174001 PE2174001 PE3

Proffz på elverktyg

Hemmasnickrandet i Sverige har länge gått på högvarv och vi inspireras av de till synes enkla lösningarna i ”Äntligen Hemma”. En händig husägare klarar allt på egen hand, det enda som saknas är verktygen. Företaget Proffz Elverktyg ser till att maskiner och verktyg fungerar och snurrar som de ska.

När programledarna i tv ska göra om mörka och nedgångna kyffen och skapa vackra och trivsamma rum visas en rad elverktyg som de flesta inte visste fanns. De smarta tekniska lösningarna gör att vem som helst kan känna sig som ett proffs när golvet ska slipas eller hyllorna ska sättas upp. Ulf Larsson, VD för Proffz Elverktyg har många år i branschen och har med sin skicklighet och erfarenhet lärt sig allt om maskiner. Dessutom tillhandahåller företaget reservdelar till flera olika märken.


– Jag var anställd på företaget i nästan 10 år. När den tidigare ägaren skulle gå i pension tog jag över och nu har jag drivit det i 17 år. Vi har haft samma inriktning i alla år och arbetat med både företag och privatpersoner. Nu är vi sedan två år tillbaka i nya och bättre lokaler på Hammarbacken i Sollentuna.


Företaget har flera avtal för garantiservice på olika elverktyg och arbetar med AEG, Milwaukee, Rigid, Flex och Ryobi och tar emot uppdrag från de stora försäljningskedjorna. Det är främst service på redskapen och försäljning av reservdelar som bygger upp lönsamheten.


174001 PE1


– Vi har riktat in oss på att sälja service, det går inte för mindre företag att konkurrera i pris på själva produkterna. Nu har vi startat en webbshop som har reservdelar så att folk kan beställa hem det de behöver direkt. Det kommer många förfrågningar om det eftersom de stora kedjorna inte har det i sitt sortiment. De säljer maskinerna och vi satsar på reservdelar och tillbehör.


Det blir bra lönsamhet för företaget eftersom konkurrensen i branschen går ner i landet. Många av de äldre reparatörerna går i pension och det är inte lika vanligt att ungdomarna kan mecka med saker. 


– Det är svårare att få tag på folk som kan arbeta med sådant här i dag. Man måste kunna ganska mycket och dessutom tycka att det är kul att hålla på. Själv har jag alltid tyckt om att mecka och plocka med saker och vi är beredda att lära upp den som vill arbeta med det här. Grejen är att man måste ha viljan, det är först då som det kan bli bra, säger Ulf. 

Läs mer...

2017-09-07 10:15

174068 SB1

En bransch i stark förändring

Artikel Bilbranschen är i stark förändring och våra vanor kring bilköp har ändrats i och med internet. De stora hallarna med glänsande nya bilar kan snart vara ett minne blott. Vi träffar Dahn Sturesson på Strömbergs...
174063 KB1

Funderar du på att köpa en ny bil?

Artikel Familjeföretaget Kjell Bergström Bil AB har varit verksamma i Växjö sedan 1979. Med fokus på trygghet och kundrelationer säljer man i dag begagnade bilar av ett stort antal märken samt nya Mitsubishi och...

  Faktaruta

  • Proffz Elverktyg och Service
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Hammarbacken 6B, 3TR
   191 49 Sollentuna
  • Telefon: 08-649 00 63
  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  Träning_puff_webb

  Kom i form – vid en sten

  Fem enkla övningar för en finare figur.

  DSC_7374_webb_puff

  Går mot strömmen

  All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

  Arkiv