174001 PE2174001 PE3

Proffz på elverktyg

Hemmasnickrandet i Sverige har länge gått på högvarv och vi inspireras av de till synes enkla lösningarna i ”Äntligen Hemma”. En händig husägare klarar allt på egen hand, det enda som saknas är verktygen. Företaget Proffz Elverktyg ser till att maskiner och verktyg fungerar och snurrar som de ska.

När programledarna i tv ska göra om mörka och nedgångna kyffen och skapa vackra och trivsamma rum visas en rad elverktyg som de flesta inte visste fanns. De smarta tekniska lösningarna gör att vem som helst kan känna sig som ett proffs när golvet ska slipas eller hyllorna ska sättas upp. Ulf Larsson, VD för Proffz Elverktyg har många år i branschen och har med sin skicklighet och erfarenhet lärt sig allt om maskiner. Dessutom tillhandahåller företaget reservdelar till flera olika märken.


– Jag var anställd på företaget i nästan 10 år. När den tidigare ägaren skulle gå i pension tog jag över och nu har jag drivit det i 17 år. Vi har haft samma inriktning i alla år och arbetat med både företag och privatpersoner. Nu är vi sedan två år tillbaka i nya och bättre lokaler på Hammarbacken i Sollentuna.


Företaget har flera avtal för garantiservice på olika elverktyg och arbetar med AEG, Milwaukee, Rigid, Flex och Ryobi och tar emot uppdrag från de stora försäljningskedjorna. Det är främst service på redskapen och försäljning av reservdelar som bygger upp lönsamheten.


174001 PE1


– Vi har riktat in oss på att sälja service, det går inte för mindre företag att konkurrera i pris på själva produkterna. Nu har vi startat en webbshop som har reservdelar så att folk kan beställa hem det de behöver direkt. Det kommer många förfrågningar om det eftersom de stora kedjorna inte har det i sitt sortiment. De säljer maskinerna och vi satsar på reservdelar och tillbehör.


Det blir bra lönsamhet för företaget eftersom konkurrensen i branschen går ner i landet. Många av de äldre reparatörerna går i pension och det är inte lika vanligt att ungdomarna kan mecka med saker. 


– Det är svårare att få tag på folk som kan arbeta med sådant här i dag. Man måste kunna ganska mycket och dessutom tycka att det är kul att hålla på. Själv har jag alltid tyckt om att mecka och plocka med saker och vi är beredda att lära upp den som vill arbeta med det här. Grejen är att man måste ha viljan, det är först då som det kan bli bra, säger Ulf. 

Läs mer...

2017-09-07 10:15

183107 BBM3

Ögonbryn är det nya svarta

Artikel Brows by Milla på Drottningsalongen, Drottninggatan i Gävle, är specialiserad på permanent make-up för ögonbryn, så kallad 3D-bryn och microblading – nästa stora trend efter fransförlängningarna.
 

Panea tar dig från tom lokal till full verksamhet.

Artikel Här finns experterna på samordning; från planering, projektering, finansiering och design till öppning. Har du en tydlig affärsidé inom hotell, restaurang, café eller bageri tar Panea dig från start till mål.

  Faktaruta

  • Proffz Elverktyg och Service
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Hammarbacken 6B, 3TR
   191 49 Sollentuna
  • Telefon: 08-649 00 63
  Welcome Webb3

  Welcome App

  Digitaliserad integration

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  Arkiv