brokadklädda barstolar och paneler klädda i blänkande mörkt trä. Puben har på kort tid utvecklats till en populär mötesplats för både Laholmare och turister. Att konceptet har blivit en succé är inte så underligt. 


– Jag är britt och har engelska som modersmål och vår bartender är irländare som brinner för vår gemensamma pubkultur, förklarar Louise.


Familjen Johansson är dessutom erfarna entreprenörer som driver verksamheten enligt devisen att gästerna alltid får oklanderlig service.


Många av hotellets gäster kommer för att utforska Laholm som bland annat bjuder på unika kullerstensmiljöer och Sveriges längsta sandstrand. Från hotellet som ligger mitt i centrum har man utsikt över Lagan och de halländska vidderna. 


Mor och dotter Johansson har gott om framtidsplaner. 


– Vi kommer i framtiden att bland annat utöka med ett patisseri fullt av sötsaker och praliner, berättar Carolina som inte bara är hotelldirektör utan även diplomerad konditor.

Läs mer...

2017-07-06 09:45

181024 RC5

Relationsskapande möten avgörande för företagsutveckling

Artikel Hur går man som företagare till väga för att attrahera nya medarbetare? Hur gör man för att lansera en ny produkt på en global marknad? Hur skapar man fruktbara möten på nya arenor? Göteborgsbaserade eventbyrån...
181034 AS3

Kvalitativa och etiska städtjänster

Artikel I en storstad som Stockholm, där alternativen är många, kan det vara svårt att välja rätt städfirma. Antartic Städ Center har funnits i tjugo år och satsar på kvalitativ och miljövänlig service.

  Faktaruta

  • Laholms Stadshotell
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Hästtorget 3
   31230 Laholm
  • Telefon: 0430-128 30
  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  Arkiv