173011 SB2173011 SB3

Bowling – en rolig sport för alla

Örnsköldsviks enda bowlinghall hittar du på Skogsgatan 47. Hypermoderna banor, god mat, fullständiga rättigheter och generösa öppettider. På STEMA Bowling finns allt som krävs för en rolig och spännande runda i goda vänners lag.

Stefan Söderlund har spelat bowling i över 40 år och har sedan mitten av 1980-talet även bowlingen som yrke. I dag driver han STEMA Bowling - en allsidig anläggning som passar såväl unga som gamla, amatörer som professionella. Stefan ordnar allt ifrån barnkalas, företagsevenemang, seriespel och trivselkvällar.


– Jag älskar bowling och vill att fler människor ska upptäcka sporten, säger han. 


Stefan har spelat på elitnivå i 20 år och snart är det dags för EM i Dublin. Hans långa erfarenhet gör honom mer än lämpad för jobbet som vd för STEMA Bowling. Här delar han generöst med sig av sina kunskaper och sin passion för sporten. 


– Bowling är så otroligt roligt, kanske för att alla kan spela. Bowlinghallens tio toppmoderna banor passar såväl nybörjare som inbitna bowlare med höga krav på kvalitet, säger Stefan.


Många av hallens stamkunder är pensionärer. Bowling är ett utmärkt sätt att hålla kropp och knopp i toppform.

– Vi har några seniorlag som spelar ligaspel. För att locka ännu fler äldre bjuder jag en gång om året in till bowlingdagar då pensionärer får chans att kostnadsfritt prova på att spela, säger han och fortsätter:


– Sist var det cirka tjugo stycken som tyckte att det var så roligt att de började spela regelbundet. Även om man inte spelar själv är det många som upptäcker gemenskapen i hallen. Man kan vara publik, ta en fika och umgås med nya och gamla vänner. 


För yngre besökare är bowlingskalas ett populärt alternativ. 


– Barnen bowlar i en timme och därefter bjuder vi på hamburgare och glass med chokladsås. För föräldrarna är detta smidigt jämfört med att ha kalaset hemma. Man slipper spendera hela helgen på förberedelse och städning, säger Stefan


För att även yngre barn ska kunna spela är banorna försedda med så kallade automatiska bumpers vilket är en anordning som förhindrar klotet från att åka ner i rännan. Detta i kombination med lätta klot gör att även de allra minsta kan ha roligt och känna sig duktiga. 


Ytterligare ett av många erbjudande är de populära trivselkvällarna som utnyttjas flitigt av bland annat kompisgäng och företagare som vill bjuda anställda och kunder på något alldeles extra. 


– Jag skräddarsyr arrangemanget helt enligt önskemål och fixar mat, dryck och en och en halv timmes bowling, berättar Stefan. 


På menyn står populära rätter som till exempel tacobuffé, thailändsk buffé, kycklingfilé med chutneysås och laxfilé. Restaurangen är särskilt känd för sin genuina och vällagade thailändska mat. Det är nämligen Stefans thailändska hustru som basar i köket. 


– Hon är en väldigt skicklig kock och eftersom maten smakar precis som i Thailand är det många av hennes landsmän som äter här, förklarar Stefan stolt. 


Även trogna Thailandsresenärer uppskattar de genuina smakerna. Här kan de äta precis lika gott som på semestern. 


173011 SB4


Partybowling på helger

På fredags- och lördagskvällar mellan klockan 18.00 och 23.00 är det partybowling. Hallens vita ljus läcks ner och den spektakulära ljud- och ljusanläggningen dras igång. Ett perfekt sätt att spendera en helgkväll tillsammans med kollegor, vänner eller familj. 


Stefan som brinner för sin sport arbetar hela tiden aktivt för att få fler att dela nöjet tillsammans med honom. Både unga och gamla erbjuds nybörjarkurser som anpassas efter nivå och önskemål. Det är bara att slå en signal till Stefan eller hans kollegor så ordnar de något som passar för just dig.  


Hallen erbjuder mer än bara bowling. Här finns även ett biljardbord och en karaokemaskin och ännu fler alternativ är på gång. Bland annat en så kallad shuffleboard. Ett spel med lång historia som passar både gammal som ung. 

– Kortfattat kan man säga att spelet går ut på att stöta sina stenar och försöka träffa området på bordet som ger högst poäng, förklarar Stefan. 


Man kan stöta bort sina motspelares stenar och måste akta sig för att skjutsa sin egen sten för långt. Ramlar den över kanten så är den död. Spelet kan mycket förenklat beskrivas som en blandning mellan curling och fia med knuff. 


I hallen finns också en bowlingshop, dit kan du vända dig för att få ditt klot utmätt och borrat så att det passar din hand.

Här kan du även få ditt gamla klot uroljat, renoverat och polerat för att det ska fungera maximalt. Självklart står Stefan till tjänst med råd och tips för den som önskar utvecklas och lära sig lite nya knep för att imponera på banan. 


Utöver att sprida bowlingglädje fokuserar Stefan på hög kvalitet. Alla tio banor ska alltid vara i gång och fungera perfekt. Att driva bowlinghall är ingen lek. Men det är värt allt hårt arbete, tycker Stefan.


– Bowling är det bästa som finns, säger han. 

Läs mer...

2017-09-01 13:45

183107 BBM3

Ögonbryn är det nya svarta

Artikel Brows by Milla på Drottningsalongen, Drottninggatan i Gävle, är specialiserad på permanent make-up för ögonbryn, så kallad 3D-bryn och microblading – nästa stora trend efter fransförlängningarna.
183040 HE2

Norsk energi till svensken

Artikel 2014 etablerade Hafslund Energi ett eget Sverigekontor i Stockholm. Norges största elleverantör och en av Nordens största energikoncerner växer starkt i Sverige. De första 18 månaderna ökade Hafslunds...

  Faktaruta

  • STEMA Bowling
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Skogsgatan 47
   891 36 Örnsköldsvik
  • Telefon: 0660-55703
  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Arkiv