182089 MG1

Naturligt kött för hälsans, naturens och djurens bästa

Familjen Karmark driver Mariebergs Gård med ambitionen om att bidra till en levande landsbygd, god djurhållning och ett öppet landskap. Med sin ekologiska uppfödning av fritt strövande boskap och utrustade med Västsveriges enda gårdsslakteri med tillhörande gårdsbutik skänker man människor en unik möjlighet att få lära sig hur riktigt kött ska smaka.

Mariebergs gård ligger naturskönt belägen endast fem kilometer utanför Kungälv. Ulf Karmark köpte gården 1984 och sedan dess har han tillsammans med sin familj byggt upp ett framgångsrikt landsbygdsföretag med flera inriktningar.

– Vårt fokus idag är djuren och köttproduktionen men vi har även ett mindre entreprenadföretag och bedriver uppfödning av spanska PRE-hästar, berättar Ulf.

Han driver gården tillsammans med sin fru Annelie och två av de fem sönerna, Emil och Oskar.

– Just nu har vi 200 köttdjur och då de strävar fritt och betar på strandängar och naturbetesmarker hindrar de landskapet från att växa igen, berättar Emil.

Boskapen äter inget annat än gräs och eftersom familjen har ett slakteri på gården slipper djuren stressen som är förknippad med transporter och främmande miljöer.

– Djur som lever som våra ger ett kött som inte liknar något annat. Det är oerhört gott och innehåller inga som helst tillsatser, förklarar Ulf.

182089 MG2

Köttet säljs i den egna gårdsbutiken som håller öppet på torsdagar mellan 16 och 19 och på lördagar mellan 10 och 15.  Butiken är välbesökt så om du vill vara säker på att få tag i det du letar efter gäller det att vara ute i god tid.

Ibland hittas familjen på något av traktens arrangemang.

– Vi kommer bl.a. att sälja kött och grilla hamburgare vid Bohus fästning på nationaldagen, säger Emil.

Familjen bjuder även in till arrangemang på gården. Helgen den 5 och 6 maj är det gårdsvisning.

– Det blir ponnyridning, fika, öppen gårdsbutik och mycket mera, berättar Ulf.  På ett fält kommer den lokala Karolinerföreningen att ha uppvisning.

– Man får lära sig hur det var att leva soldatliv på Karl XIIs tid, förklarar Ulf.

Framtidsplanerna är spännande och flera av dem på god väg att förverkligas. Till hösten hoppas man kunna sälja viltkött i butiken och man siktar även på ett eget charkuteri. De planerar för en serveringsvagn som de kan ställa upp på marknader och dylikt och grilla hamburgare och egengjord korv.

– Så småningom ska vi ha en konferensanläggning med restaurang där vi kan servera vårt kött i ytterligare förädlad form, säger Emil.

Läs mer...

2018-04-12 13:45

192063 OW3

Allas rätt till en giftfri vardag

Artikel Trä ses som en miljövänlig produkt i sig men för ett antal år sedan användes såväl arsenik som krom för att tryckimpregnera virke. OrganoWood tillverkar miljöklassat trä som ger röt- och flamskydd samt...
192029 ÖTA1

Närproducerad hållbar inredning för alla.

Artikel En trivsam miljö ger ett ökat välmående. Vackra tapeter och tyger är en välgörande investering.

Faktaruta

  • Mariebergs Gårdsbutik
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Marieberg 260
    442 49 Kungälv
  • Telefon: 0303-366 000
_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

Arkiv