172071 N1

Rama in dina fönster med färg och form

Välsydda gardiner ger en trivsam och ombonad känsla som kan lyfta ett helt rum. Natelje, på Lilla Essingen i Stockholm, har den kunskap och erfarenhet som krävs för att kunna sy kvalitetsgardiner till hundratals hotellrum, såväl som enstaka gardiner till den privata bostaden.

Hissgardiner, draperingar, kappor eller panelgardiner? För Nataliya Grudinina är ingen typ av sömnad för svår. Hon har arbetat med textilier i stort sett hela sitt vuxna liv, med allt från möbelklädsel till att sy välsittande plagg. På senare år har hon dock inriktat sig allt mer på textilinredning. 


– Det kan handla om allt från någon enstaka längd till att tillverka gardiner åt 327 rum, som var fallet när vi sydde gardiner och kuddar åt Hotell Globen, berättar hon.


De är sammanlagt två och en halv anställda som i dag arbetar på Natelje. Beställningarna kommer främst från personer som kommer från inredningsfirmor, som i sin tur designar och inreder åt exempelvis hotell, restauranger och offentlig förvaltning. 


– Jag arbetar mest som underleverantör till inredningsföretag. Då är det oftast de själva som designar och bestämmer vilken sorts tyg de vill ha, men de behöver någon som gör verklighet av idéerna – det är där jag kommer in i bilden, säger hon.


Ryktet om Nataliyas kunnande och kvalitetstänk har spridit sig, hon har till exempel aldrig behövt annonsera. Kunderna hittar till henne ändå.


– Jag tackar aldrig nej till ett uppdrag, jag har arbetat med sömnad så länge att ingenting är omöjligt för mig. 


Hur snabbt Nataliya och hennes kollegor kan leverera beror till stor del på hur snabba företagen själva är på att bestämma vad de vill ha. Men oavsett vilket ser hon alltid till att leverera på utsatt tid. Natelje vänder sig även till privatkunder som är ute efter att komplettera hemmet med vackra gardiner. 


– Alla som behöver hjälp med sömnad av gardiner är välkomna in. Jag har ett basutbud av tyger här i ateljén som man kan kika på. Om jag inte har det som kunderna söker kan jag beställa hit det eller tipsa dem om var de kan hitta det de söker, säger hon. 


Mindre företag som kanske inte har de resurser som krävs för att anlita en inredningsfirma kan tjäna på att komma till Nataliya. De får hjälp med att välja tyg, färg och passande typ av gardinuppsättning som behagar deras behov. Natelje hjälper också till med att sy om befintliga gardiner eller om gardinerna blivit slitna kan likadana sys upp. 

Läs mer...

2017-04-03 15:30

175088 MS3

En skola i framkant

Artikel Matteusskolan är en innerstadsskola i Stockholm vars vision är att förbereda sina elever för framtiden. Detta reflekteras av skolans slogan: Kunskap är makt.
176021 ET3

Tidlös design som håller

Artikel Ett personligt och harmoniskt inrett hem där du kan återhämta dig från samhällets allt hårdare krav på prestation och tillgänglighet är oerhört viktigt för ditt välmående. Familjen Kamperhaug som driver...

Faktaruta

  • Natelje Inredning & Design AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Disponentgatan 1
    112 62 Stockholm
  • Telefon: 0706 61 80 66
Träning_puff_webb

Kom i form – vid en sten

Fem enkla övningar för en finare figur.

DSC_7374_webb_puff

Går mot strömmen

All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

Arkiv