175085 SHRS1175085 SHRS3

En god arbetsmiljö på alla plan

Stockholms hotell- och restaurangskola är en KRAV-certifierad skola. Skolan erbjuder sina elever utbildningar som gör att det enkelt för dem att komma ut i arbetslivet. Nytt för i år är nya bagerier, som är några av de bästa i branschen.

Stockholms hotell- och restaurangskola har cirka 600 elever. Dessa är dock inte inne samtidigt då elever som läser andra och tredje året är ute på praktik - Arbetsplatsförlagt Lärande (APL). Skolan har exempelvis inte svårt att hitta krögare som tar emot elever. Dessa ställer ibland även upp som mentorer och kan hjälpa eleverna att få sommarjobb, extrajobb eller att skriva ett CV. 


En av de största fördelarna med att gå en yrkesutbildning på Stockholms hotell- och restaurangskola är att man nästan är garanterad att få ett arbete efter att man tagit studenten. 


Alla som vill får jobb, säger Anna Hoffsten, en av rektorerna på skolan och tillägger att det finns ett enormt behov av folk på arbetsmarknaden. 


175085 SHRS2


På Stockholms hotell- och restaurangskola satsar man mycket på arbetsmiljön. Bageri och konditori låg tidigare i en annan byggnad. För att kunna erbjuda elever som läser denna inriktning bästa möjliga undervisning har man nyligen utrustat skolan med ett nytt chokladrum och nya fina bagerier. Dessa har uppmärksammats av branschen, bland annat av Sveriges bagare & konditorer som tränar inför SM här. 


Skolan är dessutom KRAV-certifierad. Detta gäller allt från råvaror och rengöringsmedel till hur man hanterar spill och andelen ekologiska produkter man använder. KRAV-certifieringen måste förnyas varje år och är därmed ett pågående arbete. 


– Det är väldigt engagerande bland eleverna. De är stolta över KRAV-certifieringen och det är tydligt att det är viktigt för dem, säger Anna.


En stor del av en god arbetsmiljö handlar även om trygghet och trivsel. Det mest grundläggande av detta arbete är värdegrunderna. Skolan lägger särskilt fokus på det genom kursen Service och bemötande, som alla elever på skolan läser. Kursen lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande mot alla människor men även hur man hanterar konflikter. Anna ser ett stort värde i denna kompetens som är användbar inom alla yrkeskategorier. 


För man binder inte ner sig att arbeta i hotell- och restaurangbranschen; man kan läsa upp ämnen och få grundläggande behörighet.


– Man ska vara stolt över att gå en yrkesutbildning. Det finns många fantastiska möjligheter till att få jobb. Men det betyder ju inte att man valt bort möjligheten till en högskoleutbildning, säger Anna.

Läs mer...

2017-11-07 15:30

184041 MD3

Hos Monicas Design tror man på Tomten

Artikel Mysigaste butiken i Gamla Stan. Monicas Design är den där butiken som vi, om vi får besökare från övriga landet eller allra helst utlandet, känner oss stolta att få ta med våra gäster till. Butiken är...
184067 IG1

60 000 produkter för laboratorier

Artikel Johan Jönsson startade UGAB år 2000. UGAB är tekniskt ledande inom energieffektiv skyddsventilation för laboratorier, medicinteknik och industri och har hela 60 000 produktalternativ att erbjuda – i marknadens...

    Faktaruta

    • Stockholms Hotell- & Restaurangskola
    • E-post
    • Hemsida
    • Adress:
      Arenavägen 60
      121 77 Johanneshov
    • Telefon: 08-508 344 00
    ____Sandra4_SV

    Sandra vann kampen mot cancern

    Nu vill hon stötta andra

    Holknekt_webb3

    Per Holknekt

    Från brädan till scenen

    __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

    Digitalisera skolan

    Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

    Arkiv