172027 TB1172027 TB2172027 TB3172027 TB4

Blommor och blad för alla

Med gröna växter skapar du ett vackert hem att trivas och må bra i. Hos T-Blommor i Farsta Centrum får du hjälp att hitta just de blommor som passar dig och ditt hem bäst.

ATT ULLA SVENSSON kan sina blommor är inget att diskutera. Under 46 år har hon, tillsammans med sin make, drivit T-Blommor vid tunnelbanenedgången i Farsta Centrum. Och hon tröttnar aldrig på sitt arbete. Varför?


– Det är omväxlande, kreativt och socialt, svarar Ulla. 


I blomsterbutiken finns snittblommor och krukväxter för alla tillfällen. Just nu är det vår och sommar som står för dörren och kunder och personal njuter av tulpaner i alla färger. 


172027 TB0


Snittblommor säljer överlag mer än krukväxter.  Hos T-Blommor skapar man buketter, arrangemang, begravningskransar och brudbuketter.


– Roligast är när vi får skapa tillsammans med kunden, säger Ulla.


Enligt henne går det mode i blommor. Just nu är gröna växter från 80-talet på väg tillbaka. Många tror att orkidéer är svåra att hantera.


– Men under blomning ska orkidéer vattnas en gång i veckan och då kan man spola dem under kranen så att vattnet rinner igenom på en gång, berättar Ulla. 


Även ljus är viktigt för att växterna ska frodas i många år. Vanligt är att de vill ha söderläge på vintern men att ett sådant läge blir för varmt om sommaren.


172027 TB


ÄVEN INTRESSET FÖR krukväxter i stort har ökat på senare år. Många är på jakt efter växter med speciella egenskaper, och för henne är det viktigt att hitta rätt växt till rätt person. Hållbarhet är ledord.


– Det finns ett brett utbud av luftrenande växter som många kunder frågar efter, säger Ulla och tipsar om ampellilja och fredskalla. 


Även lättskötta krukväxter är populärt.


– Fetbladiga växter är tåliga. De lagrar vatten i sina tjocka blad och tål att glömmas bort då och då, berättar Ulla och förklarar att den vanligaste orsaken till att våra blommor dör annars är för att vi vattnar ihjäl dem.

Läs mer...

2017-06-07 11:00

184039 JM&A1

Jokkmokksföretag första-handsval i Stockholm

Artikel Jokkmokks Mark & Anläggning AB, ägs av Lennart Nilsson. ”Jag kom hit av en tillfällighet för några år sedan. Jag hade ett markföretag hemma och kom för att hjälpa till med ett tre-veckors-projekt här...
183108 GMC1

Massage med resultat

Artikel Min farfar var Gävles första naprapat och kiropraktor, berättar Mats Huldt som driver Gävles Massagecenter: ”Jag tror det är därifrån mitt intresse för det här yrket kommer”.
  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  Arkiv