183031 MG1183031 MG4183031 MG2

Klappa djuren i Mickelbo

Mickelbo gård ligger i Tavelsjö i Umeå kommun. Tre generationer Rönnlunds arbetar med gården och deras vision är att besökarna ska få en möjlighet att komma ifrån vardagen genom att vara nära natur och djur.

Verksamheten startade 2011 med att inhysa kameler. Sedan dess har gården utökat med ytterligare djurslag och idag finns det 30 stycken. De ger besökarna den härliga känslan av att få komma nära djuren, att få klappa dem och vid speciella tillfällen, få mata. När vi frågar vad de arbetar med i nuläget, får vi svaret:


– Vi bygger och bygger och bygger, skrattar Ann-Christin och Lina Rönnlund, två av delägarna i Mickelbo gård. Vi bygger för att kunna ta emot flera besökare men vi vill samtidigt ha kvar vår personliga och familjära känsla. Vi vill att djuren ska må bra och ger dem mycket omsorg. De är sociala djur, som gillar att det kommer gäster. Idag samsas bland annat nötdjur, linderödssvin, kameler, lamor, alpackor och jakar med blekingeankor, undulater, illrar och kaniner.


– Under sommarmånaderna har vi öppet dagligen, berättar Linda. Från veckan innan midsommar till skolorna börjar igen. Övriga månader är det varierande öppettider. Varje år har vi återkommande teman som är väldigt populära bland våra gäster. ”Jul på gården” följs av ”Påsk på gården”, midsommarfirande och ”Halloween”.


183031 MG3


Mickelbo gård kan också presentera ett litet lantligt café och en gårdsbutik. Där serveras, och säljs, lokalproducerade och naturliga produkter så långt det är möjligt. Hamburgarna är gjorda av nötkött från gården och våfflorna som gräddas har gårdens egna ägg i smeten.


Det finns stora möjligheter att skräddarsy kalas, kick-offer, konferenser och andra gruppsammankomster. Att kombinera konferens, med djur och natur, i denna lantliga och avstressande miljö är en lisa för själen. Inte många konferensgårdar i Sverige kan erbjuda konferens med kamelridning.


– Våra besökare uppskattar just att de får komma djuren nära, säger Ann-Christin. Många blir kvar i klapphörnan länge!


Läs mer...

2018-06-04 14:15

183114 F&P2

Fallai & Partners – mäklare med gedigen erfarenhet

Artikel Pietro Fallai sålde sin krog i slutet av 80-talet och tyckte att det var roligare att sälja krog än att driva krog. Pietro är registrerad fastighetsmäklare sedan 1988.
184033 M2

”Det kostar inget extra att se lite koordinerad ut”

Artikel Morgans i Bro Köpcentrum startades och drivs av Morgan Johansson, en konfektionserfaren, klädgalen, passionerad kille som talar Swenglish och drivs av att ge sina kunder det allra bästa – till bästa möjliga...

  Faktaruta

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Arkiv