182089 MG1

Naturligt kött för hälsans, naturens och djurens bästa

Familjen Karmark driver Mariebergs Gård med ambitionen om att bidra till en levande landsbygd, god djurhållning och ett öppet landskap. Med sin ekologiska uppfödning av fritt strövande boskap och utrustade med Västsveriges enda gårdsslakteri med tillhörande gårdsbutik skänker man människor en unik möjlighet att få lära sig hur riktigt kött ska smaka.

Mariebergs gård ligger naturskönt belägen endast fem kilometer utanför Kungälv. Ulf Karmark köpte gården 1984 och sedan dess har han tillsammans med sin familj byggt upp ett framgångsrikt landsbygdsföretag med flera inriktningar.

– Vårt fokus idag är djuren och köttproduktionen men vi har även ett mindre entreprenadföretag och bedriver uppfödning av spanska PRE-hästar, berättar Ulf.

Han driver gården tillsammans med sin fru Annelie och två av de fem sönerna, Emil och Oskar.

– Just nu har vi 200 köttdjur och då de strävar fritt och betar på strandängar och naturbetesmarker hindrar de landskapet från att växa igen, berättar Emil.

Boskapen äter inget annat än gräs och eftersom familjen har ett slakteri på gården slipper djuren stressen som är förknippad med transporter och främmande miljöer.

– Djur som lever som våra ger ett kött som inte liknar något annat. Det är oerhört gott och innehåller inga som helst tillsatser, förklarar Ulf.

182089 MG2

Köttet säljs i den egna gårdsbutiken som håller öppet på torsdagar mellan 16 och 19 och på lördagar mellan 10 och 15.  Butiken är välbesökt så om du vill vara säker på att få tag i det du letar efter gäller det att vara ute i god tid.

Ibland hittas familjen på något av traktens arrangemang.

– Vi kommer bl.a. att sälja kött och grilla hamburgare vid Bohus fästning på nationaldagen, säger Emil.

Familjen bjuder även in till arrangemang på gården. Helgen den 5 och 6 maj är det gårdsvisning.

– Det blir ponnyridning, fika, öppen gårdsbutik och mycket mera, berättar Ulf.  På ett fält kommer den lokala Karolinerföreningen att ha uppvisning.

– Man får lära sig hur det var att leva soldatliv på Karl XIIs tid, förklarar Ulf.

Framtidsplanerna är spännande och flera av dem på god väg att förverkligas. Till hösten hoppas man kunna sälja viltkött i butiken och man siktar även på ett eget charkuteri. De planerar för en serveringsvagn som de kan ställa upp på marknader och dylikt och grilla hamburgare och egengjord korv.

– Så småningom ska vi ha en konferensanläggning med restaurang där vi kan servera vårt kött i ytterligare förädlad form, säger Emil.

Läs mer...

2018-04-12 13:45

185012 BS 1

Ge din hud omvårdnad efter årets intensiva sommarsol

Artikel En kund som idag går på ansiktsbehandling kräver ett helt annat resultat än tidigare. Behandlingarna delas in i estetiska och medicinska ansiktsbehandlingar och branschen blomstrar.
185026 K1

Återuppliva din mobil från toalettstolsdöden

Artikel Att tappa mobilen i toalettstolen ger garanterat en vattenskadad mobil. • Få upp den snabbt • Stäng av den • Ta ut simkortet • Lämna in den – hos en reparatör som har kompetens nog att rädda...

Faktaruta

  • Mariebergs Gårdsbutik
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Marieberg 260
    442 49 Kungälv
  • Telefon: 0303-366 000
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Welcome Webb3

Welcome App

Digitaliserad integration

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv