172071 N1

Rama in dina fönster med färg och form

Välsydda gardiner ger en trivsam och ombonad känsla som kan lyfta ett helt rum. Natelje, på Lilla Essingen i Stockholm, har den kunskap och erfarenhet som krävs för att kunna sy kvalitetsgardiner till hundratals hotellrum, såväl som enstaka gardiner till den privata bostaden.

Hissgardiner, draperingar, kappor eller panelgardiner? För Nataliya Grudinina är ingen typ av sömnad för svår. Hon har arbetat med textilier i stort sett hela sitt vuxna liv, med allt från möbelklädsel till att sy välsittande plagg. På senare år har hon dock inriktat sig allt mer på textilinredning. 


– Det kan handla om allt från någon enstaka längd till att tillverka gardiner åt 327 rum, som var fallet när vi sydde gardiner och kuddar åt Hotell Globen, berättar hon.


De är sammanlagt två och en halv anställda som i dag arbetar på Natelje. Beställningarna kommer främst från personer som kommer från inredningsfirmor, som i sin tur designar och inreder åt exempelvis hotell, restauranger och offentlig förvaltning. 


– Jag arbetar mest som underleverantör till inredningsföretag. Då är det oftast de själva som designar och bestämmer vilken sorts tyg de vill ha, men de behöver någon som gör verklighet av idéerna – det är där jag kommer in i bilden, säger hon.


Ryktet om Nataliyas kunnande och kvalitetstänk har spridit sig, hon har till exempel aldrig behövt annonsera. Kunderna hittar till henne ändå.


– Jag tackar aldrig nej till ett uppdrag, jag har arbetat med sömnad så länge att ingenting är omöjligt för mig. 


Hur snabbt Nataliya och hennes kollegor kan leverera beror till stor del på hur snabba företagen själva är på att bestämma vad de vill ha. Men oavsett vilket ser hon alltid till att leverera på utsatt tid. Natelje vänder sig även till privatkunder som är ute efter att komplettera hemmet med vackra gardiner. 


– Alla som behöver hjälp med sömnad av gardiner är välkomna in. Jag har ett basutbud av tyger här i ateljén som man kan kika på. Om jag inte har det som kunderna söker kan jag beställa hit det eller tipsa dem om var de kan hitta det de söker, säger hon. 


Mindre företag som kanske inte har de resurser som krävs för att anlita en inredningsfirma kan tjäna på att komma till Nataliya. De får hjälp med att välja tyg, färg och passande typ av gardinuppsättning som behagar deras behov. Natelje hjälper också till med att sy om befintliga gardiner eller om gardinerna blivit slitna kan likadana sys upp. 

Läs mer...

2017-04-03 15:30

183114 F&P2

Fallai & Partners – mäklare med gedigen erfarenhet

Artikel Pietro Fallai sålde sin krog i slutet av 80-talet och tyckte att det var roligare att sälja krog än att driva krog. Pietro är registrerad fastighetsmäklare sedan 1988.
184033 M2

”Det kostar inget extra att se lite koordinerad ut”

Artikel Morgans i Bro Köpcentrum startades och drivs av Morgan Johansson, en konfektionserfaren, klädgalen, passionerad kille som talar Swenglish och drivs av att ge sina kunder det allra bästa – till bästa möjliga...
____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv