183119 TB1

Het Thai-restaurang

På Thai Ban Thai i Odenslunda, Väsby hittar vi genuint thailändskt mathantverk som skapas av Oranuch Lomlaw. Utbildad kock både i Thailand och i Sverige. ”Jag gillar stark mat”, skrattar Oranuch, hennes man och delägare till restaurangen, Patrik Fredriksson tillägger: ”Väldigt stark”!

Patrik översätter ”Thai Ban” åt oss:


– Den bästa svenska översättningen är ”folkets hus”. Ett ställe där man samlas i Thailand, för att umgås samt få skydd från solen.

Oranuch Lomlaw är uppvuxen med matlagning. Hennes mamma har drivit restaurang och det här är en dröm som går i uppfyllelse för Oranuch. Tillsammans med Patrik Fredriksson startade hon restaurangen för två år sedan och det går så bra att Patrik fått lov att sluta på sitt förra jobb för att engagera sig på heltid i Thai Ban Thai.


Restaurangen serverar genuin thai-mat. Många svenska thai-restauranger anpassar sin meny till det lite mer ”svenska” vad gäller tillagning men Thai Ban Thai vill ha det genuina och äkta thailändska rakt igenom. Vilket lockar väldigt långväga gäster. Menyn är bred och innehåller rätter från många olika thailändska regioner.


183119 TB2


– Vi har lyckats med vår vision och våra gäster uppskattar det, berättar Oranuch. Vi tar inga genvägar vad gäller råvaror och letar helt tiden efter de bästa möjliga. Det är en familjär stämning här och vi har många stamgäster. Senast igår var vi med i TV – då ”Sofias Änglar” uppskattar vår mat och ofta äter här.


Patrik berättar att Thai Ban Thai är på väg att utöka med fler bord eftersom restaurangen inte tar bokningar känns det bra inför framtiden att kunna säkra att alla får plats.


På menyn finns Hot Pots, en gryta med fondue som kräver lite längre sittning och ger mer tid att umgås. Du väljer vad du själv önskar tillaga i form av kött och grönsaker i en fondue-gryta. En väldigt populär måltid bland barnfamiljer och de som önskar ge måltiden och varandra tid.


– Vill du inte laga din mat vid bordet själv så plockar du samman de råvaror du önskar från vår buffé och vi wokar det till dig, förklarar Patrik. Välkommen till oss för att äta thai-mat. Riktig thai-mat!

Läs mer...

2018-06-07 10:30

192018 NWB&G3

Ät som i New York i Norrköping

Artikel New York Grill & Bar är restaurangen som älskar New York och livsstilen på Amerikas östra kust, med ett kök och en personal med hjärtan som tokklappar för det amerikanska och sina gäster.
191054 PB1

Patrons Bygg och Renovering: ”Vi gör snyggt efter oss!”

Artikel Välkommen att anlita Patrons Bygg och Renovering i Tibro. Ett proffsigt och erfaret team som levererar hög kvalitet, personlig service samt håller rent och snyggt omkring sig.

Faktaruta

  • Thai Ban Thai Restaurang AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Vatthagsvägen 3
    194 52 Upplands väsby
  • Telefon: 08-590 302 06
Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Welcome Webb3

Welcome App

Digitaliserad integration

Arkiv