171115 SG

Här får alla hjälp med sina däck

Bra däck är en fråga om trafiksäkerhet. Det vet Niklas Karlsson, som driver Skellefteå Gummiverkstad. Med däckförsäljning i blodet tvekar han och hans personal aldrig att hjälpa en kund i behov av nya däck eller fälgar.

Skellefteå Gummiverkstad erbjuder däckservice för i princip alla fordon med gummidäck, som personbilar, lastbilar och traktorer. Företaget samarbetar med bärgningsfirmor i Skellefteå och kan då det behövs dyka upp när någon behöver hjälp när som helst på dygnet.


– Jag var ute vid sjutiden i morse och hjälpte en kund från Arvidsjaur. Han köpte både nya däck och fälgar av mig. Han var hur glad som helst eftersom han bara ville hem, berättar Niklas Karlsson.


I hans familj har yrket gått i arv. Hans pappa arbetade själv som däckförsäljare, och när han gick i pension valde Niklas och hans bror att fortsätta i hans hjulspår.


– Jag har två söner själv, och den ena arbetar faktiskt här i verkstaden. Vi har lite tankar om att han kanske ska ta över en dag, säger Niklas och skrattar.

Både företag och privatkunder kommer till Skellefteå Gummiverkstad när det är dags att byta däck eller fälgar. Här arbetar man till stor del med märken som Bridgestone, Continental, Gislaved, Michelin och Nokian, men om kunden har egna önskemål är det inget problem, menar Niklas. Utbudet av däck och fälgar har nämligen ökat enormt. 


– Jag började i branschen när jag var 17 år och sedan dess har väldigt mycket förändrats. När det kommer till utbudet av både däck och fälgar har utbudet exploderat, samtidigt som det har blivit mycket billigare, berättar han.


171115 SG0


En tjänst som har blivit allt populärare är däckförvaring. Om du som kund har ont om plats hemma, kan du alltså förvara däcken på Skellefteå Gummiverkstad under tiden som de inte används.


– Drygt 70–80 procent förvarar däcken och byter dem hemma. Så det finns en stor potential för oss att utveckla det området ännu mer, säger Niklas.


Skellefteå Gummiverkstad ingår i franchisekedjan Däckteam vilket möjliggör att många inköp kan samordnas, vilket resulterar att man kan erbjuda kunderna bra priser på produkterna. Niklas och hans team vill att kunderna ska vara nöjda och sätter därför alltid servicen främst.


– Vi har aldrig nekat en kund hjälp, oavsett om de kommer sent eller om de skulle komma in någon dag när vi har mycket att göra. Vi tar den tid som behövs, säger han.


Detta är en av anledningarna till det ökande antalet stamkunder. Några har faktiskt anlitat företagets tjänster ända sedan verkstaden öppnades 1988.


– Av den anledningen känns det som att vi måste göra någonting rätt, säger Niklas.

Läs mer...

2017-03-01 10:15

181017 A1

Familjehem som har kvalité

Artikel Rebecca Garcia har alltid varit en företagsam person med förmågan att få saker och ting att hända. Redan som 20-åring startade hon sitt första företag och driver idag Adakta Stöd och Omsorg där hon och...
181038 FL1

Locus har ungdomen i fokus

Artikel Locus är ett HVB-hem som drivs av Frälsningsarmén. Här har man ett systemteoretiskt synsätt, vilket innebär att man tar hänsyn till alla aspekter i ungdomarnas liv för att hjälpa dem.

Faktaruta

  • Skellefteå Gummiverkstad
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Svedjevägen 9
    931 38 Skellefteå
  • Telefon: 0910-880 20
_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv