173069 PAB1

Vietnamesiska smaker i Stockholm

I vår utsökta huvudstad Stockholm ligger Pho & Bun. Ett vietnamesiskt kök som via Tan Le hittat till Sverige och serverar heta spännande smaker.

Tan Le kommer från Vietnam men är uppvuxen i Stockholm. Att han skulle hamna som verksamhetsansvarig inom restaurangbranschen var ingen självklarhet. Som yngre satsade han på en examen som civilingenjör, men kände en större lockelse i att föra ut den vietnamesiska maten i Sverige.


– Restaurangerna har namn efter de risnudlar som är populära i Vietnam - Pho [föh] - mest känt i soppa men kan användas till mycket. I rätterna finns grönsaker som ger en rad olika färger. Till maten kan den som vill dricka öl eller vin, men de traditionella i Vietnam är att avsluta en middag med en kopp te.


På menyn finns ett tjugotal rätter. Tan påpekar vikten av en smal men välgjord meny och säger att restaurangen satsar på ekologiskt och närproducerat så gott det går. Tan har två restauranger som han i framtiden ser utvecklas men önskar ingen snabb tillväxt där kvalitén går förlorad.


– Man måste hitta en balans. Jag vill inte presentera fler alternativ snabbt, utan satsa på dem som jag vet att vi gör perfekt. Rätterna ska inte skyndas fram, utan utvecklas med omsorg. Det är de värda, avslutar han. 

2017-06-12
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies