171119 TT1171119 TT0171119 TT

Professionell trädgårdsanläggning

Längtar du efter en vacker och funktionell trädgård som du kan njuta av året om? Är det dags att dränera huset? Eller vill du ha hjälp att förverkliga dina drömmars växthus? Oavsett vilket kan Timjan & Träd i skånska Hjärnarp utanför Ängelholm hjälpa dig med allt som rör trädgårdsanläggning.

Trädgårdsingenjör Richard Sundien är osäker på hur många år sedan det var han startade trädgårdsföretaget Timjan och Träd. 


– Tiden går fort när man har roligt, utbrister han och chansar på att det kan ha varit någonstans mellan fem och sju år sedan. 


Att Richard har roligt på arbetet är ingen överdrift. Att höra honom berätta om sin trädgårdsfilosofi får nog den mest inbitne asfaltblomman att längta ut i spenaten. 


– Jag älskar att skapa vackra, naturliga och beständiga trädgårdar, där basen utgörs av naturmaterial, säger han. 


Natursten är något Richard brinner extra starkt för. Skiffer, granit och kalksten är material som enligt honom aldrig blir omoderna. Till skillnad från betongplattor tar natursten inte upp smuts, en naturstens yta är nära på 100 procent tät. Detta gör att den behåller sin skönhet år efter år.


Timjan och Träd bygger och sköter om trädgårdar och utemiljöer. Richard och hans åtta medarbetare gräver, stensätter, bygger murar, designar, planterar och beskär. Största delen kunder är privatpersoner i nordvästra Skåne. 


– Men även några byggbolag hittar vi på saker tillsammans med. Vi sysslar både med hela trädgårdslösningar och med enstaka lite mindre jobb, säger han.  


171119 TT Itext


En nyhet är satsningen på dränering av hus. För Richard är det viktigt att kunna erbjuda sina kunder kompletta trädgårdstjänster och därför är detta en naturlig utveckling. En dränering är enligt honom ett stort ingrepp som kan ödelägga en trädgård om man inte är försiktig. Av den anledningen är det en stor fördel att välja Timjan & Träd som utförare. 


– Eftersom vi kan växter och trädgård har vi koll på hur vi skall arbeta för att inte förstöra trädgården. Vi känner stor vördnad för befintliga växter och flyttar runt dessa om det behövs, förklarar Richard. 


Själv ägnar han mest tid åt att tillsammans med sina kunder rita, planera och bygga deras trädgårdar. Han betraktar skapandet av en trädgård som en dynamisk process och tycker att man måste vara beredd att ändra en idé under processen. Det växer fram nya känslor när skapandet tar fart, detta måste bejakas! 


– Alla våra trädgårdar är unika och baserade på samverkan mellan oss, kunden och platsen, förklarar Richard.


Han återkommer flera gånger till hur mycket han värderar ett nära samarbete med sina kunder. Att de blir nöjda betyder allt. Ibland vill de vara en stor del i processen, ibland ingen. Kommunikation och öppenhet är nyckeln.


– Vi är trots allt bara där i några veckor, medan kunden kanske ska leva ett helt liv i sin trädgård. 

Läs mer...

2017-02-13 15:45

175023 PRS

Städar med kärlek

Artikel Att driva städföretag är för Patricia Rivano mycket mer än att enbart städa. Med sällan skådat engagemang möter hon sina kunder med värme och omsorg.
176021 ET3

Tidlös design som håller

Artikel Ett personligt och harmoniskt inrett hem där du kan återhämta dig från samhällets allt hårdare krav på prestation och tillgänglighet är oerhört viktigt för ditt välmående. Familjen Kamperhaug som driver...

  Faktaruta

  • Timjan & Träd AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
   Övre Västersjövägen 104
   266 97 Hjärnarp
  • Telefon: 070-474 04 74
  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  Träning_puff_webb

  Kom i form – vid en sten

  Fem enkla övningar för en finare figur.

  DSC_7374_webb_puff

  Går mot strömmen

  All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

  Arkiv