174041 LSH4174041 LSH2174041 LSH1

Laholms Stadshotell bjuder på ditt livs tidsresa

Att stiga in genom entrédörrarna till Laholms Stadshotell är att förflytta sig till en annan tid. Den pampiga 1880-talsfoajén bjuder på fyra meter i takhöjd, maffiga medaljongtapeter, äkta mattor och två gigantiska kristallkronor.

Att bo på Laholms Stadshotell anno 1882 är en unik upplevelse.


– Hotellet har nyligen renoverats och vi har ägnat mycket arbete åt att återskapa känslan av 1800-tal i miljön, berättar Carolina Johansson som driver hotellet tillsammans med Louise Johansson. 


Entrédörrarna är original, stavparketten är nylagd och tapeterna med sina mustiga färger är i samma stil som de handtryckta tapeter som sannolikt prydde väggarna vid 1800-talets slut. 


Hotellrummen erbjuder fler oförglömliga upplevelser. 


De 18 rummen är nämligen inredda enligt en världsunik filosofi. 


– Vårt hotell bjuder våra gäster på en tidsresa genom att erbjuda miljöer från varje decennium som förflutit sedan hotellet byggdes för snart 150 år sedan, säger Carolina. 


Som gäst på Laholms Stadshotell kan du sålunda välja mellan att bo i ett rum inrett helt enligt stilen från ditt favoritdecennium. 


– Det är till exempel vanligt att par som firar bröllopsdag vill bo i rummet från årtiondet då de gifte sig, berättar Louise. 


174041 LSH3


Även hotellets pub är något alldeles extra. The Golden Pearl är inredd helt i engelsk stil med skinnfåtöljer, brokadklädda barstolar och paneler klädda i blänkande mörkt trä. Puben har på kort tid utvecklats till en populär mötesplats för både Laholmare och turister. Att konceptet har blivit en succé är inte så underligt. 


– Jag är britt och har engelska som modersmål och vår bartender är irländare som brinner för vår gemensamma pubkultur, förklarar Louise.


Familjen Johansson är dessutom erfarna entreprenörer som driver verksamheten enligt devisen att gästerna alltid får oklanderlig service.


Många av hotellets gäster kommer för att utforska Laholm som bland annat bjuder på unika kullerstensmiljöer och Sveriges längsta sandstrand. Från hotellet som ligger mitt i centrum har man utsikt över Lagan och de halländska vidderna. 


Mor och dotter Johansson har gott om framtidsplaner. 


– Vi kommer i framtiden att bland annat utöka med ett patisseri fullt av sötsaker och praliner, berättar Carolina som inte bara är hotelldirektör utan även diplomerad konditor.

Läs mer...

2017-07-06 09:45

175088 MS3

En skola i framkant

Artikel Matteusskolan är en innerstadsskola i Stockholm vars vision är att förbereda sina elever för framtiden. Detta reflekteras av skolans slogan: Kunskap är makt.
176075 E1

Bemanning och rekrytering – En komplett och genuin samarbetspartner

Artikel Empleo är ett expansivt bemannings- och rekryteringsföretag i Växjö som startade hösten 2015. Bolaget drivs av ett team medarbetare med lång erfarenhet från branschen, som man nyttjat för att bli generalister,...

  Faktaruta

  • Laholms Stadshotell
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Hästtorget 3
   31230 Laholm
  • Telefon: 0430-128 30
  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  Träning_puff_webb

  Kom i form – vid en sten

  Fem enkla övningar för en finare figur.

  DSC_7374_webb_puff

  Går mot strömmen

  All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

  Arkiv