171008 RB171008 RB0

Bäst i Norrbotten på Mitsubishi

Rondellens Bil i Luleå har sålt Mitsubishi i över 20 år. I detta familjeföretag ingår även försäljning av begagnade bilar samt verkstad. Mottot är att inte bara att sälja bilar, utan att hitta den bil som passar just dina behov allra bäst.

Att komma på något som personalen på Rondellens Bil inte känner till om Mitsubishi är svårt – för att inte säga omöjligt. Vilken annan återförsäljare har dessutom kört rallytävlingar med sina bilar? Med stor framgång dessutom.


– Vi kan både skruva i och köra våra Mitsubishibilar, ler Elin Rånby, som driver företaget.


Många är de norrbottningar som vänder sig till Rondellens Bil. Elin tror att det beror på att de uppskattar och känner sig trygga med företagets långa erfarenhet och med det kunnande och engagemang som personalen alltid delar med sig av.  


Rondellens Bil grundades redan 1976 av Elin Rånbys föräldrar. På den tiden som verkstad och bensinmack. 


– Vi slutade med bensin 1996 när vi blev återförsäljare av Mitsubishi, berättar Elin, som sedan 2007 är ansvarig för driften av företaget.

Utöver förmedling och service av Mitsubishi säljer man även begagnade bilar och driver verkstad. Efter 40 verksamma år är just verkstaden verkligen företagets trotjänare. Eller ”blodåder”, som Elin själv uttrycker det. 


– Vi fixar allt som har med bilägande att göra utom krockskador i form av plåt och lack, säger Elin och berättar att många kunder vänder sig till dem för allmänna frågor om den egna bilen och dess funktioner.


– Till exempel kanske man undrar hur fyrhjulsdriften fungerar eller så vill man ha hjälp med inkoppling av telefonens handsfree-funktioner, berättar Elin.


Hon rekommenderar att man alltid vänder sig till verkstaden för fyrhjulsmätning efter att man till exempel kört på en trottoarkant eller ner i en grop.


– Stötar kan orsaka felaktiga hjulvinklar vilket kan leda till att däcken snedslits på bara några månader, förklarar hon. 


Dyra skador som inte är reklamationsberättigade.  

Rondellens Bil är ansluten till branschorganisationen MRF vilket garanterar att man följer de etiska regler som alla seriösa bilhandlare skriver under på. En kvalitetsgaranti särskilt för dig som är ute efter en begagnad bil. 


– Våra bilar är testade, deklarerade, utan restskulder och säljs med garanti vars omfattning är beroende av skick och ålder, säger Elin. 


Sannerligen ingenting man kan förvänta sig på den privata marknaden. Elin uppmanar alla att noga fundera över vilken typ av bil man behöver.


– Det hjälper oss att hitta rätt bil till rätt kund, konstaterar hon. 

Läs mer...

2017-02-14 16:15

176052 GS2

Ut med gifter - in med lugnet

Artikel Gurresta Spa i Knivsta erbjuder traditionella spabehandlingar, men erbjuder även sina kunder att rensa kroppen på gifter i en IR-bastu och BEMER som får igång kroppens läkeprocess, bromsar åldrandet och...
175088 MS3

En skola i framkant

Artikel Matteusskolan är en innerstadsskola i Stockholm vars vision är att förbereda sina elever för framtiden. Detta reflekteras av skolans slogan: Kunskap är makt.
  Träning_puff_webb

  Kom i form – vid en sten

  Fem enkla övningar för en finare figur.

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  DSC_7374_webb_puff

  Går mot strömmen

  All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

  Arkiv