184045 PGS1

Classic with a twist

Ett genetiskt arv vad gäller stil och god smak tillsammans med mångårig erfarenhet från konfektion borgar för att du som kund möts av en hög servicegrad hos herrmodebutiken Pierre Gent’s Shop i Göteborg.

– Intresset för kläder startade för cirka hundra år sedan, berättar Pierre Garellick, ägare av Pierre Gent’s Shop, då min farfar Salomon Garellick kom till Sverige från Ryssland. Han var utbildad skräddare och startade sedermera under 1920-talet konfektionsfabriker i Sverige.


Vid Salomons bortgång tog Pierres far Benno Garellick över verksamheten och drev den fram till 70-talet. Pierres far köpte en klassisk herr- och damekipering i centrala Göteborg 1972, där Pierre började jobba, då som skolpojke. Familjen drev butiken i 25 år. Pierre blev agent för ett antal konfektionsmärken, för att sedan ta anställning i exklusiva herrmodebutiker. Men längtan efter att driva en egen butik började göra sig påmind. 


Hösten 2012 öppnades Pierre Gent’s Shop på hörnet Kristinelundsgatan/Teatergatan i Göteborg. En liten klassisk herrekipering med ett noga utvalt utbud i hög kvalitet. Pierre Garellick kan erbjuda 45 års kompetens och erfarenhet från modebranschen – vilket han kombinerar med en personlighet som grundar sig i god smak och ett öga för vad som klär kunden han har framför sig, samt vad som passar för ett specifikt sammanhang. 


– Jag har ett genetiskt arv av att utveckla en god smak och att på ett naturligt sätt plocka fram rätt plagg. Att kunna kombinera och matcha oavsett om det gäller skyltning av min egen butik eller att hjälpa mina kunder. Jag har en förmåga att hitta saker som blir snygga tillsammans, känns balanserade, men som kanske inte alltid är det förväntade. 


Pierre Gent’s Shops utbud är ”classic with a twist”. Det klassiska modet är utgångspunkten och sedan toppas sortimentet med intressanta färger och mönster. Pierre strävar efter balans. Att exempelvis mixa klassiska vita, eller ljusblåa skjortor med lösa, lediga och blommiga linneskjortor. Basen i butiken är skjortor, byxor, kavajer och stickat. Accessoarerna består av bälten, strumpor, slipsar, flugor, näsdukar, scarves och manschettknappar. 


– Det är viktigt med skjortor – modeller, kragar, material – och det gäller att vara lyhörd och påläst. Stenströms skjortor passar bäst för både min butik och mina kunder. 


Bästsäljande byxa är Hiltl. Både klassiska och uppdaterade bomullsbyxor i tysk design. Jeans från italienska Tramarossa säljer bra som både denimjeans och som färgade jeans. Utbudet av udda kavajer är omfattande och tyska Dressler täcker in alltifrån klassiskt till trend. I butiken samsas ett tjugotal välrenommerade leverantörer. 


– Jag jobbar med kvalitet och service. Jag jobbar långsiktigt med klassiskt mode med en personlig touch. Jag har ett engagemang där jag önskar och vill att den som kommer hit ska känna sig välklädd och nöjd när han går härifrån. Kunden ska känna att han vill komma tillbaka och att pris ligger i paritet med kvalitet – upplevelsen av ett bra värde för pengarna. Jag är ingen säljmaskin, säger Pierre, min tillfredställelse ligger i att sälja rätt kläder till rätt person och att kunden blir nöjd! 

Läs mer...

2018-09-03 14:45

192005 DIAMOND1

Diamond Cars - passion och ärlighet

Artikel En fabriksny bil tappar dramatiskt i värde redan efter första körda milen. Många önskar köpa en begagnad bil av just den anledningen. Andra önskar köpa en begagnad bil för att det är vad deras budget tillåter.
191008 CTJ2

En och annan stöt har man ju fått!

Artikel Tänk el och tänk säkerhet. Anlita en behörig elektriker som dessutom är passionerat intresserad av innovation så har du ellösningar för framtiden. CTJ EL har tagit de tidiga stötarna för din elsäkerhet.

Faktaruta

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

Arkiv