183119 TB1

Het Thai-restaurang

På Thai Ban Thai i Odenslunda, Väsby hittar vi genuint thailändskt mathantverk som skapas av Oranuch Lomlaw. Utbildad kock både i Thailand och i Sverige. ”Jag gillar stark mat”, skrattar Oranuch, hennes man och delägare till restaurangen, Patrik Fredriksson tillägger: ”Väldigt stark”!

Patrik översätter ”Thai Ban” åt oss:


– Den bästa svenska översättningen är ”folkets hus”. Ett ställe där man samlas i Thailand, för att umgås samt få skydd från solen.

Oranuch Lomlaw är uppvuxen med matlagning. Hennes mamma har drivit restaurang och det här är en dröm som går i uppfyllelse för Oranuch. Tillsammans med Patrik Fredriksson startade hon restaurangen för två år sedan och det går så bra att Patrik fått lov att sluta på sitt förra jobb för att engagera sig på heltid i Thai Ban Thai.


Restaurangen serverar genuin thai-mat. Många svenska thai-restauranger anpassar sin meny till det lite mer ”svenska” vad gäller tillagning men Thai Ban Thai vill ha det genuina och äkta thailändska rakt igenom. Vilket lockar väldigt långväga gäster. Menyn är bred och innehåller rätter från många olika thailändska regioner.


183119 TB2


– Vi har lyckats med vår vision och våra gäster uppskattar det, berättar Oranuch. Vi tar inga genvägar vad gäller råvaror och letar helt tiden efter de bästa möjliga. Det är en familjär stämning här och vi har många stamgäster. Senast igår var vi med i TV – då ”Sofias Änglar” uppskattar vår mat och ofta äter här.


Patrik berättar att Thai Ban Thai är på väg att utöka med fler bord eftersom restaurangen inte tar bokningar känns det bra inför framtiden att kunna säkra att alla får plats.


På menyn finns Hot Pots, en gryta med fondue som kräver lite längre sittning och ger mer tid att umgås. Du väljer vad du själv önskar tillaga i form av kött och grönsaker i en fondue-gryta. En väldigt populär måltid bland barnfamiljer och de som önskar ge måltiden och varandra tid.


– Vill du inte laga din mat vid bordet själv så plockar du samman de råvaror du önskar från vår buffé och vi wokar det till dig, förklarar Patrik. Välkommen till oss för att äta thai-mat. Riktig thai-mat!

Läs mer...

2018-06-07 10:30

184043 NS3

Sverige skulle rocka dåligt utan Norje Sambruk

Artikel Två veckor innan Sweden Rock Festival sitter Johan Rosenlund, med kollegor, i traktorn för att turas om att finklippa gräset en sista gång innan hårdrockarna invaderar området. Campingen är då iordningställd...
183097 A1

”Det uttalas sacke”

Artikel Han är passionerad, engagerad, kunnig, kompetent, verbal och entusiastisk och kan allt, och lite till, som du någonsin behöver veta om det japanska risbrännvinet, förlåt – vi menar måltidsdrycken sake,...

Faktaruta

  • Thai Ban Thai Restaurang AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Vatthagsvägen 3
    194 52 Upplands väsby
  • Telefon: 08-590 302 06
____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Welcome Webb3

Welcome App

Digitaliserad integration

Arkiv